About

Monday, October 11, 2010

.: OpeN HouSe @IPPD PJ & AriF :.

Huhu…citer dah basi dah ni…
Last2 Friday (01/10/10)..malam..
Ada Open House kat IPPD Petaling Jaya..
Buat malam, seperti kebiasaan tahun2 lepas jugak..
2008 mama join gak, 2009 tak join pun..2010 pergi lah bersama si kecil, Arif..
Tapi time tu, aura tak sihat dah bermula..

Aduhai..
Pergi awal, after maghrib..lagipun balik kerja tu
Tak terus balik umah, singgah umah akak kt PJ ni..
Mandi, solat dan bersiap..

Then pergi..bawak bersama anak2 akak 2 orang tu..
Amirul & Ain..!

Nak stori lebih2 pun tak de yang menarik..
Ada la pancaragam masa awal2 bekas Ketua Polis Negara (Tan Sri Musa Hassan) sampai tu..
Nak snap..ala…bateri kong la pulok!huhu..
After acara perasmian..barulah sesi makan2

Tak sempat merasa banyak makanan pun..
Sebab dak Arif dah mula..memuntahkan isi perutnya…
Aduhai…habis baju seluar melayu semua..
After that terus balik umah jerlah..kepala arif pun mula panas2..
Demam baru bermula!

Sempat snap 3 piccas jer, then bateri kong..
Huhu..

sebelum bertolak pergi...
Bergambar kat Gerai cawangan Traffic PJ..
ini jerlah piccasnye..pastu dah tak de bateri daa mau snap2x..huhu..

p/s 1: Arif tak sihat lagi..demamnya kembali! Aduhai..tak elok gak tengahari ni, kena g spital lah nampak gayanya. Tapi petang semalam mama dah dapatkan air penawar. Yelah dah lebih seminggu demamnye kan, makan ubat pun tak jalan! Huhu..hope arif ok today! Sebenarnya Arif dah ok demamnya beberapa hari lepas, pastu elok Jumaat malam tu, panas badannya datang balik! Malam tadi Arif buat hal, bangun 3 pagi..itu ini serba tak kena…susu or air masak takmo dari tengahari semalam lagi..kosong la perutnya tu..rasa2nya mulutnya kena ulser kot..tu yang taknak minum apa2 or makan! Sian anak mama! Mama nak cek mulut tak dikasinya. Pepun pagi tadi dah kurang sket panas badannya tu. Huhu..mama pun kena ulser mulut ni..atas bawah..huhu..batuk lum baik, sakit tul tekak ni!

p/s 2 : Mama ada tetamu pada sabtu dan ahad lepas. Siapa?..sorangnya di kalangan blogger yang glamer gitu..esok lah citer ek, piccas tak edit =P


24 comments:

acik mimie said...

sian dak yayep ... demam berbalik2 ... memang kena buat pemeriksaan lanjut di hospital segera ni iena ...

~aSHa~ said...

musim panas ni buat tekak kering cepat kan..

Gieyana said...

musim demam skrg nie la kot kan! ku pon rasa cam nk demam jer nie...sure best n mcm2 makanan kt open hse tue kan..:)

Dilla Ady said...

cube eina bawak ke child specialist..

mmg mahal sket tp berbaloi..sian kt arif tu demamnye berulang2..

mungkin arif serasi kt ubat yg power2 kot yg specialist rekemenkan..mane tau kan..sian arif, baru nk nmpk berisi sket..

Izan Ishak said...

eina...anak2 ni kalau sakit tang dalam mulut mmg jadi lambat baik demamnya. baik check ke spital terus ye..

moga ayep cepat sembuh ye~~

Fieza79 said...

sian arif demam asik berulang ulang..risau jgk kan...
nsb baek sempat lagi memenuhi undangan open house tu walo kesihatan Arif tak mengizin kan...!

sape la blogger yg glamer tu agak nya ye...

norihan said...

kesian arif,asyik demam je..iena kena bawak gi hospital jugak sebab sekarang ni kes macam2,aunty doakan semoga arif sihat sediakala..sayaanng arif...

~~*Lady Salwa*~~ said...

la, siannya arif... mungkin la tu mulut ada ulser...

pegi la bawak spital. rasanya sure diaorang akan check darah dia...

hope arif cepat sembuh ye... sian tak lalu makan & minum...

mamalieyna said...

acik mimie:
tu la acik mimie, asal dok ngn eina je tak sihatnya datang balik..td eina call Ibu pengasuh, oklah pulak makan/minumnye..agaknya kena wat majlis doa selamat kt umah tu..huhu..

mamalieyna said...

~asHa~
betul tu, nk minum ais, tak bleh, kang batuk lg menjdi2..huhu..

mamalieyna said...

Gieyana:
tulah musim demam menjadi2 ni..huhu..

alaa tak dpt menikmati semuanya, balik awal mlm tu..huhu..

mamalieyna said...

Dilla ady:
itula arif dh makin slim skrg ni tau..huhu..

eina ingt nak tengok dl tengahari ni camna, oklah pulak kata pengasuh..mau mkn/minum..kt umah taknak..mgkn dh nk ok kot..if balik kang jd lagi, kena la usaha jgk ni..huhu..

mamalieyna said...

Izan Ishak:
eina agak je izan..tp ikut kata pengasuh ari ni, ok jer arif makan/minum..alahai...tgk lah balik nnti camna pulak!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannya arip..
abis muntahkat majlis tu ye? ish2..leh bayang camne keadaan ..sure kelam kabut

ina cubela g spital besar..bahaya tau budak2 ni demam on Off...

mamalieyna said...

fieza:
tulah..sempat lg memenuhi undangan..hehe..

*ala...fieza dh tau tu,,sbb blogger tu dh wat n3nye..hehe..

mamalieyna said...

norihan:
thanks..

huhu..kata pengasuh, arif nampak ok je ari ni..herm..tgk la balik karang kang camna pulak..ntah apa yg tak kena bila dok ngan mamanye..huhu..

mamalieyna said...

lady salwa:
itu la..akak agak2 jer...tp skrg kt umah pengasuh, mau je dia makan/minum..happy2 jer..confius akak..huhu..tengok la balik nnti camna keadaan pulak..

mamalieyna said...

rose:
huhu..leh bayangkan..mmg kt tgh2 majlis la..seb baik malam..suram2 sket..orang tak perasan sgt..ish..tp tulah dah g toilet tu, terus ajak balik jer..seb baik dh makan!

herm..tulah cdangnya..tunggu balik kang tgk camna, sbb td ibu pengasuh ckp, arif ok jer pulak!

bintangku said...

Najmi pernah demam lama cenggini. Slalu demam biasa dia nak jer mkn tapi kalo dah tak nak makan tu, mmg dia kene ulser mulut tu. Penuh kat mulut & lidah dia. Itu pun bila dia asik takmo mkn jer & slalu pegang mulut. Air liur pun meleleh jer... cian kat bdk2 kalau kene camtu. Bila kene camtu, mmg bagi najmi minum susu yg ada bijirin tu. Nak bg dia kenyang.

chugie said...

lama jugak demam nye arif tu ye eina.. tp dh amik air penawar kan, hope lepas ni ok lah.. budak2 ni senang kene ketegur kan? ape pun, kena pantau2 die selalu.. nampak arif cam kurus skit lah..

nieda said...

comel baju eina dgn arif..sedondon

~Siti Hajar~ said...

lor ayep demam kembali...ciannyer ayep...jaga dia elok2 k, smga ayep cepat sembuh spt sediakala..

[-suziey-] said...

dh bawa pegi cek darah...risau gk demam lama2 ni..tkt virus lain...hope arief cpt sembuh ye sayang..sian dia..kita tgk pn xbest jek..moody jek..serba xkena..haih..sbr ye iena..insyaAllah akn ok la tu..jgn lupe bawa g spital..

mek da ©™ said...

hmmm mesti byk menu kann