About

Tuesday, October 26, 2010

.: NiLah kerJanya biLa tiaDa aktiViti jeNjaLan di HaRi miNggu! :.

aktiviti apa?

hehe...aktiviti snap2x! ngeh3x..
haha..ni belum ada DSLR nih, kalau ada confirm lagi gila snap2 sana sini..
ngee... =P

so, siapa jadi mangsa?
haha..siapa lagi kalau bukan dak arif haidar tuuu..
cian dier kan..
tapi mama pun ambik kira mood dia jugak..
nampak dia in mood baeeek, snap2x la..

sesaja je..mengisi masa terluang..
si abah tido sbb balik kerja malam minggu tu..
so, si mama mengerjakan si anak lah!

see, sedikit hasil yang diperolehi sebelum si anak..
rimas, lemas dan tak mau bagi kerjasama lagi..
hehe...

layanz.. ^_^

port ni jugak jadi pilihan si arif..tau2 je mama suh posing..ngeh3x..
ntah apa gaya ntah..suka hati dia jer.. =P
waaah ceria gitu!
model muka tak bersiap pun..rambut bersepah..bangun dari tido..layankan je hobi mama yang satu nih! hehe..
model dah malas...... ^_^

model dah beralih ...mau interframekan bebear nye pulak!

haih boboy pun main bebear ke? =P

sayang sama bebear dia ni tau..! _^
see...siap nak kasi bebear susu lagi..bukan mama yg ajar ye..ntah mana dtg idea tuh! hissh...arif ni...!
daaaaaaaah...model yang landing! stop lah snap2x..hehe..

p/s alahai sangat rasa bersalah skrg ni sebab mama jarang mereply komen2 dr kengkawan sume..huhu..masa tidak mengizinkan..dpt jenjalan umah kengkawan dh cukup baik...terkilan sangat..sbb dulu mama sempat je reply (sbb time tu tak ramai kwn, tak byk umah kengkwn nak di BW)..skrg?..makin ramai lah..kengkadang tak terkejar nak jengok blog kengkawan semua! huhu..hope memahami ya..kalau ada masa mmg mama akan reply..kalau sebaliknya..apa nak dikata! apapun...enjoy blogging! ^_^


33 comments:

Ena said...

hehehe..

cute jekk posing2 gituw..
w/pun huby ada dslr tapi ena sangat jarang menggunakannya.. berat! so, pakai hp pun jadi la.. kalo rajin pakai camera comei yg huby kasi awal tahun lepas.. tapi irfan sangat jarang nak kasi kerjasama tau eina.. agaknya maleh nak layan kerenah umi nye nie.. heheh


ena pun jarang dapat reply komen.. kalo ada pun jwb yg berbentuk soalan.. kao tak ena jawab utk semua.. nak wat camner kan.. dah kije kita banyak.. kat umah pun bersambung lagi.. mrmm..

Zaidah said...

pandainyer model nie bergaya.....hehehe...mama ajar ayep beri bear tu susu ker....habis susu bear minum...hihihi

[-suziey-] said...

klu dh ade dslr mmg penuh memori ngn gbr ank je..ekekek:p

sweet je arief feeding the bear yek..hehe..ni bole masuk contest ni..

mamalieyna said...

ena:
hehe..belum ada rasa nak la..ntah2 bila dah ada, tak layan sgt pun sbb berat eh..leceh sket kan..camera biasa gak jd pilihan..^_^

tu la kan..tak terreply sume komen2..huhu..ingt kt umah bleh la, tp haih..kje umah lak menanti! ^_^

hrp kwn2 memahami la kan..

mamaaerish@eb said...

wah sgt ensem... kalo kiter jumper lagi... auntie shoot photo model cilik ini yer... ;p

mamalieyna said...

zaidah:
mana ada ajar dia, ntah mana mai idea nya tuh! ^_^..tiru aksi org dewasa la agaknya tuh! huhu..

mamalieyna said...

suziey:
ngeh3x...penuh memory eh..tp mmg ngidam nak gak DSLR tu..hehe..kalau semua keperluan dh dipenuhi, baru leh layan kehendak yg 1 tu..hehe..skrg..sabor je.. ^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
yeeaaa...! hehe..tu la kan, ari tu bz's..huhu..hope ada kesempatan di lain hari! ngeh3x..^_^

mummy_ayu said...

wah..encem nye pose...kat situ gak dia nak posing..he he he..so cute!!

mrs.spicy said...

ensem ayep pakai sweater

eima said...

arif nk ade tuh ..dah pandai nyusu bear die ...

~~*Lady Salwa*~~ said...

bukan main lagi ye si mama dok dera anak... hehe

suka tengok gaya arif yang topi ala2 rap tuh... yang terbalik ke belakang tu... nampak cute sangat...

pandai dia bagi bear minum shushu ye... ada gaya seorang abang nih... :)

mamalieyna said...

mummy_ayu:
hehe..dia dh biasa..asal nak posing je, kt situ =P

tQ ^_^

mamalieyna said...

mrs spicy:
maceeh... ^_^

mamalieyna said...

eima:
okeh...nnti mama proceed kt abah, arif adik! ekeke..

mamalieyna said...

~lady salwa~
hehe..bukan dera tau..model merelakan...ngeh3x.. =P

arif nak jd abang long! doa laa sama..moga cepat2 arif jd abang! hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bergaya toll..jeles mat rafiq tegk ni..eheheh

biasala mek na..anak la jd mangsa..tkkan nak suh pak dia lak bergaya2 depan camera..wakakak tak dape nye der

LYaFRINA said...

hehehhee..
comellnya.... pandai buat pose... cute g2..

last2 dapat upah susu yer

mek da ©™ said...

wahhh jd model berjaya ayep niii..kalah chinta hehehehehe

mek da ©™ said...

wahhh jd model berjaya ayep niii..kalah chinta hehehehehe

Nad @ MamaZakwan said...

arif pun nak ada adik ek? tu tanda2 tu, heheh..

Momma Mia said...

huhu pandainya bagi bear minum susu...

suka la wall sticker tuh

Fieza79 said...

wahh bergaya nya arif in stylo...! ye la eina seb baek belom ada DSLR kan..kalo tak lagi giler menyenap...hehee sama la fieza...

fieza pon kkdg balas jgk komen2..kkdg tu tk sempat sbb masa tak mengizinkan....

Dilla Ady said...

macam aril AF...shuffler tp pegang bear bear..

dalam hati ade taman tau...hihihi

az rina a.k.a jaijina said...

hikhik, kalaka lah tang arif nak susukan beber dia tu..echa plak nak susukan abah dia, adeh lah..

betulah kak, rina pon tak sempat dah nak reply komen² kat n3 rina..dulu kawan sikit jah, keje lak banyak skang nih..

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. ensem dia.. kecik2 dah tunjuk bakat posing~

eT said...

ceria sungguh model cilik nih...sampai penat la bergaya...hehee

Cik Jue said...

posing yang bagus...tapi tak tahan lepas kasi susu kat bear tuanye pulak minumm.....kita minum dulu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha ha...mesti kakak balqis yang ajo ni...baru je wat entry pasal balqis & bear2 nya...so cute

Mama Hanim II said...

bab berposing ayep mmg tip top kan.. cute sgt..

mama rifQy said...

berposing..leh join contest nih!!hehehhehehehheheeee

chugie said...

walaupun x guna DSLR, tp pics2 yg ena show kat sini semuanya cantik2.. emm jeles je tengok tau! :D

nampaknye sy kene asah lagi bakat utk godek2 blog n tutorial lain.

~aSHa~ said...

mesti dia pandai jaga adiknye nanti..pandai bagi susu