About

Friday, October 1, 2010

.: AriF meMang ANaK aBah :.

Herm…betul..

Arif anak abah! Apa2 sekarang ni..lebih abah dr mama!
Nape eh..?..sesekali terasa jugak..tapi hehe..anak sendiri!
Apa la nak main terasa2 bagai kan..huhu..

Tapi itulah…kalau arif tak sihat pun..
Arif lebih nakkan abah dr mama..
Nape eh?..

Pelik pulak..mama bukan garang dgn arif pun..
Suka sayang2 arif mcm abah jugak..
Bila abah marahkan arif pun..
Arif still nak kan abah..nak jugak abah pujuk dia!
Mama nak pujuk, lagi menjadi rajuk dia..

Huhu..mcm semalam..
Arif tak sihat..asyik batuk2..
Semalam muntah2..banyaak sangat!!

Batuk sebab minum ais rasanya…ni sebab ikut mama & abah makan luarlah ni..
Then mama minum ais, dia nak jugakkkk! Aduhaiii…
Memang dah risau time dia minum tu sbb sejak pandai sedut pakai straw ni..
Dia sedut tanpa henti selagi tak puas!
Tak kasi nangis..memang bio je dia nangis..cuba alih perhatian dia dgn mende lain..ok lah..

Tapi itulah..batuknya ari ni makin menjadi pulak..
Kasi ubat susah dah skrg ni..campur dalam susu…
Tau2 aje dia ni..takmau minum gak!
Sudahnye..huhu..camna nak baik ni ye..?

K lah..anak abah sorang ni memang lebih manja dgn abah dr mama..
Tunggu la adik arif lak nanti, bio lebih manja dgn mama dr abah ! =P

Alang2 mau tempek lagi..
Pic tanpa editing gak..malam tadi..
Dalam rajuk2 si arif..
Bila abah ajak kuar rumah tolong sidaikan baju..
Diam pulak dia, terus tak jadi nangis..

Masuk umah, mula meragam balik..
Tak sihat agaknye, pastu mengantuk..pastu mulalah wat perangai..
Biasa tu senang je tido..huhu..

Pepun, abah yang beriya kena pujuk dia..
Mama, tengok TV jer..lalalala.. =P

anak abah setia membantu si abah! si mama?..dok dlm umah ngadap tv...baeeek punya isteri =P.. takdelah.. si mama curik2 snap depa berdua ni together2 sidai baju di ampai ^_^


ghajin membantu ni..hehe...

p/s berita tak best ni… adooiiii…some dokumen penting dah corrupted lah! Tak dapat baca apatah lagi mau transfer ke PC baru ni..w000000….nangis tak berlagu pun tokleh wat apa la gamaknye ni.. PC lama diorang dah restore balik sume dah.. w000000000…. dah la document yg tokleh baca tu dokumen penting..soft copynya cuma mama yg simpan! (yelah namanya pun mama as a document controller..huhu)…aduhaiii…takkan mau extra work taip balik sume2 tu…haihhh..makan bulan tuu…weiiii…herm..document dr pdf file ada la..rasanya ada converter kan..dr pdf ke words biasa...hope so..huhu.. rasa serba tak kena je ni..baru ni some document missing, kali ni bukan missing..corrupted pulak! nasib tak baik betul..haish..

20 comments:

BIONIC WOMEN said...

budak2 umur macam arif ni memang akan manja ngan ayah kot..dhiya pun camtu, asyik papa jer..mama ni memang xnak langsung, mama buakan susu pun xnak..
kak bese doc x bagi campur ngan susu ubat..takut nnt anak x nak minum susu pulak sebab takut rasa ubat..

Izan Ishak said...

biasalah tu eina. anak2 izan pun camtu sbb masa dgn ayah dorg ni terhad kot. mengada2 tu jgn cakaplah~~ hehehe....

|| NaFiRaa || said...

sama lah~ my anis tu pon anak papa.. pergi mana2 mesti kena ade papa.. kalo mama x de dia x kesah pon~ mungkin sebab mama dia garang kot~ muehehehe

nieda said...

anak abah rupanya arif..kalau humaira plak asyik nak berkepit dgn emak nya aje..dah mcm belangkas..

zurazari said...

hehehehe... tp comel kan asik nak abah jer... kompom ar anak manja abah nie... adam lak tak mo ngn abah dier..

tp sian kat awak kan...
hehehehe...=)

Fieza79 said...

nama pon boy mesti la lebih rapat dgn si abah...sama la Irfan pon eina...nagada2 lg dgn abah...tp ok la eina leh lalaaa...hehee

amboi sidai baju pon bertiga aihh...romantis bangat ni..hikk

lorr so file corrupted..??..huhu mmg nangeh tak blagu ni...penat rasa nk wt balek suma tu...! sabo2...

~~*Lady Salwa*~~ said...

ye ke... anak abah la tu.. macam faris kejap2 manja ngan abah dia, kejap2 ngan ummi dia...

tapi paling tak tahan, kalau nak susu mesti mintak ngan ummi je, hatta tengah tido waktu malam kalau terjaga nak susu mesti panggil 'ummi, ummi sambil nangis...'

maybe nanti anak perempuan manja ngan akak lak kot...

adeh, siannya... sabar ye. mungkin nanti2 ok la kot...

MrS. F!zA said...

rajin sgguh ayep..

eh betol ke camtu?skrg ni tgk darwisy ada papa pon cri mama gak..tp pelik bila main ngan papa kemain gelak lg dia..main ngan mama tak plk cmtu..hehe

Dilla Ady said...

hihihi..ingat dilla jek slalu terasa ngan acha sbb rapat ngan neneknye..sib baik ade geng..

abih da kite maknye..of coz la kan sume benda kite nk die rapat ngan kite kan eina?

tak penah lak letak ubat dalam susu acha takut nnti die tak nak nyusu pulak..da la makan nasik tak mau...slalu kalu sakit mmg paksa makan ubat..kena pegang dua org..kalu muntah, bagi lagi sekali..

cam zalim jek kan, tapi tuk kebaikan takpe..hihihi..

~Ifa~ said...

memang anak abah la arif nie.rajin ye sidai baju si ayah dan si anak

mek da ©™ said...

xpe la anak abah..haikal anak papa..ee..kak ina garang tak ek?? HEHE..haikal kata ida garang..huhu

bintangku said...

Najmi anak mama. Sume nak ngan mama. Padahal mama nie garang lar skit ngan dia, tp dia nak jgk. Kalo gie mana2, dukong pun nak mama jgk. Haih! Pinggang rasa nak patah....
Sha bagi najmi mkn scot emulsion. Campur dlm susu. So far stakat nie kurang skit berjangkit dr kwn2 dia kat taska tu. Kalo tak, tiap2 bln mesti idong dia berair.
Converter pdf to word tu mmg ada. Leh google jer, mesti jumpa.

nza said...

umo cam arif mmg rapat dgn ayah..semua anak2 akak camtu...siap tidur atas dada ayah lg..nk tidur cari ayah....bila dh SK depa rapat dgn ibunya lak....

Putra Mama said...

agknye mmg la time umur camni die asyik nak abh.. mcm fawzan pun asik2 daddy.. tp sy x kisah sgt sbb sy pun xde ms nak lyn die.. biar kasi keje lbh ckit tuk daddy die tu.. ;p

Cyda Acme said...

kak ieyna ... anak sulung saya pon sama cam arif nih. mmg anak abah sbbnya sejak dia dpt adik yg beza 2thn jek ngan dia, dia terus berpaling tadah dr sy. hu3 sedih tuh mmg sedih sbb ms sblm dpt adik dulu mmg dia takleh berenggang ngan sy tp sejak dpt adik nih tak diherannya ngan sy cuma kalo abah dia kena g kursus or outstesen brlah dia akan carik mama dia ... hu3 kadang2 jeles tgk dia lebih rapat ngan abah dia dr mama ... tp nak wat cemana ... adik dia nak kan lebih perhatian lagik .. hu3

p/s nama anak ke2 sy pon arif lah :D

norihan said...

iena,samalah macam sarah..sikit2 ayah,kalau menangis nak ayah yang pujuk,nak main pun nak ayahnya jugak...takpelah apa2pun dia tetap anak kita juga..tengok kalau ada adik nanti,nak ayah atau ibunya nikan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hehe..ayep anak abah ye..maybe anak lelaki mmg rapat ngan ayah diorgkan..klu qis plak asyik nak b'kepit ngan mamanya jer.. :-D

chugie said...

samalah kite.. fatin pun anak ayahnye gak, walaupun kite dok ari2 ngan die.. tido pun ngan dia, tapi ayah nye tetap di hati.. malam je mintak ayah.. jeles tau!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Iena,nanti email alamat ye.arini oh kt umah sal sy dh terlepas sbb bru baca email dia arini.huhu.

Roslina.muhamad@gmail

SYaMiLa said...

rajinnya adik arif...tolong abah je ke?... he3...