About

Wednesday, October 13, 2010

.: iSH..raSa caM LaMa tuL taK siNggaH GIANT =P :.

hehe…betullll…macam lama jer tak soping brg dapur kt sana..

atau sesaja jalan kt situ..
al-maklum…tu shopping mall paling dekat ngan umah kan..hehe..memang dekat sgtlah!

so, semalam…sebelum sampai umah after balik kerja, singgah la GIANT dulu..
sesaja, leh pekena KFC! Takyah masak =P
and yang penting…nak elakkan dak arif dari boring kt umah..
sejak beberapa minggu ni..
mana ada sesi jenjalan..arif yang tak bape sihat + ada program kt umah kan..

so, semalam sempat la.. mensnap2 saat2 dak tecik ni menunjukkan wajah happynya kembali! ^_^
happy tau dia..tapi elok nak balik tu..takmo kuar dr situ pulak..
siap nanges..aduhai..tapi kejap jerlah! ^_^

dan Alhamdulillah..akibat dr kepenatan dok seronok berjalan2 tu..
balik je..Arif dah mula mengantuk dan sendiri ajak masuk bilik..
mau landing..good boy!

Alhamdulillah malam tadi arif sleep lebih tenang dr malam sebelumnya!
Ok, layan piccas eh..

sampai2 after pekena KFC terus si abah terjah sini..aduhai..layan jerle...dak tecik tu sama sibuk =P
masuk duit singgit, berjalan la mesin urut ni..mama pernah try tau..sedappp...hehe..^_^
arif dalam percubaan meniru apa abah buat..duit takde la yang! ^_^
arif tumpang duduk jerlah ye..masuk duit kang, gigil arif nanti ..hehe..
oooh..arif nmpk kete menan ni terbiar jer kt situ, dia terus mau turun dr troli nak dok situ..huhu..
happy betul ^_^
"mama ayep nak kete ni...abah takmo belikan pun..ada beskal je kt umah, kete ni lagi besh.."
naik kejap yg ini, terus bangun..tak best agaknye..huhu..siap muncung, takmo!
yeaa beskal ni ayep pandai kayuhlah! tapi abah tetap tak belikan pun..cuba2 jer..kt kg n kt umah dh ada beskal..takyah membazir ^_^

sudahnya apa yang dibeli?

ada la 1,2 brg keperluan + 2 helai baju T arif dikategorikan sebagai kehendak..hehe..sweet bajunye! lupa nak snap..hehe..

p/s 1: maaf today mama agak slow terjah umah kengkawan, sebabnya ada something to do lah..huhu..bakal kadha’ Insyaallah bila berkelapangan..

p/s 2 : Alhamdulillah Arif makin sihat..hope kekallah..Mama ada ambik air penawar + ada la something to do 3 hari berturut2 pesanan dr Nenek tu (seorang Nenek bergelar Hajjah).

p/s 3: Result contest bakal diumumkan latest by next weeklah..bantuan dari juri2 tambahan diperlukan..hehe..pepun dah ready nanti, mama takkan simpan lama2,,,tak sabar nak kasi hadiah kt orang ni..hehe..All the best! ^_^


15 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

alhamdulillah, mudah2an lepas ni ok la semuanya ye...

bukan main lagi hepi je arif dapat jenjalan ye... hehe

NURULekmiRabat said...

comeynya dia!! hepi and suka tgk riak muka dia..

Ena said...

a'a la nampak ayep dah happy tu...
tapi yg gambo moncong tu kelakor pulak.. hehe

Nad @ MamaZakwan said...

sgt hepi bile tgk arif dah hepi semula..gud boy bebeh! :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

balqis kalo nampak beskal tu confirm nak naik tak mau turun punyer...hu...hu...haru dibuatnya

MrS. F!zA said...

cam gini plk kalo dh blh jln nak nek beskal kt shoppig kompleks plk ek.. haishh ni kalo darwisy besar jenuh mak.. huhu

ceria sgguh ayep ni tau.. berposing bagai bila nmpk mama duk snap..ahaks

Intan Inn said...

wahh kecik2 nak kene urut yer..heheh..erm comel jer kereta tue sama dgn anak intan.heheh...

alhamdulillah ayep dah sembuh..semoga sihat selalu..

chugie said...

bestnye g landing kat sofa tu.. sy x penah lg try landing situ.. cam segan dan takut2 je..:D

yeay! arif dah sihat ye.. bagus2!!

[-suziey-] said...

waaa gterjah giant ek..hehe..bestnye arief men beskal..kt skang klu g supermaket..mmg ngelak lalu kt tpt beskal..aQeel sgt obses ngn beskal..maunye meraung klu xbeli sblm balik..xkn tiap kali pegi nk beli kan..penuh ler umah ngn beskal satgi..kang jadi kedai beskal plak..hahahah dh mula merepek ni:p

Fieza79 said...

owhh arif menerai beskal...area beskal tu sll kalo leh nak elak..Irfan suka sgt nk terjah situ..sesuka ati snyap2 g sniri kt bahagian tu..sll g giant so dia dh tau mana nak tuju...panik jgk la masa tu tgk dia takda kat sebelah...carik punya carik tu dia haa baek punya menerai beskal..!

eina tak landing sama ka kat kusi urut tu...hehee

YanDarwisy said...

kalau ckp nak pi Giant, Darwisy punya suka mcm pi Sunway Laggon. Sebab dia bleh kecek mak apak dia bli menan. yan pun suke lepak kat kerusi urut tu...1 henggit kan? kalau x silap

BIONIC WOMEN said...

alahai..comel sungguh gambar2 ayep kat sini.huhu..anak kita pun kalau g soping, memang xkan lalu bahagian basikal, memang lekat kat situ..basikal bukan xder kat rumah, tapi mcm xcited plak leh bawak basikal dalam soping mall..haha

Aleeya said...

bestnye dok kusi tuh ..heeh comelnye tengok gelagat anak bujang ko eina...hehhe

nieda said...

dah sihat hencem boy ni yer??happy je dia

mek da ©™ said...

dah sihat eh ayep...makin ceria nampak tuuu