About

Thursday, September 2, 2010

.: saBtu ke RumaH SIL @JB..temPek piccaS sesaJe =P :.

Yup..seperti tajuk itu.. ^_^

Ambik kesempatan balik Pontian ari tu, g umah SIL..
Yelah mau jugak jumpa sepupu arif yg 2 orang tuu..
Itu jerlah sepupu yang arif ada sebelah abah!
Sebelah mama, 18 orang! ^_^..hehe..

So, layan piccas jerlah ye..
Bebel sesikit jer..

bersedia tuk jenjalan..suka la arif..bukan jenjalan la arif..g umah kak nana & kak caca...!
lokasi umahnye...Taman Pulai Indah!
baru sampai..malu2 ler..tengok jelingan si arif tu..hehe..nak kawan tapi malu!
3 budak comel!
sesi makan coklat di bulan puasa! aiyaakk..
dah mula mesrakan diri...memang lepas pada tu, main tak hengat..sangat2 gumbira..bergelak ketawa bukan main haa...!
pose cekci sebelum mandi time! hehe..
aktivitinye..hoho..memanjat sudaa..ada kejadian ngeri berlaku...nyaris2 jerlah ngeri, tapi dapat gak habuan kat sebelah matanya..huhu..tergolek dok dari tangga tu..seb baik sempat disambut sebelum jatuh ke lantai..itu pun nangis tak hengat..tapi kejap tu..huhu..budak2..
petang2..sempat ambik angin kat luar, pinjam beskal kak caca!

malam tiba selepas berbuka..main bunga api..aiyaiyai...abah jadi peneman setia@ tenaga pengajar =P
lagi...
dan lagi.....

pandai jugak la arif main, tapi memang of coz kena pantau!
sempat kak caca pose..hehe..
mereka yang comel - kak caca (2 thn++)- kak nana (4 thn)-arif (1thn++)
happy betul budak2 ni tau!

sudahnya, balik malam tu, ke umah MIL..arif tido asyik termimpi2 jer..nangis2..tulah ber'galak' sangat !..teringat dedulu mak mama @ kakak2 mama suka cakap...jangan 'galak' sangat (means sukaria yang terover), kang malam nak tido nangis pulak! ^_^

29 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye arif jumpe sepupu :)
zakwan sepupu sebelah mama ada sorg jek..sblh papa ada 6 org..mamalieyna ada 18 org!wa....ramai tu..! :)

MrS. F!zA said...

kak caca tu nama sebenar apa??hehehe
menajat sakan ayep!
pandai ayep main bunga api..huhu

aah dulu org tua selalu pesan jgn byk gelak tido nangis..rasanya betol kot sbb fza camtu.. hahahahaha

Ena said...

Taman Pulai Indah yeh! sebelum adik ena ada tinggal situ. tapiskrg dah pindah dah.. hehe

alolo.. malau2 pulak ayep yeh!.. menjeling kemain.. nghehehhe..

sonok ayep jumpa sepupu sepapat dier.. ;D

Zaidah said...

teruja ayep memanjat tangga...seronokkan balik kampung....lagi seronok jumpa sepupu sepapat...

nza said...

amboi siap jeling2 lagi tu.....

~~*Lady Salwa*~~ said...

seronok bukan main arif jenjalan ye... tu la budak2 ni, mula2 malu2 meow... dah lama sket, dah panas enjin main tak hengat...

sama la macam faris, kalau main sampai letih sangat malam sure tidoq mengigau bukan2... hehe

bestnya main bunga api, teringat masa kecik2 dulu la pulak...

~aSHa~ said...

dia sorang je la boy ye..mesti atuk suka..

Aleeya said...

vavava meriahnye ramai sepupu arif..sonot le dia kan....ramai gengggg, besanye dak2 ni mula2 malu..tapi pastu ...tak ingat mak pak dia da ...huhuu

mek da ©™ said...

ala dtg jb ehhhhhhhhhhhh..

Nia said...

sebelah mama aje dah 18 org..uii,..seronok la arif mcm tu..

mamalieyna said...

Nad:
tu la sesekali dpt jmpa sepupu, mmg happy giler dia..hehe..belum balik kedah lagi, lg ghamaiiii...^_^

mamalieyna said...

mrs fiza:
anis farisha..pggl kak caca..anis farhana..pggl kak nana ^_^...dulu arif..kitorang paggl..haidar @dada.. =P

tu la, akak rasa pun betoi gak..

mamalieyna said...

Ena:
ohh ye ke..sana umah byk..byk dlm pembinaan jgk..lawa2 umahnye...teringin nak jugak..hehe..

tu ler menjeling kemain.. =P

mmg seronok sgt!

mamalieyna said...

zaidah:
tu la, almaklum umah mama dia, takde tangga gitu.. =P

mamalieyna said...

nza:
hikhik..jelingan mnja =P

mamalieyna said...

lady salwa:
hikhik..malu2 meow kejap je, pastu haa..bukan main seronok..tk ingt dunia..pastu mlm mengigau bebukan..huhu..badan penat!

tu la, syokkan jd budak2..hehe..

mamalieyna said...

lady salwa:
hikhik..malu2 meow kejap je, pastu haa..bukan main seronok..tk ingt dunia..pastu mlm mengigau bebukan..huhu..badan penat!

tu la, syokkan jd budak2..hehe..

mamalieyna said...

asHa~
ha'a boy sulung! ^_^

mamalieyna said...

Aleeya:
ramai geng kan...belum balik kedah lg, lg ghamai geng, geng boboy lagi..lg ganaz...huhu..

mamalieyna said...

mek da:
dtg jb jap jer..takdan nk jln2pung..huhu..

mamalieyna said...

Nia:
tu la, balik raya kang la merasa, berkwn beramai2..hehe..

fabulous.farah said...

huhuhu..mula2 je malu ayep..lepas tu senyum melebar=p

mamalieyna said...

fabulous.farah:
itu ler dia..bebudak ni..hehe..

LyNn HaMzAh said...

rumah your SIL dah dekat sangat dengan rumah lynn...kalau calling2 leh gak jumpa dengan lieyna...

Ayu Hussien said...

ni kira pra raya lah ekk...

~Siti Hajar~ said...

sonok yer ayep ada kwn, kak nana & caca pun happy jer..

ayep main bga api tu hati2, Danies dah kena tau, hbs 1 tapak tgn..huhu

hajarus said...

memula malu pastu xleh lekang... he3x... bestnyer tgk ayep main bunga api...

Fieza79 said...

nmpk hepy sgoh depa no...! main tak hengat...Arif suda dpt tangga yarr..bahaya...

byk gak tempat ni eina jenjalan lps umah MIL pastu umah SIL lak ye...sonok nmpk nya...

Mama Hanim said...

sonok ayep blk kg ye.. jmp sepupu plak ada teman main2..
dpt blk kg mmg best kan..