About

Monday, September 6, 2010

.: daH siaP seMua?..^_^ :.

morning!
waaah pagi ni, jln lengang betul!
kejap je rasanya naik kete, dah sampai..
disebabkan awal sangat sampai, terpaksa la meronda dulu..
yelah takkan belum kul 7 nak p antar arif tu..
Ibu pengasuh pun tido lagi agaknya..hehe..

herm...dah siap ke semua keperluan nak raya?
ikut hati memang ada je yg tak cukup lagi..hehe..
mama last shoping ari sabtu lepas..
itu pun, en abah tak beri kerjasama sepenuhnya la..
huhu..tak best betul..penat katanya..tak dapat jenjalan sesuka hati..
huhu..tapi itu la byk berjalan, byk lagi duit melayang!

yang takde dlm list pun bleh terBELI jugak..haissh tak elok tu kan =P
so keman sabtu ari tu?..mama g IOI puchong..g kamdar then Jusco..pastu si abah ajak balik dah.. dlm Jusco pun tak jln habes :(
pepun redha...sbb dpt apa yang dicari..hehe..

oooh pnjng pulak bebel ye..biasala pagi2 ni..
kasi mood mariii sket!
jom layan piccas mama snap2 ni..

Pic 1:duit raya dah siap masuk dlm sampul!

di asingkan mengikut kategori dan amaun yng berbeza! balance cuma tinggal note singget jer..huhu..

Pic 2: saja nak abadikan koleksi baju raya arif this year..bleh la jd rujukan di masa depan ^_^


Pic 3:seluarnya pulak..3 jer..lain, pakai suar lama jerlah ye..muat lagi..tak senteng lagi..
suar coklat tu, terpaksa letakkan getah..longgar betul..lupa nak belikan belt!..huhu..

Pic 4:oooh..sukanya tengok kotak kasut ni..lawa..sayang nak buang!^_^


kasut siapa?..
mama lah..tengok isi dalam..comel tak! hehe..

Pic 5: tadaa...suka corak dia, ada la diskaun 20%..napelah tak 50 ke 70%..huhu..

Pic 6,7,8:snap2 si arif..mama suh berdiri kat situ, nak bergambo, dia bleh.. mencangkung.. aduhai... 3 kali suruh, gitu jugak =P



kasut arif mana?
tahun ni tak belikan pun..
sebab arif tak suka pakai kasut
mama cuma belikan capal dengan sandel jer..
lupa nak snap..sandal BEN 10! ^_^

p/s semua dah ready, baju pun siap kemas2 dah masuk beg! tak sabar nak tunggu berangkat balik kampung!! ke...ada antara kwn2 dah balik kg ni?..yelah sekolah pun dah cuti kan..bestnyer...if suami/isteri kije cikgu kan..hehe..

22 comments:

@e_da said...

cantik2 baju raya arif

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal tak complete lagi nih... duit raya pun tak dapat tukar2 lagi ni... adeh...

tudung pun tak dapat lagi.... cuti 2 hari dok rumah je. tak pi mana pun... entah bila masa nak pi cari pun tak tau la...

banyak jugak ye baju arif. sama la ngan faris ha, tak beli pun kasut. pakai je la kasut yang ada... hehe

Ena said...

wahh.. dah siap semua ye.. ena juga la tak settle lagi.. hari sabtu je dapat kemas2 apa yg patutu.. tapi semalam tak de.. baring je sampai petang..

anak2 punyer dah ready tapi ena tak beli pun sandle or kasut sendiri.. tak cukup masa.. badan pun tak larat.. tak pe la.. kalau sempta beli kalau ak pakai je la mana yg ada.. huhu..

Zaidah said...

cian ayep tak ad kasut raya....hehehe....banyaknyer baju raya ayep..memang beraya sakanlah ayep tahun nie..

eina nyer kasut cantiklah tapi dianyer tapak tu macam design kek batik jawa....but nice...

MrS. F!zA said...

siap sudah..bestnyer..kita ni tak sihat.;plan nk siapkan weekend..udahnya tak siap2 jgk..

lg byk baju raya ayep ye! raya sakan nnti ni..hehe

darwisy pon kta xbelikan cam rugi plk beli, jap2 nnti nk jalan dah beli lg kasut lgpon kasut tu bru je beli sebelum puasa..cam bazir plk..

selamat hari raya kak!!!

ejaMaria said...

mmm... banyak nye baju raya ayeep... sakan... :)

mummy_ayu said...

ayu pun banyak yg dah settle...tinggal nak raya je..he he he...tapi kasut raya ayu lum jumpa n lum beli...

**sHiKinn** said...

wah..banyak nyer baju raya arif, beraya sakan la yer..slmt hari raya kak iena!!

mek da ©™ said...

ekekkekke....bestnya dh siap persiapan..yeah yeahhh rayaaaa

LYaFRINA said...

waa.. semua dh settle!!! lega kan... thn ni beraya sakan la dak ayep..

eina.. salam aidilfitri dr lya n family.. maaf zahir n batin..

Intan Inn said...

erm dah selesai semua nyer..yerlah mama anak sorang intan nie ha nak uruskan 3hehehehe..penig juga..pulak tue hubby pun sama dah 4 org dah..heheh erm may b buat slowlah.nt siap juga..

az rina a.k.a jaijina said...

wah², kemain bnyak lagi baju dak arip tu kan..baju echa pon bnyak gak, beli dah lame tp saje beli yg besar..so pakai yg tu aje..bile dah kumpul² jadi bnyak plak baju anak dare tu..

akak dah packing ye, rina baru stat semalam packing kain baju dalam beg..itupon baru 2,3 elai yg sumbat..

~aSHa~ said...

wah byk nye baju...tuk seminggu terus tu...

kampung kat mana?

~Siti Hajar~ said...

semangat nak raya dah mama ayep nih..

wah! btknyer baju ayep, anak sy srg 3 psg je, cukup la kan..huhu

seronok je dgr kwn2 balik kg, saya xblk sbb hubby kerja raya ni, hr raya ke 3 br cuti...huwaaaaaaaaaaaa!!!!!

D'Nur Boutique Online said...

shoping sakan thn ni ye hehehe... suke kasut mam tu cam kek batik hikhikhik... apepun selamat hariraye ye....

bintangku said...

wah.... raya sakan nooo.....

Azfa said...

kasut tu mula tengok mcm biasa jer.. tgok dr side tepi..wallah!!!

::Mamalyna:: said...

wahhh... mamalieyna raya sakan taun nie...

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga. Maaf Zahir Batin

Fieza79 said...

hurmm dh siap suma nmpak nya...tapi kan eina tgk la nnt last minit ada ja brg nak beli lg kan..? fieza pon las week dh soping kali ke-2 carik baju bdk tu...suma utk bdk2..mak bdk biasa je tahun ni..kasut raya pon takda ni..huhu

bajet dh lari nak2 pulak roadtax keta nk expired ni lg 2 3 ari..huhu mana nk cekau wet lg ni...

MamaYatie said...

manyaknyer baju raya ariff..comey2 blaka..alhamdulillah, persiapan kami dah siap juga..except pack baju & brg tuk blk kg..tu 8hb br buat coz hari tu dah start cuti sbb taska tutup..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah mek na
kasut dok hingat corak dia..ehehe

kami ni rasa cam dah cukup
tapi rasa cam ade je lagi dok cukup
wakakakkak
belit2 daaa

ok mek na..selamat ari raya..:-)

Iela Fazielah said...

wah... byk betul n3 mamaliena dlm sehari ye... ila suka betul dgn bj baby kiko kaler itam tu... aritu gi jln2 kat jusco xperasan pun ada... nak beli jugak la...

wah duit raya pun dah ready.. ila siap dah bg lg kat org.. hehe... selamat beraya ek!