About

Wednesday, October 20, 2010

.: cEriTa seMaLam..daPaT haDiah saGuhati tuu.. :.

Seperti yang mama mention semalam..
Semalam dah received hadiah saguhati tuk contest by Anje @ Mama_Balqis tu..
Gorgeous Baby In Kemeja!

Comei je hadiahnye..dr penajanya syilasyira.blosgpot.com!
Thanks penaja & anje juge.. ^_^
ni hadiahnya...

Dalam kete Ontheway nak balik rumah semalam
Mama tunjukkan la kat Arif..
Terus teruja dia tau..yelah nampak muka sendiri kt dalam tu.. (cermin muka ber'cover' tuu)
Then, siap nak berspek mata lagi haa..
Sambil tengok cermin tu.. ^_^

Layan jerlah..mama yg suka menyenap..
Yelah lambat nooo nak sampai rumah kan…
Sempat aje snap2x..hehe..

Layan….
muncung tak hengat! =P
upss spek nak jatuh pulak..tu la hidung 'mancung' sgt cam abah =P
asyik la membelek cermin tu..
haha...tersepet lak mata =P...maap arif gambo tak macho la..hehe..

Flashback : on 16/10/2010 (Sabtu) arif genap usianya 19 bulan @ 1 tahun 7 bulan..
Perkembangan terkini…arif makin banyak cakap & bising potpetpotpet..sampai Ibu pengasuh siap bagitau, arif lagi bising mulutnya bila bercakap berbanding kak balqis sekarang ni..alahai..cakap yang mama masih tak faham..tapi bila mama cakap suruh dia ajuk, ada la sikit2 bunyinya sama..pepun sweet…mama suka.. ^_^..

Lagi suka... arif dah pandai sebut ‘mama’..sedap betul bunyinya! Malangnya…setiap kali nak panggil mama, still dia sebut ‘ayah’… =P…apa ke halnye?.. susah betul nak betulkan.,sbb setiap kali mama betulkan suruh panggil ‘mama’..dia akan tersengih2..kasi mama geram je..bila sesaja mama suruh sebut ‘mama’ ok je pulak sebut! ..jangan taktau…dengan si abah pun arif panggil ‘ayah’!!! memang susah nak tau siapa yang arif maksudkan bila dia sebut dengan lantang ‘ayaaaaah’ if kita tak memandang dia..hukhuk..

Lagi satu, arif kuat membebel dan bising2 bila bersama orang yang dikenali je..if somebody tak dikenali tegur dia, terus jadi pemalu! Nampak alim sungguh! =P

Apa2pun Alhamdulillah…mama suka dengan perkembangan Arif yang kembali sihat walafiat. Ceria & kuat makan! ^_^

26 comments:

mummy_ayu said...

alo..sweet je bab muncung tu..Iris pun dah terima hadiah contest anje semalam tu...nak buat entry jer...

acik mimie said...

fotogenik betul ariff ni .. tak nak hantar talent kids agency ke ina ..

MrS. F!zA said...

arif mmg tk klh kalo bab bgmbr! hehehe

eh bgus pkmbgn ayep yg suka nau bckp tu..kalo fiza pon suka..hehe

la dipanggilnya ayah kt mama..sian mama..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

muncung tul mulut tu ha... hehe

alolo, sweet tul bila anak dah pandai panggil kita...

maybe dia terikut2 ngan mana2 budak kot yang dok panggil 'ayah' ni...

tak pa, nanti2 boleh la dia bezakan tu... hehe

UmiDAnisH said...

tahniah banyak dapat hadiah.. huhu bestkan tengok anak membesar depan mata dengan karenah macam2 yg kadang2 buat kita lucu dan windu bila berjauhan

Alimaz-Kembara Terasing said...

macam2 kelaku anak ya... ya la snap2 buat tatapan bila dia dah besar nanti...

bintangku said...

Perangai arif lebih kurang sama cam najmi. he he he

Gambar arif yg moncong tu, cam stail penyanyi 60an tgh menyanyi lak. :P

LYaFRINA said...

wahhh.. tahniah yer..

woww.. eina jd big bos yer.. duk blakang.. hehehe

Fieza79 said...

huhuu sian mama nya di panggil ayahh..! hehe tkpe pelan2 la tu eina..nnt dh pndai sebut tak menang telinga dan mulut nk menyahut...hehe

Ena said...

hehhe.. cute sunggh muncung tu..

tak pe malu tu bagus juga..

irfan dulu pun sama pemalu & penakut tapi skrg?? mrmmm...

MamaYatie said...

hehe..ni geng mysara ni..suka muncung2..tok dia pun perasan & tegur..apapun arif tetap comey

Mamamya said...

alhamdulillah...gembira dgr arif dah kembali sihat & kuat makan....

seronoknya dapat byk hadiah kan...

x per la ieyna...arif masih dalam proses nak pandai panggil mama tu...nnti lama2 dia ok la... :)

Dilla Ady said...

ooo..mat cermin rupenye arif nih..pantang btul ye tgk cermin...mengalahkan pompuan..hihihi..

siap pakai spek tu..hihihi

BIONIC WOMEN said...

me kalo datang blog ni, suka benor tengok ayep bergambor...sangat kiut..
anak me x suka kamera..huhuhu

az rina a.k.a jaijina said...

mmg lah mama, echa tau sebut abah je..ibu langsung tak reti lagi, hukhuk..

[-suziey-] said...

waaa dpt hadiah lagi..rezeki..haih comel btl la arief ni muncung2 cenggitu..hiks..msti dia kata comel nya aku dlm cermin ni..eekeke:p

Intan Inn said...

wahhh sgtlah cute ayep intan nie..heheheh....sejuk hati tgk dia..erm mama masukkan ayep contest muncung tue..ada contest lum tutup lg rasanyer..joinlah mesti leh menang...intan tak join lg sbb tak ada gambar muncung..

mek da ©™ said...

ayep encemnya pakai spek itam..dpt adiah lg diaaa

mama rifQy said...

encem la sis!!

chugie said...

bestnye dpt hadiah..

alhamdulillah, arif dah kembali ceria n sihat ye.. baru rs lega kan bila anak dh sihat balik..

moga tetap ceria dan sihat selalu k arif!

norihan said...

ish...ishh..macam pandai sungguh arif ni ye,siap ngan muncung2nya sekali..apa2pun arif tetap cute...nge..

nieda said...

tomeinya arif

SYaMiLa said...

comeinya...

My Recent Post "Cik T Makan T"

mrs.spicy said...

gambar ayep yang first tuh sexy bangat bibir..hehehe..arig jolie=p

hajarus said...

amboi cekcinyer muncung arif... hi3x... anyway congrat kak.. :d

Mama Hanim said...

tahniah eina..best tu.. ayep muncung cute gak..hehe..