Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, October 5, 2010

.: KeMeRiaHaN aHaD LaLu ~ OpeN h0uSe MaMa :.

Salam semua..
mama dah masuk opis today..
berat jugak hati ni sebab arif still dedar badannya..
tapi kalau nak turutkan jugak hati tu..
mau seminggu le bercuti tanpa gaji! haih..!
bukan persoalan tanpa gaji tu..tapi rekod kitalah!

rekod tak elok kalau banyak bercuti tanpa gaji ni..kan3x..
pepun pagi ni, nampak sket riak keaktifan dak arif tu..
hope makin sihat menjelang tengahari karang..
yelah dah nak masuk 4 hari ni..
mana tak risau..!

ok2 nak stori pasal Open House kecil2an mama pada last sunday ni!
cerita tak banyak leh storikan lagi..
meh layan piccas je dulu..
banyak ni..
tarik nafas panjang2..hehe..
pic orang2 dulu..makanan next section..hehe..

layan...^_^

kita minum dulu...tetamu terawal..tepat jam 1.00pm sampai ni..yuhu...menepati masa betul =P
kawan opis & x-opismate.. ^_^
bertudung pink di sofa tu..akak mama n0.4 sefamily..banyak membantu ni..^_^..tapi ni akak dh nak balik..diorang dtg nolong malam sebelumnya lagi..
Arif terlena di tengah2 tetamu yang datang..alahaiii...mengantuk sangat..yelah budak tak sihat! huhu..
yeeee tetamu berikutnya..yang dinanti..Mek Rose sefamily! ketemu juga sama kamu..^_^
see...Rafiq yang tomei..time ni Arif sleep lagi, tak dapat main2..
bergambar WAJIB! ye lah..kenangan ni first time jumpa 'kawan maya' di alam nyata =P
eheh..macam kenal je kan..hehe..Anje sefamily..first time datang rumah jugak ni..tp bukan first time jumpa...hari2 dok jumpa kt opis =P

sempat la layan tetamu time ni sebab awal2 makanan semua all in order..layan Arif yang 'alahaaiii'...budak demam kan..gitu ler..huhu..oooh..Ibu pengasuh Arif yang tengah menyuap sesuatu ke mulut tu..hehe..sampai jugak Ibu sefamily! ^_^ meriaah...best! ^_^..rumah kecik kan..berhimpit2 la..huhu..
oooh...Kawan Lama Mama Nih!!! Emei Syuhada!! dah hampir 10 tahun tak jumpa tau! kawan sematrikulasi + roommate mama time tuuu...yuhuuu..jumpa jugak sama kamu emei!! ..first time jumpa balik ni rasa cam nak nangis tau..tp ramai tetamu lah..hehe..dah tu tak dpt berbual panjang, ramai tetamu time tu..emei dah nak balik! huhu..
mak cik opis mama! dan nampak tu..mak buyung..yeaa! jumpa jugak sama rakan maya sorang ni..^_^
yee itu dia...Farah @faboulous.farah! ^_^...lg 2 bulan meletop eh..hikhik..best nak dpt baby!
meriaah..sebahagian kawan2 abah..tapi tokleh lawan kawan2 mama! lg ramaiiiii...hehe...
oooh...mcm kenal tak?..kak miera tuu..with ayahnye..dan membelakangkan camera adalah...zai@ mamamiera & abang haiQal yg encem sangat! arif yang sempoi..cian dier..orang len pakai baju cantik2...arif mama pakaikan baju singlet jer..sebabnya..dia asyik2 nak muntah jer..kuar masuk bilik air..batuk2..baju yang pakai awal2 dah selamat dah..huhu..
see... Arif yang comot (rambut berserabai-asyik kuar masuk blk air, then si mama yg bz's..) vs abang HaiQal yang Comellllll sangat! kiutkan...^_^
keriuhan itu...see sorang lagi rakan blogger...tiba dengan rombongannya..Eb sefamily!
issh..nampak besar benar mama bila berposing dgn kawan2 ni tau..mereka slim ramping jer..mama?..berganda2..huh.. =P..kelihatan aedrian di belakang tu...alahai comel tau! ^_^
aiyak...mama yang berwajah kusam dah lewat2 petang gitu..huhu..takde pembantu di dapur..kelam kabut dibuatnya! haa tu dia with sweet n cun mama, Zai yang slim..first time jugak jumpa kawan maya yg sorang ni...^_^...tak sangka akhirnya dpt jumpa jugak! ^_^

Arif...moody on dat day..budak tak sihat kan..kalau tak tu, dialah paling suka bergambar ..huhu..

Arif nak jugak berkawan2 time ni, dah kurang sket sakit kepalanya agaknye..dok menjeling aerishadania tuu...hikhik..
seronok ramai orang datang rumah kan! ^_^
yeee kanak2 comel yang sempat disnap oleh abah..eirish & haiQal..alaa..kak miera mana ni? ^_^
oooh time ni dah malam..see perut arif dh ramping, takmo makan..makan sikit muntahnye yang lebih2..tak bermaya dibuatnya! huhu..cian...
banyak menangis sejak tak sihat ni..tu yang kepala makin panas tu..huhu..

hope today sihatlah hendaknya! Aminn..

p/s walaupun penat sesangat sebab tiada pembantu menguruskan semua, tapi puas hati dapat menjemput kawan2 datang rumah! ikut hati ramai lagi nak jemput rakan blogger tau..tapi maaf la...umah kecik..tak muat kalau semua mai serbu.hehe..Insyaallah next time ye..jgn kecik ati tau! ^_^


40 comments:

sarah-najwan said...

nmpk meriah tu..rumah pun cantiklah..mmg penat buat OH..tu psl saya join lorong terbuka aje..hehe

@e_da said...

seronoknya.. ramai yg dtg.. meriah pulak.. kawan blogger pun ada... sian arif x sihat pun leh layan tetamu lg...

Ena said...

memg nampak meriah tu iena..
memgseronok dapat jamu kawan2 dengan air tangan sendiri kan eina..

kalau la huby ena tak kije aritu.. rasanya sampai kot umah eina nie.. tapi tak pe la.. lom ada jodoh lagi nampaknya.. huhu

Sian ayep.. moga cepat sembuh ye sayang..

bintangku said...

ramainyer tetamu... meriah sunggoh. Cian tgk arif, muka dia tak bermaya jer... cepat2 sembuh yer arif... demam nak besar tu... nak byk akai. ;>

MrS. F!zA said...

wah bestnyer dpt bjmpa rmai2.. dr maya ke realiti..oh 1 opis ngn mama balqis..hehe

sian arif tak sihat kempis sgguh perut tu ha.

Ain said...

wahhh ramainya tetamu...

bestkan bila dapat jumpa rakan blogger ni...

sian tengok ayep, sampai kempis dah perut dia...huhuhu

~aSHa~ said...

seronok jugak kan buat open house ni..asha buat last thursday..gambo tak dpt nak upload lagi...lgpun tak sempat bergambar sgt....asha masak sendiri, ada kawan dtg menolong....yg penting hepi...

habis je makanan, masak...brg2 nak masak mmg ready dah..

mamaaerish@eb said...

ha ha ha... ansib eina x pengsan nengok eb dtg dgn rpmbongan che esah tuh.... ho3....

eb suker la gambor kiter tuh... eb amik yer?... boley?... ;p nk mntk izin nih....

cian la arif.... musti x sng ati lagi kan?... get well soon dear arif.... dtg si aerish nk amik krusi dier plk... nasib arif sporting kan?... mmmmuahhhhh... ;p

mek da ©™ said...

wah bestnya dpt jumpa blogger2..meriah, ramai dtg...eh eh almari kat umah akak tuh cantik lee..huhu

mamalieyna said...

sarah-najwan:
mmg meriah n penat...tp best! hehe..tu la tmbh penat sebab arif tak sihat, kalau dia sihat ok sket..huhu..

mamalieyna said...

@e_da:
tu la awal2 arif moodu gak..elok after tengahari sket, dia dh bleh ajak bermain..seronok ada ramai org dtg umah..plg best dpt jumpa kwn2 blogger ^_^

mamalieyna said...

Ena:
tula..meriah..org mai tanp henti tau..silih berganti..ruginye tk dpt jumpa ena..huhu..maybe next time kan..Insyaallah..^_^

hope so, moga cepat la sihat dak ni..huhu..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

hu..hu..kita ni tukang memeriahkan majlis...datang awal kalo tak leh jumpa semua blogger kan...tak pe next time nanti k...

mamalieyna said...

bintangku:
tu la..terkilan tak dpt jemput semua kawan2 blogger yang dikenali..huhu..

tula nak dpt akai baru agaknye ni ^_^

norihan said...

bestnye dapat jumpa kawan2 blogger,seronokkan dapat jamu kawan2 ngan air tangan kita sendiri,iena masak apa aritu ek...k,semoga arif cepat sembuh..

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
fiza..sori tak jemput, tu la ari tu tercari2 email fiza..tapi tak dpt, terus lupa..huhu..kelam kabut je..aduhaaii..mmg terkilan tk dpt jemput semua yg dikenali!

mmg kempis, tak bermaya je tgk dia skrg ni..huhu..cian tul!

mamalieyna said...

Ain;
meriah...dah lak dpt jumpa kwn2 blogger tmbh meriaah! ^_^

huhu..kempis kan..

mamalieyna said...

~asHa~
tu la tmbh seronok sbb hasil masakan sndiri..eina pun tgh2 masak memasak akak dtg nolong, lega sket..bukan apa, arif tak sihat..meragam je dia..nak wat kerja pun asyik tersangkut2..pepun best! puas hatikan..n yg pntg happy! ^_^

mamalieyna said...

mamaeirish@ eb:
hahaha..tu la...tp seronok tau mai2 dgn rombongan ni, tmbh meriah! hehe..dah la mai mengejut, takde sms or calling2.hehe..pepun kalau ada kekurangan ke, maap la ye..al-maklum sorang diri nguruskan sume, dgn dak arif yg tak sihat tu...huhu..

ambik la pic tu..kenangan yg sweet! hehe...

herm..cuba la tenangkan hati ni.huhu..

mamalieyna said...

mek da:
eheh lari topik lak..lemari pulak ditegurnye..hehe..best! kalau mekda dekat, dah ajak dah..huhu..akak wat soto tau! ^_^

ummumishkah said...

meriah!
mesti penat kan, tapi pastinya puas hati kan?

~~*Lady Salwa*~~ said...

meriahnya rumah terbuka akak ye.. ada gak tukang ambil gambar...

sal tak sempat pun nak amik gambar..

sian arif, moga cepat sembuh... faris pun kurang sihat sekarang ni...

MAMA MIRZA said...

cam ramai jer... ni baru kecil²an... kalau besar²an mau cam kenduri kawin... anyway.. moga cepat sihatnya dak comel tuh... sian tgk pic yg perut kempis tuh... huhu..

Fieza79 said...

meriah nya open house itu...huwaa tecik ati sbb tk jemput...nak join jgk..! hehee

syok kan eina kwn2 dtg umah...persahabatan alam maya telah di realisasikan dgn jaya nya...

arif tk sihat2 lg..tp tak merengek ke sepanjang open house tu...mesti terganggu jgk kan..??

LYaFRINA said...

wahhh eina buat open house ye.. bestnyer.. siap blh jumpa rose n anje lg tu.. syoknyer....

ayep x sihat yer?? harap cpt sembuh yer..

cha said...

sangatla meriahnya, akak dgn kakAnje macam adik badik je. haha... arif nak membesar tu, tu yg demam.

iem said...

meriahnya OH eina..rajinnya masak sendiri tu..farahpun ada eik..

Intan Inn said...

wahh meriah sungguh yer ramai juga kenalan alam maya nie dapat berjumpa..tentu seronok kan....

siankat ayep tue tak sehat...erm kalau dia sehat mesti dia paling aktif kan

|| NaFiRaa || said...

meriahnye!!sonok leh kumpul ramai2 kan~

moga ariff cepat sembuh~

rATu kEBaYA said...

meriah nyer... ramai jugak member alam maya yang datang ye..

nieda said...

siannya arif, time buat open house pula x sihat..sedih tgk perut arif tu..

meriahnya majlis eina. ramai gak kwn maya yg datang yer

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bila tgk gambar tu...geram lak si rafiq tu..suka benor main air tu..ish2...

thanx mek na..laksa mung sedappp..terbaek wok! ehehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh, zai pon ade eh..ala..ruginye..if mai time tu sure leh jumpe zai mamamiera tuh..uhuhu takpelah takde rezeki..:-)

smoga arip cepat sembuh ya..

az rina a.k.a jaijina said...

wah, mmg betul² meriah open house dia..nnti buat lagi, jemput rina pulak ye, ehehe..

Sue said...

meriahnye.... next yr jemputlah kami pulak. heheheh... ayep masak menu ape?

chugie said...

wah.. bestnye open house iena ni..

uwwwaaa.. nangis sy, sebab x dpt join, kalau tak sure gambarku akan terselit gak dlm entri ni.. dan bleh jumpa kwn2 maya yg dtg tu..

zue @ annaleeya said...

baru smpat bw nih... akak x sihat... ari ni baru keje...

bestnya ramai kwn maya dtg... sonot kan jumpe... mesti byk citer...meriah open house eina... sib baik jauh... klu tak mesti akak dah serbu... hehehe!!

hajarus said...

wahhhh.. meriahnyerr kak... bestnyer dapat wat open house... anyway cantik rumah akak... :)

mamamiera said...

amboi.. sakannye openhouse.. Meriah!
Rendang aym sedap sgt.
Rasa mcm nk tmbh lg dan lg..
Tp malulah plak..
Tp tulah,xpueh jmpa coz zai dtg pon dh ptg..
Iena pon cbuk plak kat dapur.
Kalo kete xproblem,awl sket dpt jmpa ros n anje..
Itule mmber blog yg zai kenal yg dtg umh iena ni..
Mira xinteprem byk coz dia moody mngantuk.
Sronok dpt tgk arif life.
Best tgk arif ngan heqal mkn/main same.
tp skejap je kan..
Nway thanx so much..

Via mobile phone.

Mama Hanim said...

meriah sgt2 tu.. murah rezeki eina bt open house cmtu.. bagus2, dpt erat silaturrahim kan..

sian ayep, semoga cepat sembuh ye..

Related Posts with Thumbnails