About

Friday, September 24, 2010

.: daH daPaT aDiaH dr MaMa3H..yeaa! :.

Salam Jumaat..
seperti tajuk itu..yeaaa!
semalam dah recieved hadiah dr MaMa3H sempena..
kemenangan dak Arif dalam contest anjurannya, iaitu...
Si Manis Berbaju Melayu/Kurung Contest!

Arif Juara! dan dapat sepasang baju ini..........


Ingat nak la posingkan arif dengan baju & seluar baru ni malam tadi..
tapi tak dapek la..
Arif menunjukkan riak ketidak sihat nya dia..
Semalam kan kena Injection..

petang tu badannya dah mula dedar2 sket..
malamnya dia meragam sket time sebelum tidur (seb baik awal lagi time tu)..
taktau lah apa yang dia rasa sebenarnya..

terus teringat Ieda yang anaknya si comel Amanda demam teruk malamnye sebaik selepas kena inject!
huhu..Arif merengek dan menangis (tapi nangis slow cam ngengada je =P..taktau punca.. )
nak dengan si abah jer, mama dia tak mo..siap peluk2 tengkok si abah (sweet) abah bawak dia kuar jalan2 kat luar..
balik tu ok jap..pastu merengek lagi..

2 kali muntah..sebelum & selepas makan ubat!
kepala dan badan tak panas sangat..
cuba nak jelumkan kepala dgn air asam jawa..
arif marah..taknak!

Jadinya, si abah lah yang terus memujuk dan memujuk..
then tertidur dia..Alhamdulillah tak lama pun meragamnya..
belum kul 11 time tu..tidur lena sampai pagi!
Alhamdulillah..pagi ni dah ok! ^_^

oooh panjang lak bebel pepagi camni.. hehe..
so, ni apa yang mama sempat snap dalam kete...tak sabo nak trykan ngan baju ni..

muat2 comel2 jer..hehe..

pss...air liur arif still meleleh2 la skrg ni..pasai pa ye.. see bajunye basah!
rambut mama lak asyik berguguran jer skrg ni..wuwuwu..


arif berlentok gaya mengantuk dan tak berapa sihat!



24 comments:

MaMa3H said...

ALHAMDULILLAH dah selamat sampai..comei arif pakai baju tu...semoga cepat sembuh yer syg..:)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris hari tu masa last injection pun demam jap je...

Rasanya air liur arif meleleh tu sebab nak tumbuh gigi lagi la kot... mungkin la... hehe

Berbaju baru dia hari ni ye...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...best lah kak...hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...best lah kak...hehe

LyNn HaMzAh said...

wah...tahniah la sebab menang contest...

MrS. F!zA said...

rezeki.. baju sepasang tu.. leh pkai trus..

sian nye muka ayep tk sihat tu..tk bermaya je

Mimie Fazira said...

sian dah yayep nih ... demam ek .. takpe .. nak kuatkan lg antibodi badan ...
lieyna : sabtu ni pegi rumah tn hj said tak ka melaka ? acik mimie pegi .. jomm .. boleh jumpa ...

eT said...

tahniah...cantik...kaler ijau lagik..hehe

cha said...

hijaucantik, comelnya arif, cucuk berapa bulan ni?

bintangku said...

comel arif pakai... cantik color tu... semoga cepat sembuh yer arif... demam nak membesar tu... :>

Fieza79 said...

rezki...rezki...tahniah..lawa baju...!

la sian nya arif lps cucuk tak sihat lak...huhu tk dpt nk pose baju baru laa...non ado mood...! mkn ubat bg cpt2 sihat tau...

az rina a.k.a jaijina said...

ololo, kecian pulak hero ni demam..demam nak membesar lah tu..rabu ni echa pon kene cucuk setahun, kenelah stanby, pasti demam..

syoknye dapat adiah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

biasala kan..pas cucuk demam. kene pantau sokmo la ni

ooo anak abah eh..rafiq tu demam nak ibu dia je..tamo abah..eheh

eh..gigi geraham dia nak kuar kot tu air liur meleleh..eh ke dah kuar geraham nye? uhuhu

tahniah ye..tantek baju

mummy_ayu said...

cantik baju tu..ala siannya hero tak sihat..apa pun semoga cepat sembuh ye sayang..

chugie said...

tahniah.. bestnye dpt hadiah..

sian lak kat arif yang demam sampai muntah2 tu ye.. kuat sangat kot penangan injection kali ni.

|| NaFiRaa || said...

tahniah arif~ moga cepat sembuh yer~

Ena said...

comeyyy la baju ayep. nampak encem je ayep pakai..

alahai.. sian tak sihat lepas inject yeh!.. anak2 ena tak de pulak demam lepas kena inject walaupun yg triple tu.. Alhamdulillah.. yerla lain baby lain kan eina.. nasib baik tak merengek sepanjang malam.. syok la ayep merengek ak abahnya.. kalo ena la.. sampai ke pagi pun nak ummi juga.. huhu.. dua2 mcm tu..

Izan Ishak said...

agaknya nak tumbuh gigi kot eina... cuba tgk. tp mcm naufal dulu sampai besar jugak air liur dok meleleh je...

sian ayep demam, bagi makan ubat ye~

cantiknya baju ayep...tahniah rezki eina lagi~~

mek da ©™ said...

laaaaaa juara..tahniah...rezeki tuu..ayep the best

~Ifa~ said...

tahniah arif juara.nk tumbuh gg lg kot kak.anak saya azim pun x berapa chat gak.demam.lawa baju dia

mamaaerish@eb said...

wah..

bestnyer... i lioke...
congrats yer... :)

nk jemput dtg umah ahad nih kalo sudi
kalo sudi roger yer

zue @ annaleeya said...

ciannya ayep... airel dulu pon gitu gak eina.. sbb tuh balik dari klinik, akak terus bg ubat demam.... jadik xdelah nak melarat... moga ayep cepat smbuh...

Mama Hanim said...

tahniah eina dpt hadiah..

be cool ayep, semoga cepat sembuh ok..

[-suziey-] said...

waaa rezeki rezeki..

nape xtuam tpt kena cucuk tu..kita slalu tuam..so xdela demam..sian arief..