About

Thursday, September 2, 2010

.: ShoPing KerePek & AriF daPaT duIt RaYa :.

ha'a..agenda membeli kerepek dilakukan masa mama balik Pontian ari tu..
kebetulan je, MIL ajak ke sana..
first time jejakkkan kaki kt Kilang jual kerepek & segala jenis kuih muih
kalau tak kuat iman, mau selori borong =P

tapi mama just beli kerepek jer..
itu pun penuh 1 raga besar punya!
hohoho..

yelah kuih dah tempah 4 jenis..
cukup lah tu..
beli kepek utk diri sendiri, Mak dan kakak kat Selangor tu..
dan kawan abah ada yang sempat memesan..
itu yang penuh 1 raga!
tapi quite surprise gak..rege cuma RM80++

yelah beli kepek je kan..
macam MIL, habis RM200++ gak..
banyak beli kuih muih dan segala macam asam!

tergugat iman, tapi harus kawal lah! ^_^

layan piccas yang sempat disnap jom..pakai HP sajo cam baisalah tempat terbuka gini kan..hehe..

AZHAR MANUFACTORIES SDN BHD nama kilang ni..
Kuih muih & kerepek yang pelbagai dengan harga yang sungguh berpatutan! ^_^
hehe..sempat interframe!
Arif sama sibuk memilih!
hasil borongan! 2 plastik bag penuh!

dan arif semalam dapat duit raya yg ke-3!
sebab arif menang contest berbaju raya done by MamaZakwan tu..^_^

happy mood..dpt tmpt ke-3 je..pepun Alhamdulillah..
semalam terus mamazakwan bank in-kan duit raya Arif tu..
nanti mama keluarkan, masukkan dalam akaun Arif ye..

ooh duit raya ke-3 sbb yg pertama arif dpt dr tok ayah & mak toknya..
2nd duit raya arif dapat dr kawan abah..masa kami singgah kt opis abah hari isnin lepas..
lalala..best la arif..belum raya dah dapat duit..suke3x ^_^
Alhamdulillah..

ooh ni la piccas yang bertuah tu! ^_^

nak tau pemenang lain, silalah terjah SINI!


21 comments:

Mama Hanim said...

wah2 soping sakan tu eina ye..
mmg murah rezeki ayep ni, asikk dpt gift je, best tu.. tahniah2..

Ena said...

best orrr borong kerepek terus dari kilang.. ena suka.. lebih best layan kerepek time raya & bila2 masa saja.. hehehehe...

ayep dah dapat duit raya yeh!.. best tu.. Tahniah.. contest pun menang duit raya.. rezeki sungguh 2 beranak nie.. ;D

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, borong sakan kerepek ya... sal pun nak pi beli kerepek gak... tapi area2 selangor je kot...

uih, arif dah dapat duit raya advance ya...

JuE-aNNa FaUZiE said...

jue pun kalau balik rumah tok hubby mesti singgah kat sana sebab azhar tu dekat rumah mak cik..ari isnin ari tu pun jue singgah....

♥Azie♥ said...

kak ina banyaknyer borong kerepek...

Izan Ishak said...

mmg best sgt borong kerepek kat kilang. kat tempat izan ni pun byk kilang2 kerepek ni.
baru2 ni dah borong dah...seplastik untuk umah, seplastik utk MIL...
nnti nak beli lagi utk mak izan plak~~

Nad @ MamaZakwan said...

kami pun borong kerepek aritu
tp kt kerepek house,banting :)

tahniah! :)

mek da ©™ said...

wah soping sakan..murah2 tak kak?? tahniah ye ayeppp

mek da ©™ said...

wah soping sakan..murah2 tak kak?? tahniah ye ayeppp

LYaFRINA said...

beli dr kilang msti hrganya lg murahkan.. lya pun prefer beli kerepek jer.. drp kuih raya tu...

**mmg ptt arif menang pon.. sgt2 sweet+encem.. tahniah yer.

zue @ annaleeya said...

akak blom beli lagi krepek... ingat ujung mggu nih baru nak borong...

rATu kEBaYA said...

banyak borong kerepek ye... erm.. ingat nak otw balik hutan melintang nak singgah sabak bernam beli kerepek n kuih batang buruklah..

MrS. F!zA said...

mak ai syioknya tgk gudang kuih tu.. mau berpinar tgk kerepek byk2 tk tau nk beli yg mana sbb byk sgt kan..

ooo ayep terpilih jgk rupanya.. mmg shomelllllll giler ayep!

firahadifa said...

owhh . anak u menang yek!

tahniahh

Fieza79 said...

wahh mau nya rambang mata nak itu nak ini...senang suma ada kat situ takyah g tempat2 len...eina borong sakan ke..hehee

tahniah arif menang contest tu...syok nya adiah wet raya...!

e.l.i.z.@ said...

wah siap p kilang kerepek, mmg leh tergugat iman tu kak heheh

4jenis je kuih? ekkeke eli berjenis²..ada 12 bekas adoii..ada biskut yg terpaksa beli huhuhu

tahniah ayep..belum raya dah dapat duit raya =D

MamaYatie said...

bestnya..mesti byk choices kan!

tahniah ayep! awal2 lagi dapat duit raya dah yer

mummy_ayu said...

ayu tak beli lagi kerepek kerepek tu..
tahniah ayep..memang comel!!

Intan Inn said...

mama tahniah yer ayep menang rezeki raya..hehhe....comel2...

nza said...

wah...shopping sakan...kalu g tmpt camni mmg xhinggat...akak hr tu abis rm300+++ gak...hu....

fabulous.farah said...

huhuhu..memang best pegi johor beli kepek...heaven