About

Friday, September 3, 2010

.: sebaHagiaN miSi berJaLan LancaR..reHat sat..hehe.. :.

yuhu..sempat tu online tu..
hehe..saje take a rest la jap pas mandi nih! ^_^

sebahagian misi dah success..
arif sleep hampir 2 jam ni..
boleh la wat kije dgn senang hati..

dia bangun time bersahur tadi..
sama2 bersahur..kebetulan mama wat bubur nasi jer..
buntu nak masak apa sahur tadi..
so, arif tumpang bersahur sama..berselera je dia..haish..

pastu elok2 hampir kul 8.30 am tadi baru ler dia sleep..
so, mama apa lagi..
terus ler memulakan misi..
exceli sblm arif sleep tu..misi2 yg sempoi dah pun berjalan!
ala basuh baju ler..sambil2 wat kije lain..
tapi sebab nak kasi arif sleep cepat
mama baring sebelah dia, purak2 sleep smbl layan tv

alih2 tengok dia tertido sendiri..baguih2x.. ^_^

ok2..bebel panjang aje..hehe..
ni la antara misi yg dah success tu..hehe..(yg mana sempat snap la..^_^)

mengemop 1 rumah + mengelap apa yang patut + menyusun apa yang patut..^_^
membasuh segala macam..baju harian+langsir+cadar+ baju raya! tak muat ampai dah..wuwu..sarung kusyen je belum sbb tak muat ampai..tunggu la esok lusa..hehe..
ni belum vacuum..jemur dulu..ketuk2 apa yang patut =P

ok, tu jer setakad ni kot... jap lg sambung balik...arif tak bangun2 lagi ni..bleh la jln2 kejap kot..hehe..

p/s herm..dok rumah time bulan puasa ni, perut berkeroncong semacam je..hukhuk..kalau kat opis ok jer..

18 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

lega kalau umah dah berkemaskan :)

mummy_ayu said...

dah banyak dah yg settle..ayu esok nak projek kan..
betul la..kalu kat opis ok jer..kejab je dah kul 5, tapi kalu kat umah...banyak tul dugaan..tambah tambah bab kena masak tuk anak..dugaannnn...

Ena said...

syoknyer dah banyak yg dah settle tu.. ena nie semua tu lom buat lagi.. huhu.. tak sempat lorr... ingat nak mula esok tapi keperlua raya lom lengkap.. nak kena cari.. petang pulak nak kena p umah MIL buka pose kat sana. selalunya sampai malam la tu.. hara angat ahad dapat dimanfaatkan spenuhnya..

eT said...

meh tolong kemaskn umah eT plak..hehe

'NuReeN' said...

wah dah kemas... nureen kemas biasa2 ja pas2 ellesya akan selerakkan balik.. raya PIL dlu tahun ni..

mama org sik kerr.. dkt dah la umah kita.. nureen dok penang tapi mak abah dok kupang.. ;)

jemput la keumah raya ni...

MrS. F!zA said...

kita punya projek wiken ni..byk nau nio lam pale.. hrp2 semua settle sng rabu ni bertolak je.. hehehe isnin selasa dh tntu tak terbuat sbb pnat blk keja kan..

sng ank tido kita pon leh bt keja kan..

BIONIC WOMEN said...

wahhh...dah settle ek.kita tunggu pas hubby mayang maat ni, baru start operasi, tu pun kalu hubby x start kete..hahahha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita baru start basuh2 langsir semua..mengemop belum
ingat nak setel malm td
alih2 si rafiq terjaga lak kul 11
haihh...last2 dia ajak main2 n sy ngantuk sgt2..kul 1.30 pagi baru tido..sampai sy terlajak sahur
hampeh tol

~aSHa~ said...

semangat raya dah bermula...

asha tido je ni tadi..eheheheheheh..nak kemas la ptg ni

bintangku said...

tetibe rasa bersemangat lak nak balik kemas umah... :P

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

syoknyer dah banyak yg dah settle..ct baru kemas sikit2..mggu ni kena bertgks-lumus lah..ngan nak lap tgkp..kabinet..kps angin..huhu..
blm buat dah penat lah eina..huhu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

waaaa... syioknya kerja rumah dah settle. sal esok baru terkedek2 nak buat segala macam tu...

ha, apa kata akak mai tolong kemas rumah sal pulak... hehe

~Siti Hajar~ said...

semangat ni mama ayep nak beraya, dah siap kemas rmh..hehe..km pun dah kemas, ms cuti merdeka aritu..haha...lg semangat!

raya kedah thn ni? ha...jemput la mai rmh km di kulim, kedah..

Jieda said...

kat rumah tu belum lagi dikemas hu3

Intan Inn said...

wahh dah berkilat smeuanya yer..erm intan lom sempat kemas apa lagi sbb kemasa awal anak kemas buat kali kedua pulak..hehehhe..erm nantilah tunggu dah dekat barulah kemas banyak benda nak buatkan raya nie

fabulous.farah said...

farah pon ingat nak mengemas. tapi malas. hehe

Ain said...

fuyooooo, ghajinnya....

ain lipat kain baju jerk semalam...

mek da ©™ said...

wah berkilat-kilat umah dia ..cayalahhhh