About

Monday, August 2, 2010

.: SHopiNg eXpreSs .. AriF tak SeHat :.

hehe...
camno gaya shoping express eh..hehe..
yee pertama kali shoping mengejar masa gitu..

en abah kan katanya kerja on saturday n sunday..
so, hari Jumaat mlm tu
mama ajak la jgk si abah kuar g beli brg
sbb brg dapur banyak yg kurang dah..
kalau bertangguh kang tak masak lah!

disebabkan Jumaat ptg tu, hujan turun dgn lebatnya
terpaksa la kuar after maghrib..
kul 8 lbh dah..
seb baik Giant sgt dekat ngn umah..

tapi tu la..mmg menuju ke brg2 yg tlh dilistkan jer
tak dapek, nak pusing ke kawasan lain2..huhu..
tak best..
terkejar2, ingt Giant tutup kul 10 =P
tapi masa mama kuar kul 9.30pm tu
takde pengumuman apa pun..
maybe tutup kul 11 kot..
herm...

apa dicari?..hehe..
brg tuk buat laksa!
haaah laksa lagi?..yup..berbalik ke laksa kedah pulak! lalala..
mama suka! ^_^
dan beli brg2 dapur lain la jugak! =P

layan sket piccas yg disnap pakai HP ni..
ghamai jgk umat manusia shoping memalam eh..

laksa 2 bungkus tuu..hehe,,spare jer..if kuah laksa lebih, boleh tmbh isi..lalala..
ayep aje interframe.. ^_^
ghamai time nak membayar..huhu..

oooh..dari sabtu arif kurang sihat..
makan ok, cuma kengkadang muntah dan cirit (tapi takla teruk sgt)
badannya panas sikit2..mama kasi ubat letak dlm air masak jer..
skrg susah nak kasi ubat direct ke mulut dia..
so, masukkan dlm botol jer..
seb baik dia minum habis!

uppss..ni nak tempek lagi..
piccas bersiar2 ptg tadi..
si abah kerja..
so, si mama bwk arif jln2..ambik angin..
badan tak bape sihat ni..
hope arif cepat sihat ye..



17 comments:

ejaMaria said...

amboi... ayep tak sihat... gi jalan2 pulak... karang kena angin2 petang tu... ish mama nih...

Nadiah Sidek said...

get well soon arif dear :)

Ena said...

dasyat tul la iena nie.. sampaikan 3 minggu nie makan laksa terus yeh!.. kompem memg hantu laksa.. maknanya ena kalah la ngan eina kan!.. hehehe..
Ena dah lama tak pekena laksa nie.. ingat nak buat juga tapi tak jadi.. buat mende lain la pulak.. hoho.. next week kena buat juga la.. sbb pastu nak poser dah..
Alolor.. sian ayep.. tak sihat yeh!.. moga cepat sihat la.. tak sihat tapi mama bawak p amk angin!.. hoho.. ;P

Barang dapur kali nie en.hubby p sorang je sbb dier ada kije so kirim je la..

nieda said...

laksa owh laksa...sedapnya

Fieza79 said...

shopping pon leh express ehh eina...fieza kalau express gitu alamatnya smpai umah, da je la brg yg tak terbeli..huhuu

moga arif cpt sihat ye...tp muka still cam owg sihat tu...bagus..arif yg kuat..!

[-suziey-] said...

rajinnya la buat laksa..hehhe..kt malas btl..skali je buat hr tu..tp xsedap..ekekekk:D so baik beli je..hahahaha:p pstt...xg ke besday faiq hr tu? umah ieyna kt mane ek? umah iem tu rupenye dekat je ngn kita.

fabulous.farah said...

tukar header pakai baju belang pulak=)..huhuhu..sian ayep takl sihat. muka pon tak ceria mana.

mummy_ayu said...

ala sian dia tak sihat...biasa la nak besar..ada sihat, ada tak sihatnye..apa pun get well soon ayep..

az rina a.k.a jaijina said...

mmg ghajin akak ni masak2 kan..akak kongsilah resepi ye? tak baek kedekut ilmu kan, ahaks..

mmg tak best kalau sopping nak cepat aje..minggu lepas saya macam tu jugak, nak kejar maghrib..

Dilla Ady said...

mee laksa tu wajib ade kan eina..huhuhu...

sayu jek muke arif tak sihat ye..takpe la, janji die tak meragam takde la pening sgt pale melayan die..

zue @ annaleeya said...

haishhhh.... mkn laksa sokmo.... kena wat gak nih... hihihi..

oloooo... cian ayep eh... smoga cepat sembuh yer..

Hamizah said...

xbest kla kalau shopping tergesa-gesa..kalau akak baik xpayah..hehehe

[-suziey-] said...

la dekat jek...aah nape xckp..kalu x bole kita amik..dekat sgt..umah kita pn dekat jek..tau kan umah kita? xsngka senang je nk cari.sbb kt mmg slalu shoping kt giant kinrara tu..hehe..dekat.

Ain said...

cian ayep tak sihat....

ain kalau beli barang dapur memang fokus kat list jer, selalunya yang main belasah ambik dan masuk troli en. hubby ler....

hehehe...

Mama Hanim said...

alahai sian ayep.. cepat2 sihat ok..

biasa gak shopping express..amik yg mana urgent dlu kan..
pastu ada masa free gi len kali plak..

~~*Lady Salwa*~~ said...

waaaa, lamanya tak buat laksa. rajin tul kak Eina buat ye. sal ni makan tu makan la jugak, tapi tak berapa. husband sal yg suka sangat. tapi tu la, jarang2 buat. selalu beli je...

ye ke, sian arif ye. moga cepat sembuh ye.

risau gak kan. sekarang ni wabak penyakit tangan kaki dan mulut dah merebak kat putrajaya nih... jaga arif bebaik tau... take care...

ann @ hatiberbunga said...

tetiba terjatuh cintan kt watermark mu itew.. hehe..