About

Tuesday, September 7, 2010

.: LaGi berBuka di Luar + today juGe :.

lambat pulak bersiaran..baru habis meeting..dah draff n3 ni..tak sempat publish..tetiba dipanggil utk ambik minutes..lama pulak tuu meetingnye..huhu..10am-1.30pm! tak puas hati ni, ada PA tetiba orang lain pulak disuruhnya ambik minutes! tak puas hati nih! pepun bulan puasa ni kan..redha!

***********

Salam 28 Ramadhan 1431H..^_^
Waah teruja! Lagi sehari mau balik kampung..lalala..
Jeles tul kat mereka2 yang dah berangkat dan dah selamat sampai tu..huhu..
Pepun..raya tetap hari yang sama kan..hehe..

Yup, today bakal berbuka kat luar lagi..
Ada agenda la lepas balik kerja ni..
Mau pick-up SIL kt LCCT..balik beraya dari Sabah..

Turun LCCT then, esok pagi balik ke Pontian!
Katanya sampai dalam kul 6.00ptg..

Abah habis kerja kul 5.00ptg..ambik mama then, ambik Arif..terus ke sana lah..
Hope sempat la berbuka sama2, kalau tak sempat pun..
Suruh mkn ringan2 dulu..kang berbukalah sama2 ^_^!

Dah alang2 citer pasal berbuka kat luar ni..
Tempek la sekali…sesi berbuka di luar sebelum2 ni..
Masuk todaynye..so, 6-7 kali jugaklah sesi berbuka di luar..ada yg tak snap pun..

Jom layan sket..^_^
Lokasi 1 : Food Court @Giant Kinrara lagi…3 kali dah berbuka kt Giant ni =P ..sebab dekat dgn umah!


sopan gitu dak tecik ni..^_^..awal2 jerlah..heheh.. mata melilau sana sini...tengok gelagat orang..pastu mulalah...terpekik2...terjerit2..sbb suka tiru budak2 lain yg terjerit2 juge.. =P
sabar menanti makanan..alaa utk arif takde, tumpang mama jer eh.. ^_^
untuk mama..ayam penyet..arif mamam kopok sampai habes, pastu mamam nasi mama juge!..sedap lah ayam penyet ni!
untuk abah.. Bihun Sup Utara!


Lokasi 2 : Ani Sup Utara..RESERVED awai2.. ^_^


termenung lagi..
ambik set berbuka puasa...sup jernih giler..huhu..tp sedap jer..^_^
air sampai 4! haissh...haus bebenor nampaknye..hehe..

Lokasi 3 : Kedai Bapuk..hehe..pernah wat n3 sblm ni..hari2 biasa mmg suka mkn sini gak..taktau nama kedai..orang dok sebut kedai bapuk, mama ikut jerlah..mmg pekerja bapuk ramai situ =P ..
Ooh maap ler, menu takdan nak snap sbb ghairah nak makan, sbb makanan sampai on time, elok2 time azan berkumandang, so layan makan terus..hoho..


Menu : Nasi putih + Sup Ekor + TomYam Campur + Kailan Ikan Masin + sambal belacan+ulam timun jer… ^_^.. AIR : jus tembikai+ jus oren!

ooh pic last tu kan..arif mengaminkan doa..dia sekarang dah pandai tadah tangan tuk baca doa, then..'aminn'..hehe..so sweet! ^_^


11 comments:

YanDarwisy said...

Amboi..terangkatnya menu dia!

Fieza79 said...

patot la meeting ghupa nya..ingat kan cuti dh...hehe

amboi dh 6-7 kali berbuka luar...kita baru sekali tu la..huwaa...makanan pon menyelerakan dan lazat2...haishhh jeles2..hehe

chugie said...

sedap!!! semua menu sedap2!! dah last2 day puasa ni memang makan kat luar je leh kan.

~Siti Hajar~ said...

rajin jgk eina berbuka di luar na, sy dlm bln posa ni sekali je, mkn kat mutiara kristal yg msk jln2 cr mkn tu, tu pun sbb msk tv klu tak, tak merasa la...huhu...hubbyku kedekut!

Aleeya said...

pun da takde mud nak men masak..mkn luo je gi pun brg2 mentah kat esbok da abes heheh

selamat hari raya yea eina
maaf zahir batin.
hati2 di jalanraya..
jumpa lagi pas raya yea...:))

Ena said...

comei jekk ayep.. nasib baik ok jer dier.. behave

ena pun dah bbrp hari ni tak amik gambo makanan.. dah malas.. nak2 tenah tak sihat kan.. lg la.. yg msuk sikit sangat..

~~*Lady Salwa*~~ said...

perut sal ni dah bergeruk gerak ha tengok gambo2 makanan nih... hehe

sama la, semalam pun sal berbuka kat luar aje. ada jemputan. hari ni beli lauk tunjuk2 je kot... hehe

esok tak tau lagi. ingat nak gantung kuali dah esok... hehe

LYaFRINA said...

bestkan skala skali bbuka kat luar..
tuko angin..
lya kelmarin... bbuka kat luar.. sefamily.. semua adik beradik bkumpul.. tp sygnya xde ambik pic... tp lps tu ada la ambik pic ank2 buah y sama2 poyo dgn lya.. tp xlehla nk upload.. hehehhehe

eT said...

ujung2 ramadan ni mmg mkn luar jek..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

org lain ujung ramadhan makan luar
sy lak terlebih rajin masak..wekekke

iena,

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, SEKIRANYA SEPANJANG KENAL DLM ALAM MAYA NI TERSALAH BAHASA N TERSALAH KATA..AMPUN MAAF DIPINTA.."

hajarus said...

wow sedap2 menunyer tu kak... nyam3x..