About

Monday, August 23, 2010

.: SenyaP ada MakNa..kanToii..! :.

Yuhuu..kejap je masa berlalu kan..
Dah half day..jap lagi petang pun menjelma!

Herm..nak beli apa tuk berbuka hari ni ye?
Hehehe..orang lain dok sibuk fikir nak masak apa berbuka..
Kite ni, nak beli apa pulak.. =P

Serius, memang suka membeli..sbb nak memasak..
Tak sempat + tak lalu nak makan nasi..
Cukup la mee goreng or something berkuah + kuih RM2/ 5 pcs je..

Cam semalam pun..mama buat mee sup tulang tu je semata-mata..
Kenyang tak hengat jugak! ^_^

Okey2..lain nak stori sebenarnya..
Ni ha..siapa lagi kalau bukan..si arif ni..
Diam2 dia, ghupenye ada projek haa..
Mmg selalu gini..tapi tak pernah dia success sepenuhnya..
Sebab asal nak success je, mama mulalah menjerit.. ^_^

Ni…sebab..mama solat subuh (pagi tadi)..
Abah mandi..
Arif?...ni ler kerja dia..
Patut la diam semacam jer, selalu sibuk gak time mama solat..
See..

Ohho..ke dalam sudah…sempat tu mama snap sblm marah! Eh marah2 sayang jer..^_^

aiyaak! tertonggek sudaaa..=P
uppss...mama perasan la..kantoi arif! =P
'okey2x..arif keluar sekarang mama!..mama takyah bebel'
dan2x..buat muka tak bersalah! ^_^..arif ..arif..
'hehe..mama jangan la marah..arif tengah explore ni...tengok best tak dok dalam laci tu!'

p/s sbg mama, redha jerlah..anggap je, ni pun salah 1 proses pembelajaran dia! =P


31 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

hikhik, lawak ler tgok arif dok dalam laci, sekali kantoi ler ngan mama, ahaks..

biakan ajelah, mmg dia tgh giat nak explore dunia tu..asal dia tak cedera sudah, ahaks..

Noreen said...

hahahah....arif2 de gak kopak laci mama nnti...cute je ley ttonggeng dlm laci...

Ain said...

so sweet ayep ni tau....

ada jer keletah dia yang mencuit hati.....

LYaFRINA said...

ahhaiiii...
mcm2 si ayep ni...

tba2 tringt kisah lya time kecik dulu..satu rmh cari x jumpa.. rupanya dh tsorok dlm freezer y x dgunakan.. sib baik ada y sdr..kalo x...??? freezer dr dlm x dpt buka.

Ena said...

keh keh keh... memg lawok la ayep nie.. :D

eh lak main kat lam tu ywh!.. tak pe la sementara leh masuk masukla yep.. dah besa kangg kompem tak muat dah.. heheh..

ena pun rasa nak beli jugak la.. hehehe

mamalieyna said...

az rina:
tu ler pasai, nak marah tak jd, sbb nmpk kiut =P

tu ler, jgn time kita tak memantau dia main yg pelik2 udah..haish..bahya gk!

mamalieyna said...

Noreen:
tu la reen, ada gk terkopak laci tu kang..huhu..

mamalieyna said...

Ain:
tu la ain, dah tu dpt lak, si mama yg kaki menyenap..so, ada jerlah..hehe..

mamalieyna said...

Lya:
hehe..tu le pasai, mcm2 hal..hehe..

*upss lagi bahya lya nye kes, seb baik eh..tu la zaman budak2 ni..apa je rasa nk buat, buat jer, tak fikir risiko dah..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
hehe..sementara muat ye..dh besar sket ni, tak muat dh ni..

*yeaah, meh kita fikir sama2 nak beli apa! ^_^

zue @ annaleeya said...

hehehe... mcm2 dah si ayep nih skang... bersiap sediala eina pasni yer... join de club... jadik tarzan pompuan... hahahah!!!

MrS. F!zA said...

alahai anak..sampai lam drawer dia masuk.. hahahahaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..samela mek na..if sy ni nak snap gambor rafiq ari2 rasanye ade je aktiviti lucu dia buat..tapi sejak akhir2 ni malas tol nak g amek kamera..nak tahu nape? if dia dengor bunyi 'Ketik" yg kuar dari kamera tu..terus dia terkam sy nak amek..dah sah2 takleh nak snap kan?? Grrrrr

Aleeya said...

AKTIF TUL DAK KECIK NEHHH, GERAMMM AUNTIE TENGOK DIA, BABAP MONTOT KANG..

Jieda said...

hehehe..kelakar la arif ni.apalah yang dicari arif tu

BIONIC WOMEN said...

alahai arifff...sangat lucu.
macam ni permainan anak lelaki kan?
memang tergelak jer tengok gambar dia duk dalam drawer tu..huhu

zurazari said...

hehehehe....
naseb wat muker comey...
tak jadi mama nak marah!!!

anak nak membesar ni mcm2 ragam kan??

♥etiey erywan♥ said...

hehhe...kelakorlah si arief nih... cute miuyt la budak nih... grrrrrrrr geram!

Fieza79 said...

heheee lawak btol la arif ni eina smpai tertonggeng da..!

selongkar2 laci carik wet ke Arif..huu...nsb bek tak masok terus dlm laci tu kalo tak jenuh mama nya mencari..hikkk

gerrramm je tgk kelaku arif.. lucu..!

chugie said...

hahahah.. lawak betul arif ni tau!
lasak2 cerdik ni.. xpe, biarkan die lasak.. dari kite tengok die sakit dan demam, baik kite tengok die melasak kan?

norihan said...

haha...kelakar arif ye...nak dok dalam laci la tu...macam2 benda ye nak ambil..hehe..nasib baik mama nya nampak,kalau tak habis satu laci tu ye..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Macam-macam akai dah buleh ni.. Tak lama lagi habis diexplore satu rumah... hehe

Kadang2 rasa nak marah pun ada, nak ketawa pun ada tengok gelagat anak yg macam2 ni kan... hehe

Tu la, redha je la...

~Siti Hajar~ said...

sakan ayep meng'explore' yer..xpe eina otak tgh bjalan tu..redha ajalah..hehe

nieda said...

haah, anggap ajelah learning process. Budak2 semua nk tau. Cuma risau takut tersepit aje kt laci. Kalau si Humaira pulak org tgh duduk antara dua sujud bila angkat jari telunjuk mulalah dia pegang..

Pastu masa kita sujud dia garu tapak kaki terutama daddy dia..sabo ajelah

mumyShaneQeisha said...

arif dapat apa dalam laci tu?blh tahan juga arif ni.suka tgok pic last sekali tu..mamanya nak marah pun tak jadi kan tengok senyuman comelnya

hajarus said...

he3x... ngam2 plak tu... hik3x...

nza said...

amboi2 boleh thn ye arif nie....."saya budak br belajar"...he.

♥Azie♥ said...

ayooo ayep dok tonggeng cari apa tu...

mek da ©™ said...

lawa la suar arituuu..wane waniii

fabulous.farah said...

hehehe..muka senyum tak bersalah saja nak kasi hati mam cair. xjadi marah saya~

Mama Hanim said...

ayep2..laci pn awk nk explore ye..sabar je lah..hehe..