About

Tuesday, October 19, 2010

.: buChuk Arif dH beruBah waJaH! buChuk? :.

Hehe..nak kata buchuk sgt tak la..
Cuma dak arif ni, bila kat umah..suka berkepit dgn bantalnye nih!
Nak sleep nak bantalnye yang ini..

Dari baby lagi..Arif sleep with this bantal!
So, suka2 jerlah mama kata ni ‘buchuk’ arif..
Hehe…

Bantal ni Tok Kedah arif yang buatkan..biasalah kt kampong ada kekabu! Best tido ngan bantal kekabu kan..^_^

Dan kebiasaannya lagi..
Bila menyusu or bila nak tidur
Arif suka gentel2kan bucu bantalnya..
Ada cam benang2 kt hujungnye tu..hiks..macam2 lah! ^_^


Camni la lebih kurang..hehe..

Tapi herm…malam bila eh..malam semalam..
Mama sempat jahitkan sarung baru tuk ‘Buchuk’nye tu..
See..


Cantik tak?... =P

Oooh Mickey Mouse…Arif mmg suka..kain ni mama dapat sempena kemenangan GA dari TinyCraft dulu tu..
Baru sekarang publish =P..dpt 3 design…lagi 1 kaler meroon..cantik…
Lama dah tersimpan, baru malam semalam, rasa nak jahit..hehe..
Taktau nak buat apa dengan kain tu sebenarnya..
Last2 terhasil sarung bantal ni..

Tapi ada special nya..
See..


Mama siap jahitkan extra benang kat bucu sarung bantal tu...
Sebabnya..bila dah siap pasang tu..Arif takmo la pulak, siap ambik sarung lama suh ganti balik..aduhaii.....

Sebab dia dok gentel2 bucu tu..tak best takde benang =P
Terpaksa jahitkan lebihan benang kat situ..

Then, ok je dia..naseb la…arif ni tak addicted sgt kat sarung bantal lamanye tu..
Hehe..boleh la main tukar2.. ^_^

Layan lagi lebihan snap2x..hehe..

aiyaaakkk apa kes tudung saji dibawak landing sama ni..wuwu,,,
terharu sebab mama buatkan sarung 'buchuk' baru..sampai terpejam mata tu haa..hehe.. =P


saje je suka2x.. ^_^

p/s 1 : suka benor mengedit gambar mama ni..dah jadi lukisan sume muka arif =P

p/s 2 : today dah received hadiah dr kemenangan as a consolation prize tuk contest berbaju kemeja by Anje @ Mama_Balqish tu…thanks ye..penaja! ^_^ (belum snap pic..huhu..)


39 comments:

mummy_ayu said...

cantik tu sarung bantal mickey dia...

az rina a.k.a jaijina said...

echa pon ade bantal buchuk gak tau..selalu jek dia gigit² bucu bantak tu, dah masham dah, hehehe..

rina pon suke gak gamba² dalam mode lukisan nih, ehehe..

Intan Inn said...

alahai tomeinyer yer..erm bantal cantik dah bertukar wajah...erm anak intan ad unta tue..selalu main2 ekor unta tu

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la ngan faris, nak tido kena ada bantal. tapi bukan bantal busuk la, cuma bantal peluk yang panjang... hehe

tu la, kat kampung banyak kekabu, boleh wat bantal. lagipun bantal dari kekabu ni sejuk je bila tido atasnya...

MrS. F!zA said...

cntik w/p hitam putih je.. eh ni pestime tgk budak suka gentel benang kalo nk tido..biasa tgk gentel hjg bantal..hehehe

bintangku said...

Cantik... Black & White. Kalau Najmi lak tgk gambar mickey nie, dia kata 'hot dog'. Sbb dia suka dgr lagu tu dlm citer Mickey Mouse Club House.

Ena said...

wahh..
santikkkk!!

nak order 1 utk dak irfan.. hehehhee

iem said...

CANTIK arr sarung tu .. nk order utk faiq boleh hehe

UmiDAnisH said...

hihihi, makin cute bujang mamalieyna ni.. cantik plak tgk bantal tu.. gebu je cam ariff

[-suziey-] said...

lawak la arief..adeiii..siap kena jahit benang lebih ek..eekekk:p

Alimaz-Kembara Terasing said...

bestnya dia ada bantal buchuk...

chugie said...

cantik plak tengok sarung bantal baru arif tu..

budak2 dengan si buchuknye memang sinonim kan.. kalau x dpt, x leh tido di buatnye.

mrs.spicy said...

cantik..dah la mickey.mesti budak2 suka. farah ade kawan sampai besar pon sebelum tido dok gentel bantal busuk. hehe

Iela Fazielah said...

alahai.. comey nyer arief..cantik sarung bantal tu

Mamamya said...

wah2...bestnya dapat sarung bantal baru....cantik pulak tu...lia pun tgh sibuk nak m'cari kain utk buat sarung tilam n bantal bby baru nnti...tp blm tau lg nak cari kat mana n warna apa....

tgk ariff punyer ni nampak cantik pulak kaler black n white kan...x nampak kotor.....sesuai jg utk bby boy...tp mana nak cari kain mcm ni yer??

anak lia fiqa jer yg ada 'buchuk'2 ni...tp dia suka pegang tuala....nasib baik blh tukar2 basuh..x la btl2 busuk tuala tuh...

[-suziey-] said...

iena..xdpt pun hadiah yg dimaksudkan..tunggu gk..tp segan nk tnaya..hehe:D awk amik add yg btl ke yg slh? hehe.

mamalieyna said...

mummy ayu:
cantiik kan..hehe..

mamalieyna said...

az rina:
oooh ye ke..leh geng aa echa ngna arif..arif pun suka gak geget2..hehe..

mood lukisan cantikkk/...!

mamalieyna said...

Intann Inn:
budak2 mmg gitu eh..nak kena ada sesuatu yg bleh melekakan diorang..hehe..

mamalieyna said...

lady salwa:
ooh ye ke..hehe..tp tulah..bila dh lena, bantal ke mana, diorang ke mana..hehe..

tu la..sedap tido berbantalkan bantal kekabu ni..akak dah bape byk usung bantal dr kampung..hehe..

mamalieyna said...

mrs fiza:
hehe..tu la budak2 ni pelik2 sket peelnye..macam2 jenis ada ^_^

mamalieyna said...

bintangku:
haaa samalah..arif tgk bantal ni je rasa nk nyanyi lagu mickey mouse tu..tp kita yg disuruh nyanyi..seb baik mamanya hafal sket2 lagu mickey mouse tu.. =P

cha said...

ahaha sangat comel ok.

mamalieyna said...

Ena:
hehe..bleh saje..janji kain kena kasi lah! =P

mamalieyna said...

iem:
bleh saje...hehe..meh ambik kt umah =P

Nadiah Sidek said...

cute je gmbr 1st tu ^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
hehe..tu la lama umidanish menyepi kan..bz eh..arif dh besar ni.. ^_^

mamalieyna said...

suziey:
ntah la suziey..budak2 ni pelik2 peelnye =P

mamalieyna said...

ALIMAZ:
BEST WOO ADA BUCHUK..BANTAL KEKABU PULAK NI..HEHE..

mamalieyna said...

chugie:
tulah..sinonim..ada buchuk, baru leh lena tidurnya..hehe..

mamalieyna said...

farah:
hehe..tulah..bila dah berbuchuk ni..susah nak berpisah..hope arif takdelah sampai camtu..hehe..

mamalieyna said...

Iela Fazilah:
cantik eh..maceeh..hehe..

mamalieyna said...

Mamamya:
oooh tgh nk wat sarung bantal tilam baby eh..syoknye...teruja kalau eina..hehe..

ntah mana nk dpt eh..sbb eina dpt ni hadiah, printed punya design ni..rasanya ada je kot kt mana2 kedai kain..herm..

hehe..mcm2 buchuk budak2 ni kan..kalau kain senang lah..leh basuh selalu! ^_^

mamalieyna said...

suziey:
alaaaaaahai..nape lah eina tak tnya awai2 dl lagi kan..kalau tau tak dpt, leh replace dgn benda lain, time suziey dtg u,mah..huhu..eina igt dh dpt sbb sblm puasa rasanya kan..then, suziey stop blogging, itu yg cam lupa nak tanya tu..huhu..

takpe ada jodoh kita ketemu lg, leh direct kasi, tp pastinya menda lain la..huhu..

mamalieyna said...

cha:
comey eh..maceeh.. hehe...

mamalieyna said...

Nadiah:
hehe..camtu le bila dpt bersama buchuk..hehe..

EIJAM'S FAMILY said...

wah pandai mama lieyna menjahit yerk.. huhuh.. mmg bantal bucuk tue teman setia si ariff huhuh

mek da ©™ said...

alaaaaaaaaaa cuteee..comei geramnya design tuuu

Intan Inn said...

erm mmg betul tue mama kalau ada benda yg mengasikkan barulah lene nak tdo..