About

Thursday, October 28, 2010

.: PerCubaaN meLaRikaN diRi daRi MaMaraZzi..ngeh3x.. :.

Aduhai..
Cepatnya masa berlalu la..
Draff budget baru settle sebahagian..
Sebahagiannye?..huhu..tengah berusaha! Chaiyok3x..!

Oooh…arif yang ada masanya takmo disnap2x..
Usaha melarikan diri selalu jugak berlaku
Dan mamarazzi yang tak pernah jemu sentiasa berusaha
Tetap snap3x…ngeee… =P

Arif tension..tapi still gelak2x..itu yang mama suka tu!
Si mamarazzi…? Tetap gigih..saje nak mengisi masa yang seciput cuma ..huhu..
Piccas ni diambil pagi semalam..see…tiap2 hari mama snap2x.. =P
Saja suka2x..

Sementara tunggu si abah bersiap sebelum nak pergi kerja..
Time ni yang pasti belum jam 6.30am..sbb jam 6.30am tu pasti dah masuk kete dah..!
WAJIB bertolak dari rumah tepat/sebelum jam 6.30am setiap hari!

sembam muka..tak sanggup muka disnap2x.. =P
berusaha tuk melarikan diri..hahaha...
berlarilah dia ke sana ke sini..janji mama tak snap! =P


dapat jugak walaupun tak center =P

last-last...huhu...


.............ngadu ngan si abah..aiyaiyai..kena stop disini!

p/s 1: blog mama ni sarat dengan citer Arif je kan..mama sangat2 tak reti/malas nak cerita benda2 lain..yolah..sememangnya blog ni mau didedikasikan kepada my arif kan..^_^..seharusnya begitulah! Kalau somebody tak suka sbb hari2 mama dok citer pasal anak jer..nak wat camna kan..mama tak paksa pun tuk meneruskan pembacaan..hehe..peace! ^_^..apa la riaksi Arif bila dah besar dan dah pandai baca blog ni?..hehe..sure dia teruja sbb blog ni penuh dgn cerita dia kan..siap bergambar2 lagi..everyday!

p/s 2 : oooh tadi telefon Ibu pengasuh, Ibu cakap pagi tadi arif macam dedar2 je badannya..ingat nak demam dah..sekali dah masuk tengahari sket, ok dah..aktif! time mama telefon tu, bleh dengar suara gelak ketawa dia! Alhamdulillah... ^_^..anak mama boboy, kena kuat!


18 comments:

Ena said...

hehhe..

ena tetap setia membacanya..
yerla.. sama gak ngan ena.. lebih kepada cerita anak2.. sesekali ada la selingan entry merapu ena.. heheh.. memg ada yg tak suka tapi tak suka tak yah baca.. tak pe tak paksa pun.. betul kata eina utk pembacaan anak2 bila dorang dah pandai baca.. skrg pun si anis suka sangat bila tengok gambo2 dier kat lam blog tu.. irfan pun sama.. ;D

Moga arif tak de apa2..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

blog kak ina glamour ape, tiap2 ari ramai yang komen..ape pun kita tulis untuk tatapan kita kan..kak ina rajin BW that why ramai kawan, kalo citer sal haidar pun semua orang mesti komen, kalo kita citer pasal balqis tak ramai komen pun...hu...hu...nampak no tak glamour amour....

|| NaFiRaa || said...

x kesah lah orang nak cakap ape kan~ kita tempek gambar anak kita untuk tatapan kita di masa hadapan jugak.. biarlah orang nak cakap ape pon..:)

mek da ©™ said...

lariiiiiiiii..sebuk jek mamapaparazi neee

~~*Lady Salwa*~~ said...

lari.... hehe. cam artis yg melarikan diri dari wartawan lak... hehe

nasib baik tak teruk ya... tak pa, boboy kena la kuat ye...

**tak pa, blog kita terpulang la pada kita nak cerita pasal apa pun. lagi pun bukan kacau hal orang lain pun kan... hehe

mamaaerish@eb said...

aper nk dikesahkan org mengater... wat baik cam no pn msh gak gitu kan?... janji hati kiter sng... ;p

az rina a.k.a jaijina said...

alah, biasalah kak..rina pon selalu gak buat n3 pasal echa..iyelah, anak nak membesar, haruslah cerita akan perkembangan mereka..untuk simpan jadikan kenangan kan..walau pon org tak suke, biarlah..janji kite happy kan..

Adlina Husaini said...

alah..tak kisah le apa org kata..blog awak kan ^_^ so, ikut suka la awak nak citer apa

btw, umah baru ni cantik..rajin sungguh mengedit

BIONIC WOMEN said...

eily suka jer baca blog akak..memang lumrahlah kak, kita ibu2 ni memang anak ler keutamaan kita. dan kita tulis blog ni pun dgn harapan ia akan bercerita pada anak kita apa yg terjadi dalam hidup mereka..
yg x suka tu, mungkin belum ada anak..hehehe..
arif cute sangat

mummy_ayu said...

sama je ngan blog ayu....kebanyakan entry pun pasal Ian & Iris...campur campur ngan sita makan makan...opis..Net...jenjalan..tapi most of the entry pasal anak anak...kira mcm kenangan bila diaorang besar nanti..best apa..

chugie said...

xpe eina.. kami tetap membaca dan memberi komen2 kat sini..

siannye arif tu kene kejar ngan mamrazzi! ekekekkek...

mrs.spicy said...

hehehe..xnak amik gambar pon still intai2 lagi. cute~!

[-suziey-] said...

hiks comel je arief melarikan diri dari mamarazzi..ekekek:p dh la pakai legging belang2..ekeke:p

ala xpe padat ngn kisah arief..suka je baca..kisah ank2 la story paling best..

Mamamya said...

iskh...x der boringnya pun baca citer2 ttg arif nie...dah namanya blog "mama" kan...sure la citer ttg anak2...

seronok baca kisah/ragam anak2 n tgk aksi2 si kecik ni kan....comel jerk....

pd yg x suka biarkan lah......

p/s: mcmana luka kat kepala arif? maaf yer arini lia lewat jengah blog....

Dilla Ady said...

alalala...chumel die duk sebelah ayah solat ye...

jgn mengacau cam si acha tu sudah...

nak solat tp nk tergelak...langsung tak khusyuk hokay...

mama rifQy said...

suke bebenor berlari lari anak! comeyyy!!!!

Arizakiah said...

akak suka budak2.....Suka tengok arif terutama tang bulu matanya....

Intan Inn said...

erm samalah kita mama suka cerita pasal anak2..erm tapi kadang2 ada jugak yg boring kan..erm dah lama intan tak bukak cerita pasal anak2 lagi..takut ada yg tersinggung...biarlah keadaan reda dulu...