About

Wednesday, September 1, 2010

.: suKa2 teMpek suKa2 ceRita :.

Issh lain macam je tajuk..
Hehe..sebenarnya nak tempek piccas2 yg sesaja snap ni..
Arif @ umah MIL & beberapa benda lain..
Jom tgk piccasnyeeee ..hehe..

Pic1: Baju Kurung tuk MIL, siap iron tuk dibwk balik ^_^



Mama berkata: biasanya kalau menjahit baju ni, paling leceh + tak suka tang leher la kan..tapi mama ambil jalan mudah ..start dari tahun 2007 kot..mama letakkan lis je kat leher..so, cepatlah siap baju kurung ni..cepat & kemas..jimat masa! Tak yah sembat2..or nak jahit mata lalat or something else..^_^ ..tapi untuk baju melayu leher johor tu, terpaksa la jahit sembat gak..takkan nak letak lis..tak sesuai =P


Pic 2 :Bunga Api…


Mama berkata : haishh..tak elok ni..tapi beli jugak. Buat main2 masa balik johor ari tu..nanti mama tempekkan piccas nya di next n3..hehe..

Pic 3: Rambutan

Mama berkata : oooh..ada lagi rambutan kat umah MIL…ni sempat snap, sebelum bawak balik Kota Selangor ni..^_^

Pic 4 dan seterusnya : antara aktiviti Arif @umah atoknye..saja je snap2..^_^..jadi QI aje…(QI- Quality Inspector =P)

muka baru bangun pagi..hoho...
haiish apa kes tayang perut.. =P
pepagi dah mulakan operasi..huhu..
mau tolong vacuum eh..^_^
see...sana sini dok wat inspection!

25 comments:

Aida Alias said...

kala org dl tang leher baju yg diaorg tekankan.. mesti jahit mata lalat.. karipap ke tulang belut. siap ada pertandingan lagi.. sekarang buat yg mudah2 je kan.

mamalieyna said...

Aida:
tu la kak, dulu byk masa bleh la..kita yg nak cepat je ni..sentiasa berfikir nk short cut punya..hehe..

Ena said...

dah siap bergosok tu bajunye.. ;D

wahh bunga api.. ena pun plan nak beli gak tahun nie.. nak bg anak2 merasa main bunga api.. tapi kena pantau la kami.. sorang jg sorang anak.. ;D

ena dah byk ari dah dok teringin nak makan buah rambutan.. ingat petang nie nak p cari kat pasar malam.. terliur dah nie..

nampak ayep ni slim pulak la.. awat ayep? pose ker? heheh.. tayang pewut pulak.. naper tu? ;D

hajarus said...

cantik & kemas jer baju tuk mak mertua akak tu... best ayep dpt jelajah 1 rumah atok nyer ekk...

Dilla Ady said...

haah ek..btul jugak ckp eina tuh..letak lis jek..kekadang sian tgk mil tu sembat..ye la tua2 nih mate tak nampak sgt..nk suh menantu die nih..lum nuntut ilmu lagi..hihihi

la..arif geli rupenye ngan mee laksa..hihihi..acha suke jek makan mee laksa..dulu tak suke ade kuah..skang da leh ade kuah..

Noreen said...

bgus tol akk ciap bergosok lagi bajunyer nnti tggal pakai je...
hihihi

ayep smua dia terokai brg umah atok yea...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na, sy pon if tempah baju suh buh lis je..takyah tahi lalat ka apa
tapi MIL sy if jahit baju sy suka tikam leher gak...ehehe

amboi arip. leh geng rafiq. inspection tak sudah2

eT said...

leher baju et tekan mesin jek...sng citer...dok kt dlm pakai tudung bkn org nmpk..hehe...:p

ann @ hatiberbunga said...

tetiba teringat nk makan rambutan. hehe..

hazlina said...

untungnya pandai jahit..nsb mak kita pndai jhit gak kalo x kena upahla nampk gayanye..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mesti MIL akak syok kan. Menantu buat baju raya utk dia... tak yah dah nak pikir2 nak bagi hadiah raya apa...

tetiba rasa ngidam rambutan lak... hik hik

~Siti Hajar~ said...

mmg btl la eina lg kemas kalu jahit lis, klu sy mmg sy request letak lis dr mata lalat tau..

eina, btl la nama kuih tu samosa, sy dh google..hehe

Ain said...

bertuah dapat menantu pandai menjahit cam ieyna....

hehehe...

Intan Inn said...

erm cantik baju untuk mertua tue..erm hasil gn sendiri lagi mesti mertua sayang nie..hehhe..erm suka tgk aksi2 ayep tue..dah buat intan tersenyum..hehhee

Nia said...

kalau baju melayu letak lace macam mana tu?hehe..terus jadi vogue nanti.

mummy_ayu said...

wah..dah semangat nak raya dah nie..
ayu pun main bunga api je..mercun takut...

zue @ annaleeya said...

mesti MIL sayang eina kan???? menantu jahit baju raya lagi tuh.... menantu kesayanganla kan??? hehehe....

nieda said...

pandai eina jahit baju..jimat sesangat.

cantiknya seluar arif, warna warni lagi..awat tunjuk pusat tu?hik malu aunty tgk..hihi

Mama Hanim said...

skill menjahit eina mmg superb la cmtu.. tahniah2.. huhu menantu kesayangan ni rupanya..
hai ayep seksinya...hehe..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mam... I pun buat baju taruk list ja kat lehernya....

Fieza79 said...

bangga MIL ada menantu mcm eina...tiap2 tahun sure ada baju raya utk dia...mesti menantu kesayangan ni...

e.l.i.z.@ said...

akak mmg amik tempahan ke?
untung mil dapat bju kurung siap..eli bg kain belum jahit je.pandai² la jahit sendiri :P

ms akak buat mata lalat, berapa caj?
buat lis lak brapa caj?

mek da ©™ said...

dh siap iron tuh baju..bgus menantu niii..ops..akak raya kt ner dulu thn ni??

fabulous.farah said...

huhuhu..ok ape kak ieyna bj melsyu pon letak lis jugak=p

noorsafone said...

salam perkenalan Eina...kak noor pun klu nk cpt..leher bju tu bubuh lis je...tp klu customer nk soh jhit mata lalat terpaksa la buat...lambat sikit la..