About

Saturday, October 9, 2010

.: meManG SAH lah ni..wuwuwu.. :.

selamat berhari minggu!

alahaaiii..memang sahlah..dah takde beg kecik mama tu..
yg terkandung kabel HP dan 2 pendrive!
wuwuwu...apa nak dikata lagi..
rasanya tercicir kot..

tercicir masa kelam kabut kuarkan something dalam beg malam semalam tu..
aduhaii...seb baiklah kabel camera mama tak letakkan bersama
kebetulan jer..

alahaiii...pendrive 8GB tu lg 1 4GB kot..
susah la nak beli balik tu..kena simpan duit dulu! mana ada dlm budget! =P

dah tu pulak..senarai contestant mama semua dalam tu je..
nampak gaya kena 2nd round terjah n3 contestant mama lah ni..
wuwuwu..tak suka 2x kerja..!

tapi no choice..
esok dah tamat contest mama..
by monday, kalau boleh nak la kumpul semua senarai peserta..
aduhai..mengeluh jerlah mampu..
sepagi ni..puas menggeledah umah ni..
umah kecik, boleh la mencari..
semua pelusuk dh terjah, tak jumpa!

dalam2 redha jer tu..
masih mengharap akan terjumpa jugak after this..wuwuwu..

apa2 pun sesi pencarian tak dpt diteruskan
today kawan mama nak datang umah..
ingat nak buat bihun sup..
gas lak habis..tunggu si abah kuar beli gas+beli brg nk masak2..
mama malas nak ikut, arif tak sihat lagi+mama jugak..panas badan arif datang balik..
then, kalau mama kt umah ni, leh la wat kerja sambilan..
membasuh baju + kemas umah + lipat kainbaju..kan..

pepun hope ada la terjumpa balik nanti beg kecik tu..
tp hati berat mengatakan dah tercicir..aduhai.. :( so sad..

15 comments:

Jieda said...

InsyaAllah..mungkin nanti akan jumpa beg yang tercicir tu.Doa banyak-banyak

Nad @ MamaZakwan said...

brg2 yg hilang ni..kalu dicari bagai nak rak,masa2 tu la semedang tak jumpa nye..cuba la bila kite dah tak ingt pasal brg tu,wat tak tau..masa tu la die ada di dpn mata..sabo je la ye mamalieyna..semoga cpt sembuh mama & arif! :))

|| NaFiRaa || said...

hehhehe.. betol tu.. barang hilang kalo di cari susah benor nak jumpe.. cuba dah malas nak carik dah.. elok jek terjumpe~

~Ifa~ said...

insyallah nanti akan jumpa tuh beg tuh.doa byk2.

Cik Jue said...

kesian mama..insayallah sama2 kita doa moga jumpe ok

MamaYatie said...

huhu..ciannya..maybe missplaced kot..apa2 pun semoga jumpa bali.kalo tak jumpa bukan rezeki la tu...sabar ek!

Ena said...

alahai.... siannya..

kompem tercicir bukkan lam umah yeh! tensi gak tu kan..

esok last day ker.. alamak.. nkena nyenap gambo dak irfan explore la camnie.. nak join jugak... tunggu tunggu... hoho..

zurazari said...

alahai... sian nyer... sabar yer...
insyaallah ader rejeki yg lain nnt=))

nak bihun sup gak=)

cha said...

ada tu, kekadang dia tersama warna dgn barang-barang lain, tu yg tak nampak tu.

Elly & Emmy said...

alahai.. cian mama.. memang sgt frust kalau tercicir benda ni..hope leh jumpa blk..
aduhh kena buat balik senarai peserta.. fuhh byk tu.. nak kena terjahh..

♥Azie♥ said...

ada tue akak..try cari pelan2..benda nak guna mmg selalu kita cari tak jumpa...harap2 tak tercicir yer

Nia said...

uik,..harap2 jumpa la balik beg tu. nak terjah kali ke dua? huhu..penat tuh.

Izan Ishak said...

sedihlah eina kalau betul2 hilang, sbb benda penting kan. nak beli balik pulak mahal. takpelah...doa2 moga ada terselit kat mana~~

Aida Alias said...

kadang2 time nak pakai.. time tu la nak hilang. time tak pakai ada je terletak kt depan mata..hhuhu kalau ada rezeki insyaAllah ada terselit dimana2..

~~*Lady Salwa*~~ said...

La, tak jumpa jugak ye... dalam keta dah cari gak ke??

InsyaAllah, jumpa nanti... Jangan risau2 ye..