About

Friday, September 17, 2010

.: LasT daY berBuKa ..teMPeK2 je :.

Salam Aidilfitri ke-8! ^_^

Hari ni hopefully ramai la kawan2..
ke ramai yg bercuti lagi ni..
takpe la..ambik la kesempatan yg ada cuti panjang2 ye kawan2 ^_^

Mood nak bercerita pasal raya pun tergendala lagi ni..
ni, nak tempek piccas di hari last berbuka puasa!
time tu, for sure dah sampai kt kampung!

cuma tahun ni, family mama, cuma mama & kakak yg dok KL ni je..
ada pada hari sebelum raya & raya pertama..
3 kakak mama yang lain..
ada yang balik di hari raya pertama..
ada yang malam raya ke-2
dan sorang lagi di hari raya ke-3

so, takla terasa meriah sangat
sbb tak dpt berkumpul serentak!
pepun, raya tetap best!! ^_^

so, mama tempek piccas jerlah..
yang interframe cuma arif dan sepupunya abg amzar!

oooh penat berpuasa yee...tido tak ingat dunia..hikhik..apa la abg amzar tido cium m*nt*t ayep tu.. =P
sebelum waktu berbuka tiba, diorang dah berbuka dulu ^_^

masak sempoi je..menu LAKSA wajib ada..ekeke...mereka paling sibuk time berbuka..aduhaiii..
sorang baca doa, sorang meng'amin'kan..hehe..ye ke tuu?..
di malam raya! abah tak bawak balik pun 'bunga api'..huhu..takde la sesi bermain bunga api! hukhuk..cian...
p/s teringat kenangan dedulu..bila dpt berkumpul semua kakak2 serentak..seronok! dan anak2 buah pun seronok dpt main beramai2...riuh rendah rumah dibuatnya! ^_^..herm..bila la turn tu akan tiba..yang pasti, turn mama beraya di kedah, kena tunggu next 3 years later..2013! adoooiii..sengsara! =P


10 comments:

nieda said...

seronok dpt beraya kt kg..walaupun x semua adik beradik blk kemeriahan tetap terasa sebab beraya kt kg

Ena said...

huhu..ena tak merasa langsung pun berbuka ngan dorang tapi tak pe la.. merasa la juga beraya walaupun dah pun hari ke-3 baru sampai.. tu pun sampai2 je tak de orang .. dorg semua p beraya sakan.. heheh.. udahnya kami p lepak kat pantai amik angin dulu.. ;D
cuma kali ni tak puas la beraya kat kg sempat 3 malam je tido kat sana.. tu pun adik beradik yg balik sebelum raya pun lom abis cuti lagi kami yg lewat nie pulak yg terpaksa balik dulu.. huhu..

mamalieyna said...

nieda:
betul tu...terasa kepuasan beraya kalau dpt meraikan di kg kan..^_^

mamalieyna said...

Ena:
loor ye ke,,tu la kan..kalau ikut hati..mau cuti direct je, mula kerja next week..tp apakan daya,,dh berkeluarga ni kan..huhu..

mamaaerish@eb said...

x thn tgk gambor2 yg serba besar & jelas nih... i jelss u... tunguuuuuuuuuuuuu... hik3

mamalieyna said...

mamaeirish:
hehe..ala eb pun leh wat pe..eina lg jeles sama eb tau..dah ada sepasang! eirish n adrien! hehe..

[-suziey-] said...

amboih awainya ariff berbuka..ekkekee:D haih best nye la puasa kan..kejap je dh abis ramadhan..huhu..

mamalieyna said...

suziey:
tu la pantas masa berlalu..jap je habis ramdhan..hopefully tahun depan dpt melaluinya lagi!

Adlina Husaini said...

bestnya ayip jumpa geng ^_^
mesti balik rumah tercari-cari..nampaknya mama kena beranak lagi hihi

*cantik "langsir" umah ni, warna pink gitew..sukaaa

mamalieyna said...

adlina:
alaaa ikut kite mmg nak beranak lg ni..tp lum ada rezeki la..hehe..

*cantik eh..maceeeh..^_^