About

Thursday, September 30, 2010

.: BeriaDaH di peTaNg 5 sYaWaL :.

yuhuu..bersiaran lagi sekali..
tak dpt jenjln habis pun..
biasalah dok umah lg bz dr dok opis =P

ni arif sleep tuk sesi petang..
so, leh la mama jengah blog jap..hehe..

herm...n3 basi lagi..
flashback balik sesi riadah mama pd petang 5 syawal yg lalu..
5 syawal tu last mama cuti, esoknya dh start kije..
so, petang 5 syawal tu..
abah ajak la kuar g taman bukit jalil jap..
abah joging..
mama & arif..cuci2 mata je..hehe..

ooh sebelum ni g takde lak perasan ada ikan & kura2 yang sgt besar dlm tasik situ..
ari tu g tengok..Ya Allah besarnya!
time tu, orang gigih dok bagi roti kt ikan2 & kura2 situ
so, banyak yang amatlah mereka memunculkan diri!

giler besar tau...dah nak saiz arif pun adooo(kecik sket kot..hehe)
jgn tak caya! silalah percaya!
ikan keli & ikan haruan..memang gerun tengok..
dok bayang if kita terjatuh dalam tu..ntah2 ngan kita2 diorang ngap! =P
apa punya daya imaginasi mama ni..hehe..

arif sangat2 teruja tau!
bising mulut dia..time tu mama bwk beskal panda dia sekali..
so, dia dok dlm tu smbil tgk fish lah!

sayangnya time nak snap ikan2 beso tu
bateri camera kong la pulok!
haish..terkilan betul!

sebab sebelum tu
sempat snap2..masa sesi memanaskan badan (si abah ler..)
sebelum mula joging..
k lah..layan piccas sket ni..
awal2 kehadiran kami di taman bukit jalil ni..
layan..

Abah bersenam..arif? see the tasik...jgn terjun udah..hehe..


n3 di atas ditaip petang semalam..ingat nak posting petangnye..tapi nak upload piccas berikutnya internet problem lak...

then, ingat nak sambung kat tmpt kije ni...malangnya..kabel camera tak bawak..
dan lagi...pendrive yg terkumpulnye sebahagian dr dokumen back-up mama + piccas tertinggal kt umoh =( ..

haihh tergendala semua kerja la gini..huhu..

so..sambungan piccas nya di episod akan dtg! =P

p/s alaaa...camna nak bern3 ni..piccas non adoo..camera bwk, kabel tak bwk lak! ^_^

12 comments:

[-suziey-] said...

waaa menyihatkan badan..rajin ye beriadah time hari keje wlaupn ieyna xkeje..ekekekek:p

aisey..kale plak xbawa..

mek da ©™ said...

bestnya dpt amik angin kt tasik..dh lama xg tempat camtu..nyaman jek rasa..huhu

mummy_ayu said...

ye la..best tu..lama tak jenjalan mcm nie..ian pun dah busy tanya bila nak gie bird park, city park, zoo..semua dia nak pegi..
psstt..congrate top 12 contest anje!

~~*Lady Salwa*~~ said...

owh, entri sambung2 ye... sekerat petang semalam, sekerat pagi ni ye... hehe

seronoknya kuar jalan2 sambil jogging2... sal dah lama tak pi jalan2 & jogging. sebelum peknen lagi ha...

hari cuti terperuk je kat umah. bosan sungguh...

MrS. F!zA said...

haishhh.. apak ngn anak je ke riadah??hehehe omak eh mana??tukang snap ke??ekekeke

Fieza79 said...

ha'ah la mama nya mana...owhh tgh snap..phm2..!

amboi beriadah kamu ber-3 time syawal ni ye...btol menjaga kesihatan ni..hehee
kita ni asyik makan tkda pulak nk bersenam...harus dicontohi ni...hehee

Ain said...

bagusnya hubby ieyna ghajin bersenam....

ikan keli besor tu ikan keli afrika kan, yang macam dekat mines wonderland tu....

Mama Hanim said...

wah2, amalan bagus tu.. kesihatan kan penting..
kami ni asik melantak je open house sana sini, tmbah lemak je lah..hehe..

Alimaz-Kembara Terasing said...

naper mama tak jogging sekali

Ena said...

ena dah lama tak wat riadah camni.. huhu.. ntah bila la..

ayep! risau plak auntie ena tengok nie.. awat dok dekat sangat ngan air tu? ke lam gambo jer? heheh

Dilla Ady said...

sori eina lame tak menjengah ke sini..

alahai chumel dua beranak nih bersenam..huhu..

chugie said...

bagus2.. aktiviti yang baik dan mengeratkan hubungan keluarga..

arif tu dok tengok ayah bersenam je ke?