About

Tuesday, October 12, 2010

.: saBtu & aHad..dok umah jer..ada tetaMu La ^_^ :.

Sebelum tu, nak update sket kesihatan Arif..
Dah tak demam..tapiiiiiiii….
‘sakitnya’ datang bila berada di rumah mama je!!
Kena berikhtiar lagi…kesian Arif..huhu..

Eh ada yang tak faham ke?
Huhu…buat2 la faham ye..yg pasti mama tak cukup tido ni..wuwuwu..

Ok2x, berbalik pada program sabtu/ahad..
Mama terima kunjungan dari kawan2 mama.. ^_^..sukee...

Sabtu – member 1 tempat kerja dulu2..dekat setahun jugak tak jumpa..anak pun dah besar ha.. Mama buat bihun sup je..senang..hehe..lagipun arif tak sihat kan..buat mende2 yang senang jerlah

Ahad – member blogger ni..alahai…tercapai gak hasrat mau berjumpa2 an..hehe..Suziey a.k.a Ibu kepada aQeel encem bangat tuuu! ^_^..teruja tau jumpa aQeel..selalu tgk dlm blog je dak encem tu kan..hehe.. memang encemlah!

Mama masak laksa lagi, kebetulan semua bahan2 ada kan..Cuma abah beli ikan jer..mama memang tak kuar umah la sabtu/ahad tu..arif tak sihat malas nak kuar..then buat fruit cocktail! Stok ada kt umah ^_^..Lain2..kuih2 raya jerlah + buah2

Jom layan picas yang ada..^_^

Tetamu on Sabtu -kawan mama Su sefamily!

anaknye yg encem - Farish Danish - 2 tahun! ^_^
arif yang tak sihat..taknak sangat berkawan..alahai..huhu..
my frenz 4-ever..Su..Manis dah bertudung tau..mama suka! ^_^
mereka..lelaki's ^_^
kami - mummy2 + anak memasing..hehe..ala kualiti piccas makin kurang memuaskanlah! huhu..

Di hari Ahad : sebelum tetamu datang....

mereka...arif tak sihat lagi..landing..baring2 jer..huhu..cian anak mama!
oooh si encem boy..aQeel...encem sangat! time ni, dia tgh minta izin, nak tonggengkan bakul menan tu..hehe..suara dia slow jer tau..sopan gitu..hehe..sweetlah!
Arif redha je, abang aQeel main menan dia..al-maklum budak tak sihat kan..
pandang jer..hehe...
aQeel encem! ^_^

sedang si Ibu & ayahnya..menjamu selera! ^_^

itu je sempat disediakan Suziey.. kalau mai time open house tu, leh la rasa masakan lain..hehe..

see...kualiti gambar sungguh kurang memuaskan..taktau pasai pa..terlebih pencahayaan kot..huhu..
abah zooom ni..tu yg makin blur..tak best! see mulut memasing, awat sepesen je..hehe.. =P

oohhh...alang2 kan..tempek la jugak..hasil tembakan DSLR Suziey ari ni..

me...^_^

tuan rumah yg happy! ^_^
we! together2..hehe...
Arif !...alahai rugi tul tak sihat kan..kalau idak, leh la pose best2 sket, nak rasa tembakan DSLR auntie Suziey..heheh..=P hanya ini yang mampu.. huhu..


39 comments:

mek da ©™ said...

cantiknya akak hias umah..uwaaaa lari tajuk hehhehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

la, sama lak nama anak member akak tu ngan faris... cuma bezanya faris takdak 'h' kat belakang tu... faris danish... hehe

ala, cian arif... erm, nape ek camtu...

mamalieyna said...

mek da :
mekda memang suka lari tajuk..ihiks =P..maceeh..

mamalieyna said...

Lady salwa:
ooh ye la kan..nama tu sedapp ^_^

herm..nnti la senang2 akak kongsikan..huhu..

Ena said...

cian pulak..

syok leh jumpa member blog & kawan lamer.. huhu

mamalieyna said...

Ena:
tula..huhu..

mmg best! ^_^..jd realiti gitu kan..hehe..

Intan Inn said...

wahh happy jerkan dapat jupa member n kawan blog...ayep pun dah sihat suka tgk dia main..

Mamamya said...

wahh...seronoknya dapat jumpa kawan2 kan...lg2 kawan2 blogger...bila pulak lia dapat jumpa ieyna ni....kene tunggu en.suami posting kl kot...ehehehe.....tp mmg t'ingin nak jumpa kawan2 hanya kenal kat 'alam maya' ni....mesti bestkan....

mamalieyna said...

Intann Inn:
yee..mmg best, leh rapatkan silaturrahim..hehe..

ala arif tak sihat sepenuhnya lagi la..huhu..

mamalieyna said...

Mamamya:
tu la..mai turun KL, leh berjumpa2an..hehe..best! ^_^

**sHiKinn** said...

cian arif tak sihat lg..dh tgk gmbar kak iena dlm blog kak suziey..aqeel ngn arif lebih kurang jer..dua2 putih melepak..dua2 handsome..

maszmadi said...

ala tomei nyer dak arif..... cian dia demam lagik yer, semoga arif semakin sihat yerk..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo..kat umah mek na je ye? ermm..paham paham..paham sesangat..sbb kakak sy anak dia pon camtu. lama gak la..hampir 3 tahun camtu..last2 berubat ngan sape ntah kat kedah..alhamdulillah..lepas tu selera makan dia membuak2..if tak, sebelum tu mmg tak mo makan..susu je dia nak..sampai kurus...if ade rezeki nnti sy buat posting pasal anak buah sy tu....mmg masa kecik dia kuruss sgt..skang ni..ha amek..cam belon..weekke..

sonot kan sambut tetamu..tapi if kita mmg free mmgla sonot..time kita tak free tu yg tak bes..ehehe

Zaidah said...

ciannyer ayep..demam lagi....penat beraya kot...semoga cepat sembuh yer

|| NaFiRaa || said...

cian dia demam.. muka x larat jek..:)

bintangku said...

cantik gambar yg last tu.... comel arif!

mummy_ayu said...

ah ah..ayu pun suka pic yg last tu..
sian dia tak sihat..

LYaFRINA said...

bestnya dpt jumpa kwn2 lama..
teringin gk nk bkumpul gini..
ilala lg???

LYaFRINA said...

bestnya dpt jumpa kwn2 lama..
teringin gk nk bkumpul gini..
ilala lg???

LYaFRINA said...

bestnya dpt jumpa kwn2 lama..
teringin gk nk bkumpul gini..
ilala lg???

[-suziey-] said...

weeee..hehe..laksa je pn sedap ieyna..mmg sedap..hubby kita licin..dia dh la mmg hantu laksa gk..ekekek:D akhirnya ketemu jg kan..nnti jmpt dtg umah kita plak ok..xkisah la xraya pn..ziarah menziarahi gitu :)

sian arif ye moody.. :)

nieda said...

kesian Arif, lama juga dia x sihat. tapi tetap bg pose terbaik. hencem gambar budak2 ni

Gieyana said...

kesian si comeyy x sihat kan...moga cepat sembuh k...

Surw mcm2 citer kuar bila ketemu ngan blogger kan..:D

Elly & Emmy said...

bes nyer.. makan laksa mama.. mesti sedap giler ni..
alolo kesian dak arif.. tak sihat lagik yer... melepek jer dia kat mama..

mamamiera said...

bestnya jmpa suziey.
Mmm suziey xmau jemput zai ke umh nya ker?
Ops xmalu gitew..
siannye ayep.. Bila nk sihat ni..
Mama kena slalu sebut,anak mama kuat,ank mama mesti sembuh. Mama xleh slalu sebut 'arif x sihat' byk2 kali. Nti diri/bdn ank merajok.
Hee tu kata2 org tua yg zai slalu dgr..

mamalieyna said...

ShiKinn:
hehe//maceeh puji2..malu arif.. =P
syok berjumpa2an gini..leh merapatkan silaturrahim! ^_^

mamalieyna said...

maszmadi:
Insyaallah berkat doa dr auntie2 blog, arif cepat sihat nnti! ^_^

mamalieyna said...

rose:
huhu..ada gak yg faham..ntah la rose, dlm dok hati2 tu, kdg2 terlepas pndg juga, tak dpt elak! oooh kongsilah nnti, bleh la wat rujukan kan..

hehe..tu la kan..time kita free mmg tetamu dialu2kan...

mamalieyna said...

zaidah:
tu la beraya kt umah je penat..hehe..Insyaallah sembuh la arif ni nnti!

mamalieyna said...

Nafiraa:
demam dh baik..Insyaallah akan baik tuk lain2 sakit jugak! Amin..

mamalieyna said...

bintangku:
maceeh..kena sentuhan DSLR cantik aa piccas ^_^..sukee..

mamalieyna said...

mummy-Ayu"
tula musim anak2 tak sihat kan..seb baik si mamanya dah sihat sket..huhu..

mamalieyna said...

Lya:
mmg best..leh sembang ituini..! ^_^

mamalieyna said...

suziey:
hehe..apa yg ada, itula yg kita hidangkan .. janji ada, kan..hehe..

tu la, kalau tak, leh la frenz ngn abg aQeel tu..huhu..

mamalieyna said...

nieda:
itu la...hope cepat sihat sepenuhnya! ^_^..pose tetap pose..hehe..

mamalieyna said...

Gieyana:
hope so..thanks ya! ^_^

hehe..biasala first time kan..hehe..

mamalieyna said...

Elly & Emmy:
meh aa turun KL, pekena laksa mamalieyna..hikhik//eina mmg suka wat laksa, mmber opis kata lulus dah kalo nk bukak gerai laksa ni..hehe..

tu aa, melepek ja dia, takmo berkawan..huhu..

mamalieyna said...

mamamiera:
hehe..umah kitorang tak jauh pun..ari2 eina lalu umah dia time g kije..cuma skrg berkesempatan jumpa..hehe..bleh je tu, kalau mai umah eina, leh singgah umah dia.. ^_^

tu la kan..kena ghajin dok sebut arif kuat, arif sihat...barulah aura sihat tu datang kan..^_^..thanks ingtkan..hehe..

hajarus said...

bestnyer kawan2 dtng rumah... & akak pun rajin masak... murah rezeki...

suker tgk sumer pic & yg paling hjr sker pic arif yg last tu.. cantikkkkkk.... ;)