About

Tuesday, September 21, 2010

.: :LasT paRt CiTer Raya : KenaNgan 3 SyaWaL 2010 :.

ooooh...dah last part rasanya ni..
sebab takde lagi piccas di hari raya..
raya ke-3 last di kampung..
esoknya, raya ke-4..pagi2 dah siap2 nak balik KL sudaah..huhu..sob2x..

bestnyer raya di hari raya ke-3 ni sebabbbb...
kakak2ku pulang semua skali..lalala..tapi kan..kakak no.2 takde la jugak..
dia balik jap masa 1st day raya..kejap je sbb abg ipar a.k.a suami akak no.2 tu kerja malam tu.. huhu.. takpe lah. .janji dpt jumpa dan bermaaf-maafaan..

yang tak bestnyer, takde sesi bergambar la pulak..huhu..
dihari raya ke-3 pun tak sempat snap piccas yg formal..
sebab..dok sibuk masak-memasak..
menu raya ke-3..buat soto jer..
itu pun masak kelam kabut..
takpe soto senang jer..

kami isi perut dulu sebelum keluar ziarah menziarah sanak sedara (sebelah arwah ayah mama pulak)

kakak mama no.3 balik mlm raya ke-3 tu..sempat tido semalam..(tukang jahit yg sgt sibuk!)
kakak mama no.4 umah mertua dekat je ..so lari balik sini jap..sebab nak beraya bersama2..^_^

kakak mama no.1 balik di hari raya ke-3 tu..
sempat rehat2, makan2..
pastu bertolak keluar jenjalan sesama..
sempat snap sikit2..

boleh snap picca sikit kali ni ...
sebab rumah yag dituju tu..
takde orang sgt..dan suasananya sgt2 best!

terasa kampungnya!
ada perigi dan tandas di luar lagi!
best lah suasana ni..

jom layan sikit piccasnye..^_^
eh..piccas di sini lagi...hahaha..gagahkan diri snap lagi, sbb nak nampakkan baju dihari raya ke-3! baju abah tak ikut tema..itam pulok..huhu.. =P..arif pun takmo dok diam lo..huhu..

arif dan abah saje...yelah..mama yang menyenap kan..hehe..arif dh bertukar baju...time nak kuar dah ni..^_^

lagi..lalala..

arif & mama pulak..hehe..

arif with sepupu2 yang ada, yang besar2 takmo bergambo..mana lari ntah..jadilah ini pun..huhu..

snap pakai HP jer..saja suka2..hehe..rombongan kami..=P
didukungan si abah je sbb turun bukit ni, kalau biarkan ni, mau tersengguk dek jln tar ni..hehe..


ini lah umah yang mama maksudkan...takde orang, leh snap..hehe..4 dara pingitan tu anak2 buah mama (berbaju biru-yana, berbaju hijau-nisha, berbaju meroon-nurul, berbaju kuning-thahira)..anak2 teruna takde dlm piccas..huhu..

seronok tengok suasana rumah ni..

sebelah umah ada tanam 'Padi Huma' (padi bukit-tak snap pulak)

candid - tudung coklat (kakak no.3), tudung hitam (kakak no.4), tudung meroon (kakak no.1)..mak mama (tudung pepel kt belakang tu..) ^_^
kanak-kanak yang happy..! berbaju merah..adik mama satu2nya! si abah arif ler tu berbaju itam..hehe....^_^
uuik..terinterframe lagi sekali daa...hehe..saje nak mention lg skali..ni lak baju raya ke-4 mama..
time ni dah ada kt kota selangor pun..huhu..
tudung tak match pulak ngan baju..hehe..tak cari pun tudung tuk baju ni, pakai mana ada jer..^_^
bleh la.. =P

p/s 1 : raya tahun ni best!!!
p/s 2 : baju tahun ni semua mama buat baju kurung je, senang & cepat disiapkan. disamping bleh pakai lama..hehe..
p/s 3 : arif pun banyak dapat duit raya, dah simpan dlm Akaun Nurinya..dpt lagi hadiah tabung upinipin dan set berus gigi..tp tak sesuai lg..utk 3thn keatas.. simpan dulu..^_^
p/s 4 : herm...this week tak bleh la buat open house lagi sbb akak mama yg dok selangor ni buat open house gak..tunda next week la..Insyaallah..^_^


42 comments:

Ena said...

syok la.. bnyk baju leh tukar..
ena paling sedih tahun nie la.. naju raya tak de.. nasib baik ada baju lom pakai lagi tapi bukan utk raya sebenarnya.. tapi tak pe la.. ada juga baju.. hhehe

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

lor, last part dah ke...kita punya banyak part lagi ni...hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hoho gigih ye dah last part
sy baru part 1
ekekek

sonot kan raya..tapi sy tak senap2 gambor la time g beraya
malas nak bawak kamera..buleh? ngeee

mek na,
nape tak simpan dlm ASB ka, Tabung haji ka? cam bes lak plak dpt tabung 2 bagai..nak buh situ gak la..bank rakyat kan?

~~*Lady Salwa*~~ said...

hamboi2, sakan beraya tul ye... hehe

tu la kan, beraya kat kampung ni nikmat dia lain sket. tak sama dengan beraya kat bandar...

banyak jugak kenangan raya akak ye, rugi sal tak snap piccas time raya kali ni... huhu

MrS. F!zA said...

tak sia2 buat banyak baju raya.. kak, fiza buat lbih 5helai pakainya 2 ja.. hahahaahaha.. mmg tak berbaloi sgguh buat. sebab tak de dalam gbr raya mcm akak.. uwaaaaaaaa

Iela Fazielah said...

wah.... seronok beraya.. seronok bila tgk rombongan gi beraya... byk tu bj raya smapai 4 helai

Mak Su said...

sronot sungguh raya kat kg jumpa sanak sedare, konvoi plaks gi raya, meriah :)

hajarus said...

best lau g raye reramai ni.. terase kemeriahannyer... banyaknyer baju raye akak.. :)

~Ifa~ said...

sweet baju oren tuh.ada jugak ye part2 raya nie.saya x de pun part2 pic raya pun x byk.huhuhu.

Fieza79 said...

adeihh la dh last part lak...huhu tk best la gini...hehe

eina mmg express...fieza ni dok tk gerak2...slow banget..!

mmg best arr kumpul reramai dgn kakak2...meriah..nmpk nya lg 3 tahun la giliran beraya kedah lg...nnt kalo balek je kedah singgah umah fieza ehh...hehe

Jieda said...

bila nak balik johor? boleh singgah rumah jieda plak

az rina a.k.a jaijina said...

bestlah layan gamba² raye akak ni, meria tau..rina tahun ni kurang ler nak posing², pasal ape ntah..

chugie said...

wah.. baju eina sure sedondon ngan hubby kan.. sweet betul. kalau sy, hubby memang susah nk di suruh sedondon sama..

emm.. buat open house, jemput2 lah kite ye.. :D

Ain said...

siap berkonvoi gitewww, meriah sungguhhh....

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... rombongan beraya!! sonoknye!! meriah jek jalan ramai2 gi beraya..

[-suziey-] said...

waaaa dh abis tayang dh sume baju raya..kita tayang 2 je la..ekkeke:p waa best nih ade mkn2..hehe..jgn la buat hari sabtu ek..kita ingt nk buat sabtu..nnti kita xleh g umah ieyna..ieyna pn xleh g umah kita:D

hazlina said...

uih beraya sakan nampak dak arif thn ni...mest bykkn dpt kumpul uit raya...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

arif mesti sonotnyer duk kt kg..
yolah, ramai tu anakbuah..
lom sempat nk apdet cite raye, kena malware attack lak..
hati2!

~aSHa~ said...

umah siapa yg dituju takde org tu? tanda tanya ni

zue @ annaleeya said...

kemain tuh byk tol baju raye... ngalahkan bebudak tau... raya sakan... heheh!!

mamalieyna said...

ena:
pe kata tahun depan tempah kt eina jer, sure siap..ekeke..yela sgt..takpe la ena, janji org kg, bukan tau, itu baju tak raya! hehe..kita kan sesekalii je balik kg..^_^

mamalieyna said...

izaN:
oooh sbb sampai situ jer rayanya..pastu dh balik KL..selasa dh kije tau..

mamalieyna said...

rose:
hehe..biasala mek na, mcm2 dlm kepala ni nk citer, kena la express sket..hehe..

alaa eina pun kebetulan je snap ni, kalau ikut hati mls, tp rajinkan jgk sbb takde sgt org kt situ

ha'a bank rakyat..lain2 tak terfikir lg..byk sgt kang tak tersimpan duit..hehe..

mamalieyna said...

salwa"
tu la sal, len kali snap je, pakai HP pun jadilah..^_^..ada tersimpan kenangan sket tau..kg mmg best!

mamalieyna said...

mrs fiza:
hehe..tu ler, harus pakai semua baju raya tau..ala skrg pun pakai je buat g kije, kan tgh musim raya lagi ni..hehe..

mamalieyna said...

Iela fazilah:
tu la, beraya scr berjemaah ni best! hehe..

ala baju raya sendiri bikin + sempoi jer..^_^

mamalieyna said...

mak su:
itu yg lebih terasa kemeriahannya tu..hehe..

mamalieyna said...

hajarus:
tu la hajar, beramai2 camni, bertmbh rasa kemeriahannya! ^_^..ala baju sendiri jahit hajar, leh la buat byk2..hehe..

mamalieyna said...

~ifa~
tq...laa ye ke..takpe ada kenangan kan..simpan kenangan dlm ingatan jerlah kalau pic tak byk snap..hehe..

mamalieyna said...

fieza:
eina citer express..hehe..takpe pasni eina kasi lebih concerntrate citer raya fieza lak..hehe..

susah nk kumpul beramai2, sesekali berkumpul, best! oooh nmk gaya gitulah, lg 3 tahun..huhu..Insyaallah..baru2 ni cuti sat sgt, takdan jenjln umah kenalan, umah sedara mara ja,,huhu..

mamalieyna said...

jieda:'
johor takde la tahun ni jieda..sbb family johor yg dtg KL ni..hehe..jumpa anak menantu =P

mamalieyna said...

rina:
loor ye ke..herm..takpe lah tunggu next year lak, kasi meriah sket snap2x..^_^

mamalieyna said...

chugie:
haa bab ni, kena disuruh..en suami mengikut jer..hehe..

mamalieyna said...

chugie:psl open house tu, insyaallah kalau jadi, jemput dtg eh ^_^

mamalieyna said...

ain:
konvoi yg tmbh meriah raya ni..hehe..

mamalieyna said...

nafiraa:
konvoi nek kete sebenarnya..cuma jln nk masuk umah tu je, kena berjln lebih sket, nmpk cam rombongan masuk meminang pulak..hehe..

mamalieyna said...

suziey:
tayang je sume, leh la rujuk balik tahun2 depan, kaler apa dh pernah ada..hehe..

ooh ye ke..wokeh, ahad lah kite buat..insyaallah..

mamalieyna said...

hazlina:
alhamdulillah..kanak2 mmg murah rezeki time raya ni..hehe..

mamalieyna said...

leily:
tu lah beraya kt kg yg seronoknya dpt kumpul adik beradik + anak2 sedara..meriah..! ^_^

*ooh ye ke..huhu..tak bestkan.

mamalieyna said...

~asHa~
alaaa salah faham la pulak ye..slh statement tu..maksud takde orang di situ adalah takde tetamu lain..cuma ada tn rumah n anak pompuan dia jer..hehe..ini sedara jugak la dgn arwah ayah eina..hehe..hrp memenuhi soalan..hehe..

mamalieyna said...

zue:
hehe..ala kak, eina kan tkg jht, ni bkn beli msa raya ni..dok kumpul, simpan2..jdlah byk time nak beraya..hehe..4 je kak..=P

e.l.i.z.@ said...

byk nye baju raya akak..mentang² jahit sendiri :P

susah jgk mahu kumpul semua adik badik..biasanya raya pertama yg senang nk bergambar ramai² heheh