About

Monday, September 20, 2010

.: KenangaN 1 SyawaL 2010 - eDisi ARif & SePupU :.

sambungan ...piccas yang disnap di 1 Syawal..
alahai pic anak2 jerlah..time ni free..
pepagi time orang g solat raya..
lepas pada tu, bz tak hengat la..
tak sempat pegang camera dah pun..

ok2 tajuknye macam ramai je sepupu arif..
if berkumpul semua mmg ramai..18 orang!
tapi pada pagi 1 Syawal tu..
cuma ini je yang ada..sepupu lain2 tak balik Kampung lagi..huhu..

layan la snap2 si mama ni ye..hehe..

posing mencangkung pulak..alahaiii...^_^

time ni mama suruh 'smile'...hehe..tp pic ni agak gelap pulak..huhu..

ni jer satu2nya gambar arif single n penuh bergaya gitu..tp takmo smile pulak..haishh...

bersama2 sepupu yang ada di pagi raya..arif-kakak ain-abg amzar!

lagi..cuma mereka..hehe..

waaah...happy bangat nih! ^_^

gaya cool..hehe..

pic di atas dan berikutnya..candid2 mereka di awal pagi..songkok dah campak tepi..haih..belum apa2..huhu..

kerepek kesukaan arif..kepek bawang!

arif n abg amzar lagi..abg amzar kena gigit nyamuk, bengkak merah kt dahi dan sebelah pipinye tu..arif seb baik jenis tak terkesan kalau nyamuk gigit pun..^_^

lepak2 tengok TV

arif dgn kunyahan kerepeknya..dan kakak ain!

oooh ini dah santai di petang hari..dh bertukar uniform..tok kedah terinterframe sama..tapi uniform dah bertukar tu..hehe..motif ambik pic ni..haa nak tunjuk..umah tok kedah yang dicat baru..hijau kuning lagi..semangat Kedah mai tu..hehe..

sukahati la..time ni free, org tak dtg sgt dah..petang sket..ada lg yg mai umah ni..raya kan..^_^

saja2 snap ^_^

tok kedah jadi pemerhati si arif.. ^_^

herm..next n3...raya ke-2 la pulak ye..ada sekeping dua pic jer..

28 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

lupa nak cakap tadi... rumah baru ye... pinky minky lagi... tapi cute..

amboi shomel & bergaya betul arif ye... cute je dia pakai capal tu...

hijau kuning darahku negeri kedah negeri ku... hehe (selingan)

LYaFRINA said...

happy benar ayep jumpa sepupu2 dia..

smua pic ayep cantik2la... blh buat join contest.. ok la sporting nk snap.. asya punya la ssh.. isshh sabo j la.. smuanya main ambik candid j.

~Siti Hajar~ said...

suka benor ayep & sepupunya, tp xramai sepupu yg balik yer, klu ramai lg la meriah & gembira si ayep..ya la dok jauh & jrg2 blk kg..

Ain said...

senyum sokmo ayep ni....

soronok betul jumpa sepupu sepapat dia....

[-suziey-] said...

waaaaa ramainya 18 org...uish kalu ckp korum 18 org ade tu maunya la pening toknya..ekekeke:P meriah btl..

so sweet la tgk arif mkn..sopan gilersssss

MamaYatie said...

cumilnya ayeep...rasa nak tubit jer pipi ayeep..leh?

Fieza79 said...

suka benor la tgk pic arif yg penoh bgaya tu...cantek ahh...!

lawa je arif dgn baju melayu siap sampin...fieza pon tahun ni baru pakai kan sampin utk irfan...suka kan tgk anak2 bergaya dlm pakaian gini...

mamalieyna said...

lady salwa:
hehe..tukar sempena raya ni..=P

kejap je tau dia pakai capal tu, tak selesa kot..huhu..

hikhik..tetiba ternyanyi pulak ye..hehe..

mamalieyna said...

lya:
ada time dia sporting ok lah..ada time puas si mamanya suh smile, tknak smile lak..huhu..pepun janji ada kenangan kan..1st raya dpt kaki sepenuhnya ni..hehe..

mamalieyna said...

~siti hajar~
tu la, kalau pagi raya semua berkumpul lg best...tp raya ke-3 sepupu yg lain ada balik..cuma tak smpt snap2 sbb dia balik hari je..huhu..

mamalieyna said...

Ain:
tu la, dh pandai nak berkwn..main2 ngn spupu, mood happy jer!

mamalieyna said...

suziey:
kalau campur arif 19lah! tp dh besar2 pnjg pun ada,,susah nk completekan semua..huhu..taktau la..mybe raya 2013 kot..huhu..

*arif mmg sopan bab makan ni, kalau tgk dia mkn nasi lg tak sggup, guna 2 jari jer..haissh..smpai bila nak habis =P

mamalieyna said...

mamaYatie:
hehe..buleh..ayep redha je.. =P

mummy_ayu said...

agree..pic semua cun cun..ayep ..encem je ngan baju melayu...
and kids la yg paling happy bila hari raya kan..pakai baju baru, jenjalan, dapat duit raya...suka

mamalieyna said...

fieza:
maceeeh...^_^

tu la time raya je boleh lawa2 gini..nmpk manis berbaju melayu kan..

mamalieyna said...

mummy_ayu:
betul3x..budak2 mood happy memanjg kalau raya ni..dpt angpau, jumpa sepupu sepapat..main2..^_^

ann @ hatiberbunga said...

ensem la ayep ngan baju melayu tu. harus ku carik baju kelabu jua tahun depan. hehe..

ayep sama ngan asyraf suka benor kerepek bawang. :)

mamalieyna said...

ann:
hehe..tahun depan eh..buleh2x..kaler ni mmg suweet,,hehe..

*ooh ye ke, padahal keras je kepek ni kan..

|| NaFiRaa || said...

comel2 jek tgk si tecik bergaya.. geram jek..:)

mamalieyna said...

Nafira:
tu la tgk gelagat si kecik mmg best time raya bergaya abes..^_^

Aleeya said...

emsemnya anak bujang ko eina..mesti byk dapat kutip duit raya kan arif hehehe

Ena said...

nak gak la ayep pandang kamera tu eina..
kalo irfan la.. jenuh snap daripada sepuluh belum mungkin 1 je dia pandang kamera.. huhu..

btw, comei la.. ayep!

♥Azie♥ said...

segaknyer anak teruna nie.

mek da ©™ said...

ayep nak gak bergambo..haikal makin pyh skang nii

Mama Hanim said...

ayep tetap cute mcm biasa..sweet sgt..hehe..

-- umah bru lg ye eina.. cantik lah..

fabulous.farah said...

best nya rumah kak ieyna nampak kemas jer..tahun ni raya first kerja berjalan jer...zaman xkawen dulu lepas semayang raya terus tukar uniform..tahun ni pakai sampai petang..huhu

Intan Inn said...

happy nyer ayep yer..jumpa sepupu dia..erm berbaju melayu sgtlah comel..erm makan kerepek bawang samalah mcm anak2 intan semua suka kerepek

hajarus said...

sker tgk ayep berbaju melayu... bertambah2 kehensemannyer... :)