About

Monday, September 20, 2010

.: KeNangaN 1 SyawaL 2010 - eDisi mama^arif^abah :.

yeee...
masanya sudah tiba..
mau mengabadikan kenangan 1 Syawal yang sempat di snap..
sikit jer..layan..hehe..
ooh...sebelum tu..

aktiviti 1 Syawal..cuma berada di rumah..
sebab kakak mama no.4 tu dah balik ke rumah mertuanye..
sesi beraya di sana dulu

so, mama pun postpone sesi beraya ke rumah sedara mara esok2 jerlah..
raya pertama di rumah saja, melayani tetamu yang datang silih berganti
sampai nak malam..
mama dah tukar baju tido, orang mai lagi..huhu..
tukang buar air, tukang hidang makanan, tukang layan..mama jerlah..
yelah mama je tinggal kan..ditemani tok kedah ariflah! ^_^

suasana kampung halaman, ayam pun nak interframe! =P

close up sikit..^_^..arif pakai sliper tak raya! =P

setibanya dr sesi ziarah pusara arwah ayah...! Al-fatihah buat arwah ayah..

si anak dan si abah...

hehe..ini snap2 after siap hidang menghidang..lelaki2+ tok kedah pi solat raya..si mama2 dok snap2 posing ngan anak..hehe..

ish..lagi..huhu..pic tak ready aje..ada je gaya kurang menarik dak arif pamerkan..huhu..

oooh ni snap pakai HP jer..time kawan Pak su @ adik mama mai umah..ish terkilan betul tak snap pic adik mama & mak mama sndiri yg ready..

sebab...mak takde time dok snap2, time mak ada..org dtg2 umah pulak..huhu..

oooh..tak ketinggalan..family kakak mama no.4..kakak siti norfatimah! ^_^ serba oren depa ni..hehe..(BIL ni pun susah nak bergambar gak..ini pun kena paksa ngan akak..hehe..)

next n3 : Kenangan 1 Syawal 2010 - Edisi Arif & sePupuNya!

p/s arif sgt suka sepanjang masa di kampung! ada ayam, lembu, kambing! teruja dia dpt tengok binatang2 tu semua...^_^..dah dapat kaki ni lagilah seronok, berjalan saja...hehe..


30 comments:

MrS. F!zA said...

meriahla raya sampai malam pon org dtg lagi.. mmg betol2 akan rasa suasana raya kan.. hehe

memang sedondon habis!!=D

zue @ annaleeya said...

mmg penat raya pertama tu... akak pon tukang buat air, tukang hidang dan tukang basuh pinggan... penat tp best kan??? sethn skali xpela kan???

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
biasalah fieza, kt kampung..takyah annouce open2 house, org mai ja terjah! ^_^

mamalieyna said...

zue:
betul tu kak, penat2 pun best...! terasa penat sket sbb tinggl sorang, kalau kakak2 lain ada, bleh la take turn..hehe..

pepun best!

Ieda Al-Habsyi said...

meriahnya, seronok tgk kampung tu, damai je :)

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhu...sedondon...beh kan suasana kampung...ayam pun nak beraya gak...hehehe

mamalieyna said...

Ieda:
tu yg syok kalau dpt raya kt kg..damai & tenteram jiwa raga..hehe..

mamalieyna said...

IzaNn:
tu la pasai, ayam pun sama happy nk beraya sbb terlepas dr mnjd mangsa dikorbankan..hehe..

nieda said...

meriah raya smpai mlm tu

mamalieyna said...

nieda:
dok kg gitu ler nieda...tu yg tmbh meriah tu..^_^

Sidratul Muntaha said...

org laki..
beselah mamalieyna..
tahun ni daku masla nak amik gmbo raya..
laki daku perasan..makanya dia yg offer.
hauhauhuhaa..
sengal..
gmbo dgn ank pun buat - buat pejam mata..
ahhahha.
nasib badan ler..
raya kat kg mmg best dan meriah!
ILIKOE!

LYaFRINA said...

iena.. suka sgt2 dgn background suasana kampung tu.. serba kehijauan.. tenang j...

ada lg samb lps ni???
cpt2 yer... x sabar nk nengok..

Adlina Husaini said...

kesian anak kita kan, balik kampung nampak sgt dia hepy sebab ramai orang..balik rumah sendiri dah tinggal bertiga je

Jieda said...

Cantik kaler baju raya ieyna sekeluarga

Azfa said...

suasana raya kt kampung mmg best!!

ann @ hatiberbunga said...

cantiknya view..!! sgt sesuai utk photoshoot nih. vavava..

fabulous.farah said...

hihi..sama ngan sepupu farah yang kecik2 excited tgk chiken. maklumlah kat umah derang xde ayam=p

~~*Lady Salwa*~~ said...

best betul kan raya kat kampung ni... teringat2 lak suasana kat kampung...

sakan betul diaorang ni amik gambar ye... hehe. jeles lak sebab tak amik sekeping pun gambar...

macam faris la, teruja tengok binatang kat kampung ni... hehe

[-suziey-] said...

hiks..ayam pn harusla enterframe..waaa bz btl yek..hmmm besela kalu org pompuan..keje nye kt dapur je..tu yg kadang2 sblm org dtg kami kuar cpt2 g beraya..klu org mula dtg xleh bergerak ke mana..hahahah:p

pstt..ade buat open house kecil2an yek..hehe best nih..bile tu? pasti akn ku terjah..insyaAllah..nnti bg no hp kt komen box kita ek..nnti kita salin n dleete komen tu:)

~Siti Hajar~ said...

cantik2 gmbr blatarblkgkan kehijauan kg, srnk la thn ni dpt blk kedah no..

*kakak eina muka sama dgn eina, cantik serba orange!

chugie said...

meriahnye, sedondon! duk kg gitulah kan.. tetamu datang silih berganti!

~Ifa~ said...

cantik permandangan kg tuh.best kan dpt raya kt kg halaman

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ha..ini betul2 kg ni..eheheh..cantik.. i like!

Fieza79 said...

wahh nan ijau pemandangan kat belakang tu...benar2 kg ni...ayam pun sempat intefrem....eina snap pkai timer ka..? senang ehh kalo cm tu leh syok sniri snap gmba sniri..hikk

sonok la layan gamba2 raya kwn2...mcm2 ada...fieza lim ready lg maseh dok gigih edit2 gamba...hehe

Nia said...

alala,..sweetnya ambik gambar satu family sedondon..saya hari tu lupa nak ambik..huhu...rugi..rugi!

Entri Terkini: Kenapa aku tak dapat BW?

Mimie Fazira said...

wahhh ... tema warna tahun ni kelass gitu ... chantekss bangat ...

Ain said...

bestnya tengok suasana kampung ieyna, mesti sejuk jer memalam kan...

MamaYatie said...

nak tergelak tngk ayam pun nak interprem..harus...nak tumpang glamer gaks..ayam lain ada chance ker?hahaha

seronok kan raya kat kg..cuma tak menang tngn la kan..

bintangku said...

aman jer tgk gambar pagi raya tu... :)

mek da ©™ said...

cantik, sedondon..mmg lawa gak kaler ni