About

Tuesday, October 26, 2010

.: ARif baKaL ada kaWaN baRu di RumAh..yeaa! :.

Hehe…
Jgn terpedaya ye..
Sure ada yang terfikir.. arif bakal dapat adikkah?!

Ngeee…bukan ye kawan2..
Mama memang mengharap jugak..
Tapi biarlah rezeki menentukan kan..
Al-maklum umur makin bertambah ni..
Rasa nak je cepat2 beranak, dah tua ni weeh..hehe..

Upss…melalut ke lain pulaks..
Hehe..sememangnya arif bakal ada kawan baru kt rumah nanti

Siapa?
Pak Ucunye
… @ adik lelaki mama! DIK MAD! Hehe…
Baru habis study..eh lama jugak!
Dah konvo + dah kije2 part time pun sebelum ni..
Kt Penang! Skrg mula berhijrah ke Kota Selangor..

Katanya saja nak cari experience kt sini pulak..
Sementara permohonan kerja yg lebih kukuh diterima!
So, tak salah mencari pengalaman dalam bidang yg berbeza kan..
Ni la satu2nya adik mama @ pak Ucu arif..

~~ kakakmu cilok gambar ni dr FB mu..bleh eh..hehe.. ~~

Baru sampai Kota Selangor ni last Sunday..
Dok umah membernya dulu yg berhampiran tmpt kerja
Malam tadi, dah datang umah mama..
Bawak moto sendiri mencari rumah mama!
Cayalah dak lelaki ni..

Jalan yang tak pernah sampai pun, bleh je terjah!
Itu yg senang jadi lelaki tu..! ^_^

Malam tadi, sempat dinner sama2, berempat (mama-arif-abah-pak ucu)
Datang tengok jalan dulu..

So, this weekend mungkin Pak Ucu arif datang membawa brg2 bersama..
Mama & abah lagi prefer Pak Ucu dok sama2 dengan kami!

Syok la arif ada kawan pasni! ^_^
Balik umah, takla boring ngadap mama & abah je..
Ada kawan baru!..leh ajak pak ucu gadoh2..
Bwk ronda2 nek moto ..hehe..dan macam2 lagilah!

To pak ucu…arif ucapkan..SELAMAT DATANG! Hehe..

Ni pic pak ucu with Arif masa pak ucu pernah dtg sekali melawat..not very single & not available dah pun..hehe..dah bertunang!..ala pernah wat n3 pertunangannya sebelum ni kt blog ni ^_^ ..hehe..
Hope Pak Ucu success selalu k! ^_^



24 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

yey mesti haidar happy ada geng lepas ni...sama2 kita berusaha k kak ina

mamalieyna said...

anje:
mmg happy! ^_^

Insyaallah...kalau ada rezeki..ada la kan..chaiyok2x..! hehe..

Mama Hanim II said...

makin aktif la ariff pasni ye, dh ada teman bru tu..hehe..

Guru Tadika Maut Nahas

mamalieyna said...

mama hanim:
tu la..malam td slow lg sbb malu2 gitu..hehe..tgk la pasni ^_^

ita cutevirus said...

looorr... bile ayep nak ada adek ni?? tak sabar la... syok tgk kengkawan blog preggy..

mamalieyna said...

ita:
haiiih lamanya ita takmai sini..eina pun lama tak jengah sana..huhu..alooor doakan la cepat2 arif dpt baby! hehe..

az rina a.k.a jaijina said...

samelah kak, biarlah rezeki yg menentukan, cewaaaaaahh..padahal boleh aje nak proceed nih, hahaha..

wan nurul hezrina abd halim said...

ingtkn nak dpt adek baru..hehe oklah tuh ada peneman.mesti seronok diertuh

ciK mOt (",) said...

arif
kim salam kat pak ucu ye...lalala

BIONIC WOMEN said...

pasni ariff ada geng main perang2, gusti2..geng jengjalan naik motor..hahaha..
pasni ngan abah dia pun kurang geng dah kot..hehehe

Zaidah said...

ansomelah pak ucu ayep....amboi gatainyer aku nie....hehehe...nanti tak kesunyianlah ayep dah ade teman...

'NuReeN' said...

ayeep dpt geng.. adik nureen pon dok ngan nureen 5bln masa praktikal dulu.. bkn main happy lagi si elly dpt kwn..

nti ayeep akan jadi cam elly, bila x nmpk jerr pak ucu dia sure dia asyik tanya jerr...

Mamamya said...

wahh..seronok la arif nnti,dapat ronda2 naik moto..jgn merempit udah ler yer....:)

mmg seronok klu ada adik2 dtg umah...sat lagi mak su mya n fiqa pun nak dtg umah slps final exam....meriah umah.. :)

'NuReeN' said...

eina, jemput ambil tag yerr
http://nureenasir.blogspot.com/2010/10/tentang-seseorang-1st-giveaway.html

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. sonok lah arif lepas nih.. ade geng main~

mummy_ayu said...

suka la ariff...ada geng..leh layan dia..

mama rifQy said...

comey ariff yang kat bawah tuhh!!

mek da ©™ said...

hensem woo..dh bertunang rupanya eeeeeeeee

mek da ©™ said...

hensem woo..dh bertunang rupanya eeeeeeeee

mrs.spicy said...

yeay~ ayep ade gang nanti.huhu

maszmadi said...

wah!! sewonot la ayep yer dapat kawan baru... hm, jgn x kawan mama n abah dah la yer ayep... hehe

Ena said...

yerla suspen gak tadi.. ;D

suka la arif nanti.. ada kawan baru..
mama pun suka gak la tu kan.. ada pak ucu leh manjakan arif..

chugie said...

best lah arif ade kawan ye..

eh, muka adik eina cam ade iras2 muka angkasawan kedua negara lah.. (sape kenamanye?? lupe)

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, syiok la arif nanti ek, ada member...

ala, baru nak ngorat... ops... hehe

**tak pa, ada la nanti rezeki nak tambah lagi tu... :)