About

Monday, August 16, 2010

.: SabotaJkah ?..issh…think positive! :.

Ohho..Monday pulak today ye?
Nape la tak Friday =P

Lambat bersiaran sebab…
PC mama doktor mai cek tadi (IT nye olang la)
Why?
Sebab dokumen mama missing in action..
Suddenly hilang begitu saje..
Dokumen yang hilang tu, save di Shared Doc..
Means semua orang boleh access dan copy bila memerlukan..
Huhu…sedih tau..sebab banyak jugak dokumen penting di situ

Tapi takla risau sangat untuk dokumen2 yang ada ada backup di local drive..
Tapi mama paling sedih sebab ada 1 dokumen penting dan tiada backup di local drive mama..
Rekod dari year 2005 until skrg lah!
Ntah lah camno leh hilang..maybe ada orang gatai tangan pi CUT & paste di hard drive mereka sendiri
Jadi tak dapat dicari semula…

Padahal dokumen tu takde kaitan pun dengan department lain..
Melainkan department mama sendiri..
Mama letakkan kat ShareDoc supaya orang se’department’ dgn mama boleh update directly

Huhu..sedihnye..!!
Sapalah dengki ni..

Pepun ni bulan yang mulia kan..
Taknak la fikir bukan2..
Tapi ‘ter’fikir jugak.. =P
Skrg…sedang usaha mencari dokumen penting berkenaan..
If tak dapat dikenal pasti jugak..
REDHA jerlah..

p/s kadang kala bila kita disukai oleh mana-mana pihak dan mendapat pujian, pihak yang lain akan mula rasa iri hati dan mencari sesuatu untuk mengenakan kita! Huhu… sekadar berkata-kata! ^_^


20 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

alahai, kesianye kak..

kadang2 kite ni akan terpikir macam tu kan..mesti ade yg dengki, pastu nak delete dokumen² penting, huhu..takpelah kak, dah nasib..saba ajelah bulan² pose ni..

eT said...

search la...kot2 dia pandai p tmpt lain...huhu

~aSHa~ said...

alahaiiiiiii sedihnye kalo jadi begini..pernah gak terjadi....tapi lama tu rekod dari 2005...lagi la....

ada hikmah tu kot..

wan sujaihah said...

fuhh 5 thn tu...memang menagis tak dapat balik tu...usaha balik cr kak...klu bos mtk gak..akak ckap "boss buat ape ingat benda lama ..:)..he he he ..gurau2

nza said...

last week kak nza yg trkena n this week eina lak kena...aduh rasa separuh nyawa trbang...hu...

Ena said...

huhu.. susah juga kan kalo cenggitu.. nak tuduh takut salah pulak kan mama.. tapi tu la mcm maner leh ilang kan!.. hope ada la terselit2 kat lam tu..
sabar yeh!.. ujian di bulan ramadhan..

fabulous.farah said...

huhuhu..tanya la kut sapa2 ade simpan copy..huhu

nieda said...

Eina, shared docplg bahaya kalau takde back up..virus plg cepat masuk pun kt shared doc

mummy_ayu said...

ah ah..betul kata ET tu..try la search dulu..tapi kalu takde..sedihnya..sabar je la..jenuh gak nak kumpul balik tu..dr 2005...

mek da ©™ said...

dah ok ke pc tuh kak..dr pakar ke cek td? heheheh

Zaidah said...

sabar aje eina....berbaik sangka ...semoga Allah beri petunjuk

LyNn HaMzAh said...

huhuhuh...
sure eina tgh frust kan skrg nie...banyak2 bersabar yer eina...hope sangat eina dapat jumpa balik doc tu...

MrS. F!zA said...

la yeke..ciannya kat akak.. sabar..sabar.. tp dlm tu sedih gak..

hazlina said...

keciannye....sabar ye,dugaan di bulan pose..

Ummu Ammar said...

mamalieyna > Sabar itu indah..hehehe..gerun jgak dgr fail missing in action ni..nak kena backup kt mane2..

Dilla Ady said...

pasni eina kena back up dalam pen drive n leh bawak balik umah cam dilla slalu wat..

kalu tetiba pc rosak n terpaksa reformat tak bimbang sebab da ade back up..

jgn sesedih ye eina..dugaan bulan pose nih..ade la hikmahnye tu nnti..

~~*Lady Salwa*~~ said...

sabar ye akak... dugaan betul...

tu la, kadang2 tu cuba jugak nak berfikir +ve kan, tapi mesti terbabas nak fikir -ve.

Betul tu, tak semua org senang bila ada orang lain dipuji... sabar banyak2 ye kak...

Putra Mama said...

doktor it pun x dpt jumpe ker?? sabar yer di bulan posa nie.. ;)

Ammi Sara said...

alahai kesiannyer..byk tu dokumen2. biaselah kan if buat baik org dengki..mmg la nk bersangka baik tp kena gak berwaspada dgn org sekeliling ..betul kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

klu doc simpan dlm sharedoc mmg bahaya klu x wat backup..org lain blh access kan..

ishhh..sape lah yg busuk hati tu yer..bln naik pon nk buat benda cam nih..mmg nampak dengki sgt dh tu Eina..

So..camne skrg..dh settle erkk?...