About

Wednesday, September 29, 2010

.: aiyaiyai....! buDaK ini kaNNN.. :.

yuhuu..mama bersiaran dari rumah ni! ^_^
mcm anje jugak! dua2 on leave sebab Ibu pengasuh anak kami ada checkup di spital..
so, si mama2 ni terpaksa la on leave juge..
apa2pun harapnya Ibu pengasuh anak kami ok2 saje, takde yang serius..
Aminnn..

okies, berbalik pada tajuk itu...
weeeeiiii...tadi kan mama tinggalkan si arif dlm bilik mandi..
suruh dia gosok gigi dulu
sementara tu, mama tengokkan baju di mesin basuh!
skali dia kuar tunjukkan mende alah ni..
mende ape?

ni haaaa..


apa ni?
uwaaa.... tu la sabun mandi!
dah ada kesan gigitan di situ..
aiyaiyai...my arif dah geget lah!

dia tunjuk2 dlm mulut dia..
pedas agaknye..
seram gak mama kot2 dia telan ke serpihan sabun tu
skali masuk cek dlm bilik mandi..
ada serpihan tu kat lantai..legaaaa...dia tak telan! risau gak..
menda tak leh mkn, dia wat makan..apa jadi nanti nye! haih...

dah tu mama cuci2 mulut dia..
then kasi minum air..
isssh...tokleh tinggal kejap..ada je kam0 nih! =P

sekarang...dah siap mandi..
mama online jap sambil basuh2 baju..
kemas umah, awal2 pg dah buat..
sebabnya dak arif ni..kul 5.30am dah bangun..
huhu..dah biasa bangun awai..
mama tak bangun pun dia kejutkan pulak!

arif skrg tengah layan tgk TV..sambil nyum2x ni..


khusyuk betul tengok TV sambil nyum2x tu..takpe janji tak kaco mama..heheh.. =P

p/s ada kesempatan mama jalan2 ke rumah kengkwn nanti eh..^_^ selamat bertugas semua! mama cuti ni..lalala...hehe..

30 comments:

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

hehehe, arif ni macam2 hal la kan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pengasuh arip tu sakit apa mek na? siannya selalu kene check up ek..tapi if coti mek na byk takpe..ehhe

eh bahaya tol tu..guna yg liquid ok gak mek na..so takdela kes nak tertelan sabun ka apa kan..risau gak..tu semua chemical byk tuh..

amboi baguihnye tgk tv..rafiq tu leh la jugak tgk tv..tapi tu pon org berzikir kat astro 106 & if ade org nyanyi2 ..video2 klip AF..nak2 lagi hafiz, shahir n akim..woweeee..if tak, jgn harap dia nak duk diam..berjalan tak sudah2..uhuhu

ejaMaria said...

yaAllah... gigit sabun... sabo je... haih... keletah anak slalu je buat Mama risau kan... ;p

mek da ©™ said...

cuti lg bestnyaaa diaaaaa

Izan Ishak said...

aduhhh...gigit sabun pulak. seb baik dia luah balik...ada2 je ayep ni..huhu...

bestnya eina coti2 boleh main ngan ayep~

zue @ annaleeya said...

sabun tuh perisa oren kot??? sbb tu ayep nak try... hehehe.... sib baik tak ditelannya... mcm2 dak ayep nih....

bestnye cuti..... jelezzzzzz....

mummy_ayu said...

mcm mcm ayeep nie..berselera tgk sabun tu yer?
oo..ari nie cuti ngan anje la...
selamat bercuti...!!!

sarah-najwan said...

macam2 anak2 ni..kalu kita xtgk kejap...mcm2 hal bole berlaku..aduyaiiii..

nieda said...

budak2 baya arif ni xleh biarkan sendirian. nanti ada aje aktivitinya..hehe

moga pengasuh arif sihat

Ena said...

alahai.. arif.. arif!!.. camtu la kan sementara nak besarkan anak2 nak kasi sorang faham kan.. ada je la mende yg buat kita terkezut.. haihh!!.. sama kes la tu ngan dak irfan dolu2.. skrg tak de la lagi nak nelan mende2 yg tak sepatutnya kan..

coei je ayep layan tv sorang sambil makan.. ;D

UmiDAnisH said...

ni lebih kurang danish la ni, abis mackup umidanish dia sapu kat seluruh anggota badan dia.. kita tinggal jap je nak amikkan dia air.. bole dia sempat buat kerja.. agaknya si arif ni perasan yg sabut tu macam eskrem kot?ekeke

Fieza79 said...

eina...fieza tgk sabun tu pon nmpak menarik dan mcm sedap kaler oren lagi sbb tu la si arif tu berani2 gigit..mak aiii bijak sgt ni...hehee nsb bek tk telan...haa tau pon rasa len mcm tu...nk tergelak sguh...

jeles la org tu cuti...huwaa..!

~Siti Hajar~ said...

N3 eina ni mengingatkan sy pd 1 cerita dlm paper metro dulu2 'pelajar ketagih makan sabun mandi'..hehehe

budak2 ni akalnya pjg, kita kn waspada sllu, ada je benda2 pelik yg dorg nak buat, pada kita pkara tu menakutkan tp pd budak2 ni pkara tu menyeronokkan..btl tak?huhu

norihan said...

nasib baik arif tak telan sabun tu..bahaya jugakkan iena kalau budak tinggal sorang2 kat bilik mandi..kiut je arif makan..aunty nak skit leh tak..

Iela Fazielah said...

sib baik kan tak tertelan.. ni mcm kes syafiqah gatai2 sendiri nak pakai minyak wangi.. tersembur kat mata dia... pastu dia serik xmoh pakai lg.... tp bebudak kitammg kena perati baik2...

~aSHa~ said...

dia kuih kot...cute je kaler sabun

rATu kEBaYA said...

adui.. sib baik tak telan.. kang ada yang keluar berbuih je nanti..

bintangku said...

bebudak gitu ler.... ada jer eksperimen dia. :P Comei jer bekas gigitan tu. ;>

Zaidah said...

agaknyer sabun tu macam kuih kot warnanyer...tu yang dia gigit tu...bleh jugak ayep layan tv...klu adam tak moh tengok tv...nak mengemas aje kerjanyer

BIONIC WOMEN said...

macam2 arif ni...
kepedasan makan sabun..hehehe..

[-suziey-] said...

hahhahahh lawak la ieyna..adoiiiii...bole plak dia gigit sabun tu..ekkeke:D

fabulous.farah said...

hahahaha..ayep2..suka sangat makan sampai sabun nak try..

insyaallah wiken ni kiteorang sampai=)

Intan Inn said...

aduhaii si comel ayep nie..nasiblah awak tak makan sabun tue gegt jer..risau kalau tertelan ker kan..bahaya juga...budak nak membesar mcm2 hal kan

az rina a.k.a jaijina said...

ayoyo arif, sabun pon nak makan gak ae..hikhik, lawak tul kalau mama arip ni bercerita, dapat imajin muke mama die yang cuak, hikhik..

chugie said...

ya allah, bahaya tu.. nampaknye next time memang x leh tinggal die sorang kat bilik air walau kejap..

macam2 hal kan.. nasib die gigit sabun tu skit je.. kalau lah bende lain.. adoi!

|| NaFiRaa || said...

sonoknye bercuti!!! nak cuti jugakkk!!

hajarus said...

nasib ler arif x makan serpihan sabun yang dier gigit tu...

**sHiKinn** said...

awalnya arif bgn kn?pastu tido kul brape pula eh?
comel jer arif tgk tv..cite aper tuh?ehee

wan sujaihah said...

tompok2 bedak nyer tu...sedap nyer bf dia...unti nak sikit :)

Mama Hanim said...

anak yg baik ayep nih, bgn awal murah rezeki kan..hehe..

cute sokmo la ayep..