About

Monday, October 4, 2010

.: ARif thiS moRninG.. MaJLis SeLesai..ALhamDuLillah :.

Selamat Pagi Malaysia..

Yuhuu..mama di rumah ni..terpaksa on leave lagi
jgn ingt mama byk cuti ye kawan2..
cuti mama dah habis, terpaksa cuti tanpa gaji ni..huhuu..

apa nak buat!
today arif still demam, batuk yang kerap, sampai muntah2 yg kerap..dan selesema!
dari hari sabtu dia demam..tengok la camna ari ni..
if masih berlarutan terpaksa g jumpa doktor lagi..
sebab more than 3 days demamnye, agak membimbangkan..

huhu..hope arif makin ok ari ni..
kalau setakad demam biasa maybe mama antar jugak ke umah ibu ni..
tapi disertakan dengan muntah2 ni..
hermm..rasa tak best lak nak suh pengasuh jaga!

pic arif pagi ni..

tertidur sendiri masa mama tengah sibuk buat kerja..

kerja apa?..ni haa...

kerja kemas2 dan membasuh segala brg2 sempena 'open house' kecik2 mama semalam..

Alhamdulillah majlis open house kecil2 an mama semalam selesai..
orang datang tanpa henti..1 kepuasan! walau kepenatan..^_^
thanks kengkawan blogger yang sudi datang tu ye..
anje sefamily (member opis gak ni..hehe..), mek rose sefamily, eb sefamily, zai@ mamamiera sefamily & farah with husband! ^_^

wahh teruja betul dgn kehadiran kawan2!

mohon maaf andai ada kekurangan di sepanjang masa berada di rumah mama tu ye!
mama takde assisstant..awal2 tu ok lah, all in order..
dah petang sket..tetamu makin ramai..makanan makin nak kena tmbh ituini..
dah mama kelam kabut di dapur..huhu..

apapun terima kasih semua...
sesi tempek2 piccas kawan2 nanti la ye..^_^
banyak tugasan kt umah ni..huhu..

thanks jgk buat kwn2 mama yang takde blog tp membaca blog mama ni..
thanks sudi memeriahkan hari mama semalam! ^_^

mohon maaf kpd kengkawan blogger lain sebab tak dpt menjemput semua..
majlis mama kecik2 je..

28 comments:

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

bagusnya arif
bleh dia tertido sendiri...
kalu irfan???jangan haraplah...melainkan dia penattttttt sesangat...

Jieda said...

semoga arif cepat sembuh

Ain said...

skrg ni memang musim demam, batuk dan selesema...

anak buah ain last week siap kena admit lagi....

ieyna taknak cuba aromatherapy ke, mana tau sesuai untuk ayep...

hopefully ayep cepat sembuh dan demamnya tak melarat...

pssst, tak sabo nak tengok piccas open house tu, upload cepat2 k...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kesiannya...semalam pon dia terlepek tido tak larat..
g bawak kenek pakar kanak2 la iena..insyaALlah depa arif bab2 ni..:-)

Mimie Fazira said...

ciannya yayep nih ...
acik mimie pon baru minggu lepas bawak anak2 p darul syifa bangi ...
demam dok berbalik2 ...
alhamdulillah lepas ambik air penawar ... semua sihat kembali ..

Zaidah said...

ciannyer ayep...sampai demam2 tolong mama buat open house....pas nie gie klinik jumpa doktor...jangan lupa makan ubat tau...

rATu kEBaYA said...

tertido sendiri akhirnya... tak sihat sgtlah tu...

mamaaerish@eb said...

letih sgt dier tuh.... ;p... ansib aerish x curik krusi dier.... ahaks...

anyhu, tq yer eina sudi menjemput & terima ROMBONGAN kami.... ;p

nza said...

gitulh kalu ada anak kecik.....kalu depa demam kita susah hati...kalu kerja gomen, 1 hr cuti tnpa gaji abis la senioriti kita trundur...hu....

norihan said...

kesian arif..sekarang ni musim hujan tak menentu tu yang anak2 pun tak berapa sihat..semoga arif cepat sembuh ye..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Siannya arif... Moga cepat sembuh...

Sorry akak, sal tak dapat pergi semalam. Memang tak larat giler, rasa macam nak demam pun ada..

Sorry banyak2 ye...

MAMA MIRZA said...

sian nyer.. tau sangat keadaan kalau anak² tak sihat.. sure mak ayah letih skalik.. pastu risaukan anak... semoga cepat sihat ya...

Fieza79 said...

huwaa tak jemput..! ekekek..
mesti meriah giler semalam nya open house...patot la fieza bau makanan smpai sini tau..!

arif tk sihat lg ya...alahai nyenyak je dia tertido atas kapet bulu tu...sedap je tido nya...hehee!

MrS. F!zA said...

eh tk jmput pon..ekekeke

sepesen je badan ngan darwisy..kalo tido msti tmbul tulang temulang kt badan tu..ekeke

iem said...

Siannya arif leh terlelap sendiri eik... Moga cepat sembuh ye...

hazlina said...

Semoga cepat sembuh ye Arif!!

mek da ©™ said...

cian ayep, moga cpt sihat yeeeee..wah bestnya buat open house

|| NaFiRaa || said...

siannye dak tecik tu.. moga cepat sembuh ye ariff..

sempat buat open house..mesti meriah kan~

az rina a.k.a jaijina said...

owh, arif demam ye..skang ni rina bagi scoot kat echa..alhamdulillah, sesema pon dah jarang dah..

chugie said...

salam.. siannye tengok pic ayep tu.. teruk gamaknye demamnye tu ye..

Maaf ye iena, tak dapat nak ke rumah terbuka iena tu.. x sangka pulak di saat akhir ade musibah menimpa kami. Dah Plan baik punye b4 tu nak beraya ke rumah terbuka sabtu dan ahad, tp x dapat di tunaikan juga hasrat tu.. Insyaallah, next time mungkin.

Moga arif cepat sembuh dan kembali normal seperti biasa ye..

nieda said...

mesti meriah open house

Ena said...

sori ye eina.. teringin nak p tapi siangnya hubby kije.. malam pulak dier dah janji ngan kawan lama dier nak p beraya.. tu yg ena tak sampai2..

InsyaAllah.. moga terus dipanjang kan usia nanti kita jumpa ye.. ;D

Sian arif tak sihat.. moga cepat sembuh ye.. sama ngan irfan & kakak.. batuk2 & muntah2.. nasib baik tak demam tu yg ena p kije juga nie.. lg pun still aktif 2 beradik tu..

bintangku said...

owh.... ada buat open house ker? Kalo tau leh pegi. :P

ummumishkah said...

sian arif.. moga cepat sembuh yer nak!

'NuReeN' said...

ayep : mkn ubat yerr, baru cepat sembuh..

ayep boleh tidoq sndiri klau demam, ellesya mmg x mau.. nak dok atas riba jerr.. nak nureen jelum kpala dia.. pas2 mula la dia plak akan berendam dlm besen kecik.. hahahha

Intan Inn said...

alhai siannyer ayep..semoga cepat sembuh yer makan ubat tau..erm intan baru lepas kene selsema..aduhai teruk betul.. erm buat open house ker..huhu....

~aSHa~ said...

sy pun buat majlis kecil2an..penat yakmat

Elly & Emmy said...

kesian arif.. asyik demam jer.. badan dah kurus .. hope arif cepat sembuh yer..