About

Wednesday, September 1, 2010

.: LaMa taK tayaNg meNu berBuka..hehe..:.

selamat kembali bertugas ye kawan2!
aduhai..malasnye ye..huhu.. =P

oooh seperti tajuk itu..
yelah kan, balik2 mesti pusing menu yang sama jer
tu yg malas nak tayang tu..
tapi disebabkan kerajinan semalam menyenap..
walaupun menu yang sama..
nak gak tempek di sini..lalala..

pepagi takpe kan, baru lepas sahur..
lagipun menu biasa je ni..
apa lagi kalau bukan.................


LAKSA...hahaha...tak habis2.. =P


tapi bestnya kali ni..arif dah boleh mamam laksa!

kalau sebelum ni..
dia penggeli Laksa, tapi tengok semalam dia mamam bersama kicap..
ok je nampak..hehe..

jom, mama tempek di sini..^_^

ups..ini kuih, hasil tunjuk2 di PARAM! hehe...kuih lopez tu kesukaan arif, pernah sekali beli, dia je habiskan semua! manis....tu yg suka agaknya..huhu..


yeeee nilah dia menu kesukaan cheq..sampaikan bersahur tadi pun, cheq pekena laksa je..huhu..

modal buat laksa ni, untuk sebungkus laksa tau...adalah RM9.30 jer.. dapat makan..sampai pengsan! ^_^

seperti biasa..arif yang over awal berbuka//huhu..see dia mamam laksa la! tak geli lagi! ^_^
abah membantu! ^_^

p/s semalam ke mana2 tak kengkawan?..mama dok umah je..awal2 tu, after sahur siapkan semua sesi jahit menjahit..settle! tunggu nak basuh je baju2 tu semua...dan siapkan langsir jugak! berbaloi cuti sehari..lalalala... ^_^

32 comments:

**sHiKinn** said...

Sahur ngn laksa yer kak iena..mmg hantu laksa la akak ni..

YanDarwisy said...

Alahai...yg tomey2 tu pose erk...

Ena said...

ena dah 2 hari pekena laksa waktu berbuka.. tapi dua2 out!.. tapi tekak tetap nak makan laksa juga.. heheh.. tapi eina punye rtu memg nampak sedap.. ada lagi tak??? nak sikit??? heheh..

mamalieyna said...

sHikiNN"
memang..tidak disangkal lagi..hehe..

ejaMaria said...

tolong jahitkan langsir aku... dah potong tapi aku malas nak jahit... hehehe...

mamalieyna said...

YanDarwisy:
uhhu...mmg.. time berbuka tu, dia posalah..hehe..

mamalieyna said...

Ena:
kalau beli memang kan..ada je tak kena..huhu..buat ler..sat ja buat laksa..hehe..^_^

mamalieyna said...

ejaMaria:
oooh buleh...kasi up upah berganda2..almaklum dekat nak raya dah ni..hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Salam...

rajin kak Eina buat laksa no... sal nak buat cam susah nak bajet sebab hubby sal ngan faris je makan pun. sal tak berapa...

wah, bagus la arif dah makan laksa ye... nanti dah besar sket sama naik la ngan mama & abahnya... hehe

mamalieyna said...

salwa:
sal...akak suka buat laksa! sempoi je pada akak..tp jgn disuruh buat laksa johor udah..sesekali ok la..leceh..lmbt nak siap..mkn pun tokleh byk2..huhu..laksa kedah takpa.. ^_^

tu la, nnti sama naik la arif mamam laksa!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ha??mkn sampai pengsan?>
ooo...so mek na ni ngah menaip dalam pengsan la ni..:-P

arip geli eh laksa?
rafiq suka sgt2 benda2 panjang2 camtu
spageti, megi kosong, mee goreng
ehehehhe

LyNn HaMzAh said...

rajinya masak laksa...lynn kalau buat x der org nak makan...sebab my hubby mesti nak berbuka dgn nasi juga...

mamalieyna said...

rose:
hikhik...itu perumpamaan tu mek rose..means makan sampai kenyang yg terlampau! =P ..hehe..

ooh gitu lak ye, arif b4 this geli..skrg ok dah!

mamalieyna said...

Lyyn Hamzah:
ooh terbalik lak ye..suami eina lak, tak suka berbuka ngn nasi this year..huhu..mcm2..^_^

::Mamalyna:: said...

lama plak tak makan laksa nie...nanti nak cariler, heheh

~Siti Hajar~ said...

wow! laksa utara...nyum nyum..my peberet to..hehe

ayep xgeli dgn laksa dah ye..ok la tu, nti ayep blh join mama jd pengemar laksa..

eh! eina, kuih yg tiga segi tu nama apa ye? sy suka sgt, nak try bt sndiri la, tp xtaw nak search nama kuih tu, nak google cara2 pembuatannya..hehe

~Siti Hajar~ said...
This comment has been removed by the author.
mamalieyna said...

Mamalyna:
cari jgn tak cari..nk habes dh puasa ni..hehe..

mamalieyna said...

~siti hajar~
laksa utara takkan jemu dimakan..hehe..

tu la, ayep dh boleh join d club..hehe..

alaa eina pun lupa la..samosa kot..eh ye ke eh..herm..try tgk search samosa..huhu..tak ingat! =P

az rina a.k.a jaijina said...

mangaih kak, meriah lauk pauk akak tu..rina pon suke sgt ngan kuih lopes kak, tahun ni cuma beli sekali aje..beli bnyak² aritu tak habis, membazir kan..

Fieza79 said...

woww laksa...! tak buat lg laksa ramadan ni..huhu mesti sedap eina yg buat kan...kalo berjiran best ni...hahaa

ohh arif geli laksa ghupanya sebelom ni..knp la ye buleh suka pulak..

mamalieyna said...

az rina:
tu la beli byk mmg membazir..akak suka beli campur2..kuih 5jns=RM2..

mamalieyna said...

fieza:
tu la..eina mmg suka bg kt jiran sebenarnya..kalu kita berjiran sure dh bagi dah..hehe..skrg ni, berjiran ngn anak dara dok sorang2 suka wat hal sndiri...tak dapek la nk agih2kan..huhu..frust ni.. =P

*ntah..camno leh tersuka pulak ntah..^_^..tu namanya keturunan KEDAH!

MrS. F!zA said...

lajunya menjahit jap je dah siap!!! hehehehehe..bagus2!

la penggeli laksa ke.. nape agknye ek??
ayep leh join aunty suka jgk mkn lopez! sedih tahun ni tk merasa lopez air tgn wan kt kpg!! dia buat sedap! pulut wangi! sob..sob..tetiba trgt nk mkn..kalo kat param tu malas beli tkut tk sedap..

terornyah akak buat laksa..bil al nk belajar ni..

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
akak pun tak sangka dgn pencapaian akak kali ni..hehe..gigih giler..sampai berkurung menjahit dlm bilik, arif dok sama abah! hehe..siap awal tahun ni..lalala..

tu dulunye citer, skrg tak geli lagi..hehe..oooh memang ada tmpt tertentu tak best! akak beli byk kali dah tahun ni sbb tgk arif suka makan!

oooh laksa my feberate, sudah pastinya pandai masak! leh mkn puas2 ..hehe..

eT said...

tetiba teringin nk masak laksa gaks...hikhik

mamalieyna said...

eT:
hehe...buat sendiri lg puas makan! ^_^

Intan Inn said...

erm menu semua sedap tapi yg menarik sgt laksa tue..mmg fav intan..hehhee

Mama Hanim said...

hoho semua menu best tu eina.. seb baik kita duk kedah, laksa mmg terbaek lah kt sini..hehe..

norihan said...

uisshh...laksa lagi ke iena..memang hantu laksa ni....ingat2 saya dalam bulan puasa ni dah berapa entree gambar laksa ek....

mek da ©™ said...

sdp laksa tu...lama xmkn..

fabulous.farah said...

msk sendiri memang jimat kan..tp byk nye untuk 2 orh makan.heheh