About

Monday, August 30, 2010

.: SeNi yaNg NatuRaL :.

ooh..skemanye tajuk..hehe..

malas nak bebal panjang2..
just nak tempek..
hasil sentuhan SENI arif yg pertama yg diabadikan di tangan cumelnye..

sebelum ni, bukan tak biasa BERSENi gini..
tapi kt buku dan white board je...
kali ni..ideanya dah datang tuk BERSENi di tangan sendiri..
huhu..

next time, jgn laa ideanya datang tuk BERSENi kat dinding2 umah pulok!
haisssh..takmo tau arif..mama tak suka! =P


see...huhu..berSENI sungguh =P (normal kan..budak2 mmg suka..huhu)
mama kata, mama nak ambik gambar ni..bleh lak arif pi lari2 dok bersandar kt dinding ni..nak posing la tu kununnya..haish..makin bijak ni..dan makin gila camera ni..heheh ^_^
mama tak suruh pun buat pape..sendiri dtg idea..nak wat muka camtu =P
ni lagi la..hehe..macam2 ..
uuik..yg ni skema nye pose..heheh..!

layan jerlerr.. ^_^

p/s 1 : asyik tempek pic dak ayep je kan..hehe..nak wat camne, blog ni wujud sbb dak ayep kan..harus la ayep je jadi model tuk blog ni! ^_^

p/s 2 : mama baru received 1 parcel sempena kemenangan contest TinyTini GA tu..cute! tapi mama dok musykil 2 contest sebelum ni, parcel tak dapat2 until now.. herm.. musykil2.. dah lama contest tu habis..takpe lah, if tak sampai2 jugak, parcel tu kat tangan, anggap jerlah takde rejeki.. kan2x..sure ramai lg member yg alami perkara yg sama kan! ^_^

27 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kalo balqis dah sampai artline conteng2 kat kaki & tangan...hu..hu..hasil seni tu..jenuh nak padamnyer...

Jieda said...

budak2 yang sdg membesar memang gitu.Kalau Balqis pula suka sangat conteng kat dinding.Sabar je la he3

MrS. F!zA said...

uish betol tu jnuh nk padam biar cnteng kt dinding leh la cat lg..ekekeke

pndai sgguh la dia duk beraksi dppn kamera..huhu

Ummi Hanie said...

comel/hencemnye bby! ;)

Ena said...

Eina,

ok la tu sbb lm sampai ke wall umah.. kalo umah ena abis dah semunya.. buruk benor nampak umah ena skg.. pd hal tahun lepas baru je cat.. tahun nie tak mau cat la.. guna la wall paper lukisan anak2.. huhuu.. malu!!!!!

Fieza79 said...

haishh smpai conteng2 tgn sniri ni knp ha arif...tk pe conteng tgn jgn conteng dinding yg lawo tu dh....hehe ngamok mama huhu

lawo la wall sticker cenggitu...bekenan..!

~aSHa~ said...

ehheeehe kretip...semakin pandai pegang pen semakin kretip budak2 la ni

Zaidah said...

masa nabil n nabilah kecik selalu conteng tangan...skarang nie sibuk menyonteng dinding...huhuhu...firas blum pandai lagi menyonteng..tahu conteng kertas aje...

mamalieyna said...

Anje:
aiyak..pen ok lagi..artline mmg jauhkanla..susah nak ilang tu..huhu..

mamalieyna said...

Jieda:
tu la dok risau ni, kang ke dinding lak perginye..huhu..hope takdelah!

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
aai jgn la ke dinding pulak..conteng kt buku dah ler..penat ngk ngecat weeh..huduh umah..hehe..

tu la makin suka bergambo! ^_^

mamalieyna said...

Ummi Hanie:
thanks..ya ^_^

mamalieyna said...

Ena:
huhu..anak dh dua lg la kan..kombinasi 2 hasil kerja SENI diorng..huhu..

mamalieyna said...

fieza:
tu ler pasai, jgn buat hal pi conteng dinding sblm raya ni dah..wooo tak larat dgr mamanye membebel nnti..ekeke..
*cantik eh..terang benderang ws ni..

mamalieyna said...

~asHa~
tu la, dok asah bakat..hoho//

mamalieyna said...

Zaidah:
tu la zai, makin besar makin pnjg akal diorang ni..sampai ke dinding pulak..haishh..anak2x oo anak2x..hehe..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hihi..memng berseni betol sama macam aisyah suka buat art kat tangan sidiri..

az rina a.k.a jaijina said...

mmg berseni dak ayep ni, hikhik..kesianlah mama ayep nak kasi bersoh tgn dia..budak² ni gitulah, pntg dapat pen mesti ade lah mane² tempat jadi mangsa..biasa dindinglah..

fabulous.farah said...

ayep dah boleh jadi model kanak2.pandai bergaya

hehe..nampak nya lepas ni kak ieyna kene tengok setiap kali dia berseni. nanti berseni ke tempat lain pulak. hehe

**sHiKinn** said...

kak iena, conteng tgn takper..jangan conteng dinding tuh!!
haikal pun sama..kalo dia dh boring conteng kt paper..habis kaki dicontengnyer..silap2 tgn mama nyer ni jd mangsa..tp yelakan budak2..nk tunjuk bakat seni la tu..

Ain said...

budak2 kalau tak main conteng2 memang tak sah....

cakap pasal hadiah kontest ni kan, ain rasa sepatutnya penganjur gunakan khidmat pos yang senang kita nak trace barang tu kemana....

takde la barang hilang dan tak sampai ke tangan...

♥Azie♥ said...

bersiap la kak ina...mcm erin mula tangan lepas tue sarung tilam dinding sume dia conteng..

hajarus said...

hehehe.. habis tangan ayep berseni yerk...

nieda said...

happynya muka arif pas kena onteng..seni sungguh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah.. sib baik die punyer art kat tangan aje..
kalo dibuatnye kat dinding, huhuhu... jenuihh.. dh la dkt raya dh ni..
btw, tomeyla wallpaper love-love tu.. =)

nza said...

nasib baik melukis kt tngan jerr..kalu kt dinding haru gak tu.....

~~*Lady Salwa*~~ said...

uih, dah habis tangan jadi tempat berseni lak ye...

dinding rumah tu tak lama lagi la... pantang kita lepa ja sikit, siap la berlukis2 la dinding tu... hehe

amboi, makin pandai posing2 ye... boleh jadi model cilik nih...