About

Monday, September 27, 2010

.: PiC seBeLum & SeLepas Je, seMaSa takde.. :.

yuhuuu...dah habis pasal back-up..
tapi ntah bilanye nak dpt bertukar PCnye yg baru ntah..
haih..tergendala sebentar keje2..herm..

disebabkan dah dok kt PC sendiri
so, meh mama nak tempekkan piccas my arif ni..
g open house 2 hari ni..memang takde masa + malas nak snap2..
yelah g umah org yg bz2..ramai tetamu kan. ..
mana la ada masa nak snap2..

tapi...ada la jugak mama snap..
sebelum kejadian & selepas kejadian..
semasa kejadian non ado..hehe..
kejadian?..kejadian makan2 menjamu selera kt umah orang lah! ^_^

ooh nak komen yang menarik kat salah sebuah umah yang diterjah tu..(kawan abah)..
menu dia macam2, pastu siap letak nama setiap jenis makanan..
dah cam gaya buffet kat hotel pulaks..hiks..menarik!!

kalau masak banyak2 mmg bagus gak buat gitu..
takdelah penat tuan umah, nak menjawab stp kali tetamu dtg dan bertanya soklan yg sama...
ini apa...itu apa..?

yelah masakan pun pelik2 sket!
memang bestlah! ^_^

jom, mama nak abadikan piccas my arif ni.. piccas di hari sabtu je..

sebelum - tengok la gaya dak arif pakai sliper tu...ke depan tul kakinye! mama suh pakai sliper lain, sliper yg berbunyi 'peetpeet' gak diberkenannye..pastu siap kelek sepasang lagi ha...
dok main2 kt sini dulu...si abah menunggu di kete! ^_^
mama nak snap..suh dia smile..dari berdiri terus mengcangkung duduk..nak memposingkan diri la kononnye tuh! haih..macam2x.. =P
siap lentok lagi ha...habis comellah tu kononnye..hehe..

pic..di bawah lak...SELEPAS kejadian...see baju sudah bertukar..biasalah anak2 besar gini kan..g open house umah orang..kalau tak comot tak sah..comot sbb tertumpah airlah! suka lah dia pekena ais umah orang, umah sendiri tak dapat.. =P
rehat jap...dia tengok abang2 lain dok mengcangkng gini, dia pun ikut..^_^

p/s herm...BW berjalan dengan sgt perlahan la today..hoho..


16 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

apasal rambut jadi camtu tu?? hehe. amboi sampai 2 pasang kaut nak pakai tu... camna ni, kaki ada 2 je.. hehe

baru je ingat nak dapat tengok juadah2 kat rumah member husband akak tu... tak dak gambar lak ye... tapi cam menarik je bunyinya...

BIONIC WOMEN said...

macam2 aksi dak ariff nih...pandai bergambar..time open house ni ank2 ler paling kesian, makan pakai entam jer, mak bapak dia xperlakan..sedap perut..hehehe..

~aSHa~ said...

comey betul dia buat pelbagai aksi tu..

amboi kemain sampai bawak sepasang lagi selipar...mat smart ni..takut kotor yg sedang dipakai ada sepasang lagi kan...mmg bergaya la dia ni

Mama Hanim said...

mmg byk open house bulann ni kan, sessi tambah lemak..hehe..

cutenya ayep..

Intan Inn said...

alahai macam2 lah ayep nie buat intan geram tgk dia...erm yg bab baju tue mmg kene spare sentiasa lah kalau ada anak2 nie..mesti comotnyer...

chugie said...

murah nye hati tuan rumah tu kan, jamu dengan bermacam lauk!

teringin gak nk buat gitu, tp.. kalau jd pun order je ler.. nak masak sendiri, memang xmampu.. mampus ade! ahahahha:))

muka dak arif tetap setia..

az rina a.k.a jaijina said...

macam hotel lak kan bile ade tulis menu siap²..iyerlah, takdelah penat asek nak menjawab soklan kan..

alolo, arip ni mmg encem le..

Ena said...

heheh..
ena pun tak snap p beraya semalam.. segan.. nak kaurkan hp pun rasa gigil.. tengok pulak tuan umah & umah yg tersergam idnah tu.. lagi la.. last ada juga gambo tapi gambo hubby ngan cikgu dier merangkap tuan umah..
betul budak2 memg kena bawak baju lebih sbb tu la.. gaya minum mcm owang besor sangat la kononnya.. haha

ena pun BW cam siput sedut je nie..

maszmadi said...

hikhik same jerk cam aisha..... kalu pi memana, baju sebelum n selepas musti bertukar..... lagi la kalu pi tpt memakan nie.. hehe
but ayep mentain cute..

bintangku said...

lentoq2 tu memang comei pun.... :>

Gieyana said...

mcm2 makanan sure seronok menjamu selera kan...I loikke!

comeyynya dier..siap da 2 psg selipar lg..hehehe

cha said...

ini masuk majalha mau muka depan. comel gila.

hajarus said...

alohai ayep.. comeynyerrrrr.....

nza said...

open house masih lg brjln ttp thn nie akak xleh join cz sibuk brulang alik ke kg menjenguk mama......

mek da ©™ said...

apesal duduk kat situ yep..tunggu mak we dtg keee

[-suziey-] said...

besela..harus bawa baju 3-4 helai..confirm kena buat persalinan..hiks..sonot btl arief yek:D