About

Monday, September 20, 2010

.: seHari seBeluM 1 SyaWaL :.

Salam bersua kembali!!
Yeaaah today mesti ramai yang dah memulakan tugas kan..^_^
Selamat kembali bertugas!!
Ooh..belum cerita 1 Syawal..ni citer sehari sebelum 1 Syawal..hehe..

Bukan apa, ada stok gambar yg disnap..
Kena la jugak tempekkan kt sini..
So, citer 1 Syawal nya akan menyusul selepas ini..hehe..

Takde mende pun nak citer
Cuma nak mengabadikan diari di hari berkenaan
Hari kepulangan ke Kampung Halaman, negeri Kedah Jelapang Padi!
Bertolak dr KL pada hari Khamis tu (9/9/2010) jam 4.00pagi
Lepas bersahur dulu kat rumah..

apa kes tayang gambo kain baju bersidai ni..hehe..
Seperti biasalah kan..
Kalau nak tinggalkan rumah ni
Kenala settlekan dulu kain baju sume siap berbasuh!
Main sidai dalam umah je, tolak ampai masuk umah ^_^..



Saja standby bawak balik baju banyak bukan main
Padahal balik untuk 4H4M je..
Sudahnya..baju2 terlebih sudah..takpe baik lebih dr tak cukup ^_^

Ooh..ni mau tempek juge..pic sewaktu persinggahan di R&R apa ye..dah lupa =P


si abah dan si anak je..si mama lepak lam kete =P..malas nak kuar!
Perjalanan mulanya lancar..
Pastu teruk stuck nya..hampir 1 jam lebih..
Rupa2nya..ada treller terbalik..!!

sempat menyenap..ngeee.. =P

Elok lepas dr situ ..perjalanan kembali smooth
Tapi di sebabkan stuck td tu..
Delay sampai kampung dekat 2 jam jugak..
Supposed 10lbh dah sampai..ini 12lbh baru sampai..
Apapun..Alhamdulillah selamat sampai!

p/s malam tadi g open house umah kawan abah! Herm..mama pun tetiba dok berkira2 bila nak buat open house ni..tapi yg pasti kecik2 jerlah kot mcm tahun2 sudah..sendiri masak! Huhu ..


18 comments:

Fieza79 said...

persediaan balek kg mcm nk balek sebulan hehee...

sonok la balek kg jauh...kan pe sonok nk tempoh pejalanan panjang tu...mcm2 hal sepanjang perjalanan tu...wahh dasat ehh treler tebalek ghupa gitu...

mamalieyna said...

fieza:
hehe..tu la fieza..overs excited..padahal 4hari4 mlm ja..heheh..

*best mmg best, tmbh2 time perayaan, tp kena lebih hati2 lah...tak bestnye bila kt hentian redatlah! ramai org, nk prking susah, nk kencing pun susah..pepun suasana tu lah yg memeriahkan! ^_^

[-suziey-] said...

eh SIL kita pn lalu time treller ni terbalik..mmg jem kejap kan..hehe..kami dh smpai tepeng hari sblm lagi..jln mmg clear:D

mamalieyna said...

suziey:
ohh ye ke..tu la, seb baik elok je lepas pada tu..kalau tak..herm..tension gk, yelah fikir balik sebelum subuh tu, jln ok sket la kan..

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la ngan sal ni... basuh baju sidia dalma rumah je... risau gak nak sidai luar... balik kampung lama...

tu la kan, sal pun dok pikir nih, nak buat open house ke tak... budjet tu ada, tapi nak memasak tu macam kena pikir2 lak... hehe. kudrat pun tak seberapa nih... hehe (alasan...)

mamalieyna said...

lady salwa:
tu la sal..budget ada cuma kita nak handle semua kan..harus berkira2..tp tahun2 lepas akak buat gak, tp kecik2 jelah..kwn2 blog pun tak smpt jemput..tahun ni kalau buat, kena la jemput mana2 yg rasa rapat2 sket tu,,,tp tulah..kudrat nak memsk tu..huhu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hoho..bila eksiden mmg rsa tension kan..nak2 lagi bulan puasa..haihh

tapi takpelah
janji semua selamat

sama la mek na..kita pon sebelum balik tu basuh semua baju siap2..jemur lam umahje..wekkeke

mamalieyna said...

rose:
tulah dh la bulan posa..huhu..seb baik balik awal2 pagi tuu..

papun jnji selamat semua kan..^_^

Ieda Al-Habsyi said...

banyak nyerrr barang bawak balik, hehehehe!!! ni sama cam laki ieda, balik kampung cam nak balik setaun, hehehe!

mamalieyna said...

Ieda:
hehe...biasala tu eida...teruja nak balik kg sesekali! =P

selamat hari raya!

~aSHa~ said...

byk beg tu....gitu la kita...sama je...baju berlebih2...tapi sy lagi lama...seminggu terus kat kampung..sbb balik kedua2 kampung...jauh2 lak tu...

dasyat betul treller tu...langgar ke apa la tu

mamalieyna said...

asHa:
hehe...over excited!

taktau la asha..sbb nmpk treller dn serpihan dr badan2 dia jer..tk nmpk lak kenderaan lain..huhu..treller besar gedabak terbalik, mmg la jem giler dibuatnya..huhu..

az rina a.k.a jaijina said...

salam mama..baru stat keje ye arini..samelah, rina pon baru keje hari ni..mood masih lahgi ting tong ler kak..

wah, bnyak sungguh beg² dia..rina pon samelah kak, baju mmg selalu spare lebih..takut² nak tuka 2-3 kali sehari ke kan..tu yg kalau balik kg mesti 2-3 beg punye..

nieda said...

wah, bestnya nak wat open house..nieda susah sikit nk masak2 ni, sejak humaira dpt kaki mengekor ke mana nida pergi..siap tarik seluar..bab nk menggoreng ngeri takut dia terpercik minyak

Alimaz-Kembara Terasing said...

mama alang2 turun kedah awat tak turun terus ke perlis....

fabulous.farah said...

ajak lah farah kalo kak ieyna buat open house. hehe..ingat nak buat open house jugak tapi mcm tak larat jer..lagi pon masih kat kampung. heheh. alasan=p

balik kg hari tu naseb baek tak jumpa satu accident pon. biasanya 2,3 accident gak jumpa

Intan Inn said...

erm mama samlah macam intan nak balik macam nak pindah kampung..kata hubby nak duk kampung ker..hahhaha..erm betul tue biar lebih jgn tak cukup..macam intan lagilah 3heros kene lah banyak beg..

mek da ©™ said...

masya Allah ngeri tgk lori tuu...hai byk tol beg yee..eee