About

Thursday, October 21, 2010

.: HaRi Ni ada miSi !! baLik keNa cepaT! :.

waaah macam besar je bunyinya bila sebut MISI!

hehe...adalah sket..
esok kat opis, cadang2 nak buat potluck!
tak la semua...1 floor jer..
so, diorang requested...ditekankan ye...diorang yg requested..hehe..
suh mama buat........

hehe..mesti semua dah tau kan..

LAKSA!! =P

apa lagi kalau bukan menu tu..hikhik..
macam mama taktau masak mende lain je kan..
balik2 laksa! hehe..
tapi dah itu yang direquested..mama ok saje!
mama lagi sukaaa....bleh makan banyak2..hehe..

so, misi hari ni..
mau balik sepantas mungkin..(kul 5.30pm jugak)
then, sampai rumah paling cepat pun 6.45pm jugak..
today bendera merah sedang berkibar, so proses tuk berada di dapur boleh dipercepatkan dan dipanjangkan..hehe..

oooh misi hari ni jugak memasak sambil tengok citer Chinta!
hehe..bleh je kan sambil2..
kejap je masak laksa tu..
petang semalam dah beli semua keperluan utk memasak!

Esok abah ambik Cuti, jaga Arif..sbb Ibu pengasuh Arif ada checkup lagi..
so, esok siang hari abah ditugaskan untuk panaskan kuah laksa..
sebelum hantar ke Opis mama!
yeeaah...then...
esok Arif will joining mama n the group! ^_^

bestnyer..hehe..sbb esok kan Jumaat..
Abah nak g solat Jumaat..terpaksa tinggalkan with mama kt opis!
leh la Arif memeriahkan majlis! mama suka..

oooh pic ni nak tempek gak..
last week punya!
lepas beli2, jln2 kat pasarmalam..(petang sebenarnya)
beli leher ayam ni..pandai jugak arif mamam ye..
hehe..see...




p/s tak dpt BW sangat la..huhu..kt umah?..cannot..nak masak memasak! ^_^


22 comments:

♥mamaQASrina♥ said...

owhh..lama x jengok sini..dh berubah kaler..cantek!!

mama kalau masak laksa musti sedap nih sampai ada org request..hihihi..

norihan said...

mesti sedap laksa iena,kalau dekat dah lama saya order jugak..hehe..boleh tak agaknya...?seronokla arif,besok mamanya bawak kat tempat keja ye.

mek da ©™ said...

bestnya..bila nk merasa laksa kak ina ni..eee
sama la kite sedang kibarkan bendera ituuu eeeee

Fieza79 said...

wahhh sok da potluck ye...kena cpt balek ye jalan kan misi tu...hurmm tokleh ralit2 lg..sharp2 kena choww..! hehee

maka esok berbau laksa eina tu smpai kulim..! hurmm sedap2...

az rina a.k.a jaijina said...

wah, mesti sedap laksa akak tu kan..nnti antalah sini sikit ye, hikhik..

bestlah arip boleh tgok mama keje..rina kalau hari sabtu mmg bawak dia pegi opis..

mummy_ayu said...

sedap tu laksa..singgah bukit aman deliver sikit leh tak? he he he...

Ena said...

Mesti terbaik punyer masak laksa kan! u yg mereka request..

tapaukan ena semangkuk yeh! esok..

kalo jd ena pun ada plan nak buat weekend nie.. dah lama tak makan.. kat tempat makan yg selalu leh makan tu sejak puasa sampai la nie tak bukak2 kedainya.. renovate ntah sampai bila.. tekak dah teringin sangat2 dah nie.. last week plan tak menjadi sbb bahan tak cukup.. uhuk!

[-suziey-] said...

ena antaq kt umah kt sket..heehe..mau laksa!!!!

~Siti Hajar~ said...

sedapnya laksa...isyh! bila la nak merasa laksa eina nih..huhu

Cik Jue said...

NAK LAKSA JUGAK....:-))))

eima said...

wahh my fav tu ... suka nye ... sedap !!

LyNn HaMzAh said...

mesti sedap laksa tu...pos sket kat JB...hehehehehe...

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, rajin rajin...

syiok la arif dapat pi opis mama dia ye... faris kalau sal bawak naik ke office jap bukan main melompat sana sini... hehe

pandai dia makan tengkuk ayam ye...

**makan leher ayam nanti bersanding kepala teleng, yammm... hehe

** shomel je ayep senyum nampak gigi tu...

chugie said...

wah. sampai ade yang REQUEST! mesti sedap laksa eina ni tau..

bestnye baca cerita kawan2 blogger yg buat potluck ni..

Dilla Ady said...

waaa...masak2 la ye..

sedapnye laksaaaaa...

ala ala..chumelnye dak arif nih!

bintangku said...

antar kat sini boley.... :P

Mamamya said...

laksa... dah lama lia x buat...masak2 weekend ni best juga kan....en.suami mmg suka benor laksa penang ni....

P/S: cute la gigi arif... :D

Aida Alias said...

sesekali buat makan2 kt opis seronok kan.. eh cantik arr header blog ni.. gambar arif tu comeiiii

Nadiah Sidek said...

mesti sedap laksa yg mamalieyna masak..sbb tu kwn2 request ;). nasib baik saya tak minat laksa..kalau tak nak suruh pos dah..hihi..

cha said...

encik arif, encik arif kenapa kamu comel sangat. hahaha...

Intan Inn said...

erm mesti sedap mama masaklaksa..teringin nakrasa laksa mama..kalaulah tgh megidammmg mama kenalah hantar kat rumahni..heheheee

nieda said...

gigi arif dh byk..nnti upload gmbr arif kt opis yer