About

Wednesday, August 18, 2010

.: Lepas BerBuka Sure MengantUk! :.

Kan3x…mengantuk sesangat la after berbuka
Padahal makan berpada-pada je..
Takla keterlaluan ..
Tapi..mengantuknya mengalahkan apa jer..

Dah la tak g terawih..
Sudahnya..tertido depan TV dgn si kecik..

Al-kisahnya..
Dah dua kali..
Mama tertidur ala2 tidur mati..
Tatkala si abah gi terawih.. (tak bwk kunci umah)
Baliknya si abah dari terawih..

Dok la memanggil2 si isteri nye nih..
Nak ketuk pintu, grill jadi pemisah..jauh pintu dr grill umah..
Dok bersahut2an je memanggil..
puas memanggil takde jwpn..
sudahnya...
haaa…!!! ambik kau...slipper di baling ke pintu! Ekeke..
lawak2 pun time tu, terkejut gak..haha..
si abah sudah marah daa..
si mama tidur tak sedarkan diri.. =P

terus terjaga tau, yelah…ingat apa dah jadi ni..
pintu umah kena baling slipper lak!..ihiks..macam2 hal!
tu je citernye..pendek ..hehe..

Ok, selingan pic arif..agak2 apa yang ditenung2nya nih?


Leka tau..apa yg ditenungnya tuh..jom see..

V

V


V


V


V


V


V


V


V

Tengok gumpalan benang je pun…dia ingat binatang apalah tu.. =P


Nak pegang dengan tangan tak berani..kaki pun boleh…huhu..

p/s macam2 hal anak2 ni..hehe..


21 comments:

mek da ©™ said...

eeeeeeeee..lawak la kak ni..eeeeeeee

maszmadi said...

hihihi eina lawak, ayep pon lawak..... tp mmg btul pon, lpas buke sure mngantuk, xder smpai hubby baling slipa kat pintu..... hehe

rATu kEBaYA said...

kelakarlah... boleh tido tak sedarkan diri...

Fieza79 said...

hehee gelak nk guling2 ni eina...kelakar..sama la fieza ni pas berbuka mmg sll terlena dpn tv..konon nk tgk tv, last tv tgk kita..tp takda la smpai kena baling pintu dgn selipar sbb asben bawa kunci spare...huhu sakit pewot wehh tahan gelak.. nk gelak kuat2 kang owg kata sewel..!

Intan Inn said...

hehehe...dia gelilah tue nak pegang macam rasa berbulu kan benang tue...

aSmiDar said...

haha..
kelakar la tomey ni..

LYaFRINA said...

ish..ish..klako la ayep ni.. agaknya dia ingt binatang tu.. biasalah..imagine bdk2 kan.. cam asya xleh tgk ada nasi ats lntai.. sure xnak jln.. nk dukung.. kalo jln pon. kaki thinjut-hinjut.. dia pgeli sikit.

Ena said...

tido mati yeh? heheh.. ena dah lama tak merasa tido mati sejak puasa ni lagi la eina.. mcm tido2 ayam je rasanya.. tak tau la naper asyik terjaga jekk.. bertambah2 la mengantukbila kat opis.. huhu..

hiihihi.. kelakar la ayep.. beria2 nengok upenyer benang jekkk.. ekekekkeek.. dah la ngan ketayap nye lagi.. owh! lebai ayep!.. ;D

fabulous.farah said...

hahahahah..kene letak bell dah tu kak ieyna..farah ngan husband memang ade kunci masing2..hehe..takut mase die balik kite mandi ke ape. hehe

Ain said...

hahaha....

nasib baik pintu rumah tak kena pecah....

tapi memang setuju sangat ngan ieyna, lepas berbuka mengantuk giler...

badan terlebih penat agaknya kan...

Mama Hanim said...

hehe.. btul tu eina, mmg ngantuk kan.. best je tido time tu..sama lah..

makan dh kenyang, on e-con, tgk tv dgn anak trus zzzzzz... seb baik my hubby mmg ada kunci siap2..huhu..

Zaidah said...

nasib baik tak kena baling ngan batu...klu tak kena tingkap dah pecah...hahaha.....mesti ngantuk sangatlah tu habiskan jahitan...

chugie said...

hehe, lawak lah pulak bc cerita ni. selamat die baling ngn selipar..

eina patut beli loceng lah.. mudah!

MrS. F!zA said...

ha sampai selipar. ye la dah tu je jalannya. hahahaha..

ayep takut gumpalan benang tu dia mesti igtkan ulat kan.. hehehe comey tol ayep!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Adeh kak, nasib baik sla kat office... kalau kat umah mau pecah gelak... kat opis ni boleh gelak slow2 je la...

tu la kan, memang mengantuk cam hape ja lepas berbuka. nasib la husband sal memang bawak kunci spare... hehe

ayep ni pun wat lawak gak petang2 nih... tu la, budak2 ni ada je sikap ingin tahu, tapi kadang2 tu masih takut2... sweet je tengok diaorang ni kan... hehe

Nad @ MamaZakwan said...

adeyh..lawak la mamalieyna..zakwan tido..takleh gelak kuat2..kene gelak dlm hati..haha! ayep pun sama..adeyh..senak prut! ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..teringat rafiq malam td dalam kete

letak dlm car seat mengamok..last2 sy letak kat seat tepi sy. tgk dia meliuk lintuk tido..sy cuba rebahkan badan dia..menangis2..pastu sy biar je..diam plak..tgk2 dia tido tersenngguk2 lagi..nak snap gambor tp dalam kete takleh la..ngah drive lak tu..kang tak pasei masuk spital pasai nak nak jd mamarazi..ahahah

norihan said...

haha...kelakar jugak ye iena..sampai kena baling ngan selipar lagi...saya pun kalau dah lepas berbuka mesti mengantuk dan terlena...kalau boleh nak sampai pagi...letih sesangat

Dilla Ady said...

hihihii...kelakar jek eina nih..tapi ye la kan, da kalu kite tak sedar nk wat camne..

tu musti abah da boring terjerit2 cam ape kt luar sampai jiran2 terjenguk2 kt tingkap ingat kena perintah tido luar oleh puan eina kite nih..hihihi

arif pun same rupenye buat lawak..ingatkan ape la tdi..benang jek rupenye..takut gak ye dak arif kite nih..

Ammi Sara said...

adoi, kesian pintu di baling dgn seliper, hehe..
arif tu ingt benang tu ulat gonggok kut tu yg x berani pgg dgn tangan, hihih

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..Ayep oh Ayep..mmg klakr lah..sungguh2 dia tgk menda alah tu..padahal benang jer kan..hiks.. :D