About

Friday, September 24, 2010

.: Haih TaMak nYe...! :.

yuhuu...petang sudaaah!
tak sabar nak tunggu jam 5.30pm..mau pulang!
esok apa rancangan?

sudah pastinya sesi jenjalan memenuhkan perut!
hehe..ada undangan rumah terbuka di sana, sini, situ, sinun...hehe..
menunjukkan betapa banyaknya undangan!
harap dpt memenuhi semua undangan..^_^

kosongkan perut dan isi sikit2 jerlah kat 1,1 rumah..^_^

oooh bebel panjang lak lari dari tajuk..hehe..
ni nak tempek lagi dan lagi..
pic my arif..di suatu petang ketika pulang dr rumah Ibu..

aiyak...tamak betul dak tecik ni..

dia nampak ada 2 botol, dia mintak dua2...tak kasi marah ni !...

botol berisi susu - Ibu pengasuh buatkan, minum tak habis, so dia suruh bawak balik je..leh minum dalam kete!

botol berisi air masak -memang sentiasa mama standbykan tiap kali naik kete ke mana2..arif kerap mintak nak air..

mama gelakkan dia sbb wat perangai 'tamak' gitu...dia gelak jugak =P

dah ok dah...minum dengan betul...baju comot momot..baru lepas mamam biskut 'Oreo' ^_^
mama terinterframe juge ^_^...terpaksa edit sbb muka si mama pucat giler =P

p/s anje..perasankan sesuatu tak?..hehe..

23 comments:

cha said...

dah besar mesti ensem ariff ni, mata cantik.

MrS. F!zA said...

haishhh smpai 2 botol nk sumbat mulut.. mna satu nk minum ni..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dah tau dah...tadi kak ina ada cakap...botol susu avent tu balqis punyer kan...anak dara tu tak mau pakai botol susu tu sebab tak de gambo kartun...tak pe2...kita dah ada misi baru nak bagi anak dara tu pakai botol susu avent tu...nanti kita story k

zue @ annaleeya said...

hambik ayep... dua2 gi pulun tuh... mcm2 tau dak ayep nih...

**sHiKinn** said...

besarnyer botol susu arif..bgus bagus..minum air masak banyak2 mmg bagus utk baby..senng nk membuang..

az rina a.k.a jaijina said...

ayoyo, tamak lah arip, nak isap 2,2 botol pulak..macam² ragam arip ni kan, budak nak membesar lah katakan..

Lelord said...

ekekekkeke lela mmg salu standby sebotol air tuk dak kenit...

mek da ©™ said...

nasib baik ayep suka air putih..hehe..haikal xnakk

~~*Lady Salwa*~~ said...

mak ai, sampai 2 botol nak sumbat sekali gus.. kang tersedak lak... hehe

biasa la budak2 ni, macam pe'el... kadang2 rasa nak tergelak bila tengok pun ada...

Mama Hanim said...

hehe..xpe ayep, lelaki kan kena macho skit..

'NuReeN' said...

ayep mau minum susu dlm botol.. elly susah pujuk2 baru mau itue pon kena umpan ckp adrian(cousin) minum susu..

Air masak nureen x taruk dlm botol susu.. susu taruk dlm botol air yg ada straw.. dh 3 botol sbb 2 dh pecah (gambar keta,barney, last minnie mouse)

Rizziela said...

Nasib baik muat masuk dalam mulut..kalau tak ..mcm mana nak sumbat botol2 tu?

cute ajer aksi dia

Ena said...

lawok la arif nie.. hehehhe.. yg best tu dier pun sama gelak... ;D

[-suziey-] said...

hahhahaa botol balqis rupenye..ekkeke:p amboih tmaak btl yek arief...bgsla arief..suka minum air masak..haihh aQeel jenuh siap berpaksa nk soh minum air masak..

chugie said...

huhu.. cam banyak je bunyiknye open house punye jemputan tu..

best2! makan free..

Dilla Ady said...

same cam acha dulu..tamak kalu dapat botol..nk dua2 susu n air masak..skang da tak suke num air masak pakai botol..

takpe eina pucat...yg penting manis gitu senyumannye..hihi

mummy_ayu said...

wah...2 botol sekali tu...bagus la suka minum air masak..Iris kalu minum air masak pakai cawan or botol air dia..

eT said...

hehe...2 in 1...sok2 leh try 3 in 1 plak...:p

~aSHa~ said...

janji ayep senang hati kan..nak makan nak minum susu tak perlu paksa...

anak asha kena paksa makan...susu je melantak nye...air masak lagi la susah nak minum

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. nak cepat besar eh.. sebab tu minum 2 botol skali harung.. comel jek!

hajarus said...

amboi arif isap botol sampai 2...

bestnyer banyak open house... leh la rehat masak kan kak... :)

Sha@Mama Tina said...

uisy..tamaknya...

ummuabdullahsyaakir said...

Comelnya...pegang botl smpai 2