About

Friday, September 3, 2010

.: ni je KuiH raYa yang aDa setaKaD ni..:.

citer pasal kuih raya lak..
herm...dah kumpul ni..nampak cam sikit bebenor lak..
kepek banyak la..ni nak bwk balik kg jugak..
nampak gaya kena beli jugak lagi la
mana cukup nak bawak balik kan..

tapi kakak2 mama seramai 4 orang tu, sure bwk balik gak kuih kt umah mak nnti..
kakak yg dok selangor mmg ada buat kuih raya..beramai2 ngan kakak2 ipar dia..
mama tak join =P..

malas + tak pernah lagi terasa nak cuba buat..huhu..
yang dah ada ni tempah awai2..
4 jenis kuih jer..abah tempah kt tmpt kije dia 2jns, mama 2 jenis..
see..

oooh ujung sblh kiri tu bukan kuih raya ye..tu cekedis si arif =P

harus jugak wat misi mencari kuih raya lak pasni..
huhu..rasa rugi lak tak beli masa kt johor ari tu..huhu..


haaa ni kerepek2nye..sebahagian simpan sini
sebahagian bawak blk kampung!

murah2 je ni..sepeket 1/2kg RM3.50 tuk kerepek ubi
kerepek pisang mahai sket RM6.00 rasanya..
kerepek bawang tu RM4.00 kot..hampir lupa la pulok!
lain2 tak ingt..yg pasti muraaaah! ^_^

p/s tetiba rasa mood nak tido pulak tetengah hari ni..heheh.. =P

22 comments:

'NuReeN' said...

nureen x beli pon biskut ker kerepek ker.. x sempat nk shopping2 makanan sempat baju jerr..

mama nureen tag ni
http://nureenasir.blogspot.com/2010/09/contest-birthday-khalis.html

~Siti Hajar~ said...

wow! byknyer kerepek, sukeeee...

kuih raya ni org xlayan sgt dah eina sbb semua rmh hidang kuih raya tp kerepek mmg laju la, kanak2 ckp suka tu & mak kanak2 jgk... hehe

~Siti Hajar~ said...

wow! byknyer kerepek, sukeeee...

kuih raya ni org xlayan sgt dah eina sbb semua rmh hidang kuih raya tp kerepek mmg laju la, kanak2 ckp suka tu & mak kanak2 jgk... hehe

BIONIC WOMEN said...

uihhh dah banyak ler kiranya tu...kami xder paper pun ag nih..huhu
nak cari maner ek kepek best2 nih?

rATu kEBaYA said...

dalam2 banyak2 kuih tu.. kuih batang buruk memikat hati betullah.. dah merata cari tak jumpa lagi ni

hazlina said...

macam sodap jer kerepek-kerepek tu..kalo dekat sure dah pi beraya ni.hehehe!!!nway selamat hari raya..walaupun just kenal kat dalam dunia blog but u're really-really nice person.thanks!!!

Fieza79 said...

byk la kerepek eina...kuih suma beli ye...sedap takpe...fieza serik kalo beli kuih raya..tak sedapp...sbb tu suka wt sniri kuih raya faberet mcm biskut makmor dan cornflakes..!

nnt bole kot g beraya umah mak eina tu nk mkn kuih2 tu suma...hehe

Ena said...

k la tu eina..

ena lagi sikit kot!.. huhu

hajarus said...

wow kire banyak la tu k.liena.. hajar br jer order 2 jenis kat kak opis... yang lain2 cam kerepek ngan kacang2 ngan kuih t esok lik slim br hjr cr kat sana utk rmh hjr, rmh mak ngan mertua... :)

bintangku said...

ada jgk kuih & krepek. Sha blom beli krepek lagi. Kat sini mmg meriah ngan kedai krepek. Esok lusa lak baru start misi kuih raya..

chugie said...

kire banyak dah ni eina.. rsnye dah cukup! skang ni org lebih gemar mkn kerepek2 dr biskut2..

sy ni lagi lah, x beli pe pun.. harap suami je beli!:D

MrS. F!zA said...

mak ai byknya!!!

murah pulak tu!!

nieda said...

oklah tu, byk juga. Nida thn ni beli tart nenas je. Husband yang suka mkn. biskut raya buat 2 jenis. Itu ajelah jamu org mkn..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

boleh tahan banyak jugak tu... sal ni 2 jenis je la bawak balik kampung... tunggu kat kampung lak, kalau sempat nak uli.. hehe

Sue said...

waa..kerepek juga yg sedap. leh kunyah2 sambil menonton astro! hihi.. kuih yg mana 1 ayep tolong buat?

fabulous.farah said...

raya2 memang best makan kepek jer kan

Elly & Emmy said...

banyaknya kerepek mama.. sedap tuu.. ralit jer kalau makan..

Hamizah said...

pos la kat kita skit..

Ain said...

manyaknyaaa kuih raya ieyna, ain satu pun tak beli lagi ni....

mek da ©™ said...

ala..ari raya org lebih suka mkn kepek2..xrugi beli byk2..hmmmmm byknya kepek..suka kepek pisanggggg

Sha@Mama Tina said...

wah banyak jugak kuih & kerepeknya tu.. rumah kami belum berkuih lagi hihihi

~aSHa~ said...

kerepek je asha tak beli...eheheheh tak tau nape..asha tak minat kot...tapi kalo sape jual bauhulu...perghhh lamak...bestnye