About

Wednesday, August 25, 2010

.: I'M oN LeaVe todaY . Layan jerLah bebeLan koSong ni :.

***** n3 autopublish *****

yup..mama on leave ni..!

ambik cuti sbb Ibu pengasuh arif cuti..
so, mama pun nak kena cuti jugaklah!
dok umah jer ni..plan nak menjahit ler..
siapkan mana yang termampu..
if sempat jengok blog kengkawan mama jengok lah nnti..

tapi kannnn....
dak arif tak sihat ni..
tapi tak la.. tak sihat sangat..
cuma CAMPAK nya ..makin naik..seluruh badan..penuh!
mungkin sebab semalam kasi dia minum air kelapa kot..
herm..camna leh 2kali kena yek..hhuhu..
cian arif..gatal agaknye yeh..tp dia releks je..

mama ada kat umah ni, best la..leh temankan dia!
hope anak mama sihat sepenuhnya nanti!
dah la nak raya ni..huhu..

oooh..ni sesaja nak selitkan..
mainan dak arif yang tak seberapa..
tak muat dah haa..ini pun ada yang tercampak ke lain sudaa..

dalam byk2 tu..1 mainan, beli kejap je, pastu tak nak main lagi..
dia takut stp kali mainan ni berbunyi!

aduhaai..apa la ayep nih!
kata hero! dengan phone mainan pun takut!
dia takut dengar muzik tu rasanya! hoho!...

ok, adios amigos.. =P
mungkin mama sedang menjahit ni..
kalau online gak tu, dan jenjalan umah kengkawan tu..
maknanya mama tak menjahitlah! hehe..
takpun berenti rehat seketika.. =P

selamat bertugas kengkawan!

23 comments:

wan sujaihah said...

moga cepat sembuh yer...ke dia takut kat gamabr tel tu kak..ganazz je :)

MrS. F!zA said...

kalo ank laki ni mmg byk koleksi kereta la kan.. tk pon robot.. ekekeke

byk nau mainan..

moga ayep cpt sembuh ye nak..

Nad @ MamaZakwan said...

ksiannye dak arif! moga cpt sembuh..zakwan tak kena campak lagi..huhu!

selamat menjahit jugak utk mamalieyna :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

bestnya cuti2 malaysia... hehe

sian arif ye... faris tak pernah kena lagi... maybe dah besar nanti baru kena kot...

ok, selamat menjahit ye kak Eina...

Ena said...

keh keh keh..

lawok la yep nie..
bunyi lagu lam tepon k ayep takut tu? alahai.. kuat sangat kot lagunye tu.. hheheh... tak pe la mama.. mama simpan dulu.. nanti ayep dah ready nak main & dengar, mama kasi la time tu yeh!.. hehhe

LYaFRINA said...

slamat bcuti bsama ayep.. saat2 best tu blh duk bsama ayep..

ayep kna campak yer.. jaga lelok yer.. moga ayep cpt sembuh :- )

mek da ©™ said...

sdpnya coti..byk menan ayep

Dilla Ady said...

acha pun ade phone nih...elok lagi..tp bunyi die mmg kuat giler..cam memekak pun ade..mungkin sbb tu kot arif takut..

dilla perasan, arif nih cam penakut sket kan eina? dulu yg benag gumpal2 tu..ni phone menan ni la pulak..huhuhu

takpe la, tak makna die takut tu die tak macho..papa acha sgt geli ngan katak okeh..2,3 mter duk jauh dari katak pun da menggigil2 da..tp macho jek, ummi acha cayang jek kt die..hihihi

sian arif, kena campak ye..makan ubat eh..takut melarat2 pulak nnti..semoga cepat sembuh eh sayang..

mummy_ayu said...

ala siannye ayep kena demam campak yer..merengek tak? ian dulu kena waktu umur 1 tahun lebih..merengek je sbb gatal agaknya...org kata letak daum semambu bawa tempat tido dia untuk elakkan gatal..apa pun harap ayep cepat sembuh..nak raya nie...
selamat becuti & selamat jahit baju raya!! ayu dok posto posto lagi nie...

zue @ annaleeya said...

bestnya cuti... xpelah, bulih jaga ayep kan??? sian ayep erk kena campak... moga ayep cpat sembuh...

hahahah.... lawak tol ayep nih... phone menan pon takut erk... xleh jd superhero la nih...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

siannya arif! aunty doakan moga cpt sembuh ner..

~aSHa~ said...

cepat sihat ye ayep hensem...

anak sy byk mainan ultraman...ehehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

amnboi..menan tak hengat..
rafiq ade menan skit je..sbb dia hanya suka main BOLA yg sebijik tu..yg lain dia main kejap2 je..yg pasti BOLA la dia duk kejar ari2..ehehe

semoga arip cepat sembuh ya

az rina a.k.a jaijina said...

kak cuti ye..oklah, boleh jugak jaga ayep kat umah kan..sambil² boleh jahit baju jugak..

hikhik, tulah ayep ni, kate hero kan..echa pon memula rina belikan menan yg ade muzik dia takut..

bintangku said...

semoga cepat sembuh yer ayep.... w/pun tak sihat, janji dia aktif cam biasa. Kalo tak, kita yang susah ati.

Alimaz-Kembara Terasing said...

selamat bercuti dan semoga arif cepat baik....

Mama Hanim II said...

ooo cuti2 bersama ayep ye.. take care ayep, moga cepat sembuh ok..

ayep jgn main2 jahit dgn mama plak..hehe..

ROZITA CHE WAN TEMPAH 30 PASANG BAJU RAYA

Fieza79 said...

owhhh coti ye...best la dia...buleh siapkan baju2 raya ye eina...ok selamat menjahit..!

**sHiKinn** said...

untung kak iena pandai menjahit..tak payah pening2 nk pikir hantar baju kat tailor..

fabulous.farah said...

huhu..kak ieyna, bukan bagi air kelapa bila campak dah nak habis ke?huhu..farah pon dah lupa. take care ayep..

Nia said...

syoknya cuti! dpt luang masa dgn Arif kan.

kalau Diha dengar muziknya tu, dia berjoget2..haha. tapi Diha ada takut sekor anak kucing mainan yg bila dia mengiau, mata dia bercahya2.

nieda said...

sian arif...moga cepat sembuh..

Sue said...

damia pun ada telefon mcm tu. bunyi nye mmg memekakkan telinge. last2 dia baling sampai terbarai. gagang phone tu pun da tercabut. tu masa dia kekecik dulu. skang ni adik je bawak gagang ke hulu ke hilir. hehehe