About

Thursday, August 12, 2010

.: HaBiT baRu..aduHaiiii..! :.

Morning!
hari ke-2 puasa..nanti sedar tak sedar dah nak raya tau! ^_^

ooh..habit baru Arif..
suka main remote kipas pulak...alahai...
mana dpt ni.?!..for sure lah dr orang2 kt dalam umah ni..
abah ler, mulakan ni..letak remote kat bawah..
selalu remote TV n Astro je jadi mainan dia..
skrg..remote kipas pulak..haissh..

memang dia takkan sampai utk ambik remote ni..
tapi boleh nampak dan ada suara untuk menjerit nakkan mende tu..
huhu...ikut mama memang biokan jer..
mana leh kasi main mende2 cenggitu..
ini si abah...sayangkan anak kan..
harus la menuruti jer..
huhu...

diambik nye remote tu kasi arif main..
apa lagi..happy la dia..
"teet..teet..." jer kipas tu..
jangan rosak udah ler...ayep!

ni..saje ada kesempatan menunggu si abah siap solat subuh pagi tadi..
arif yg ngelat solat, main2 remote lak pepagi ..
huhu..
kipas tu berpusing exceli..bila snap, nmpak cam tak pusing..arif..tengok jer mama..apa la mama ni, pepagi dah pegang camera! ^_^
see...asyik menekan2 jerlah alamatnya bila dah dapat remote di tangan..huhu..fenin mama nengoknye..kipas tu apatah lagi feninnye..=P
sana sini lari bawak remote tu..huhu..nak kuar rumah baru di kasi simpan..seb baik kasi..kalau nak usung skali, tak ke naya! =P


19 comments:

MrS. F!zA said...

hihi cam imam muda..comel pakai kopiah..

ala ,mama bkn selalu pon dapat main remote ni

mek da ©™ said...

monimmm..hmm dh ade hobi baru lak ye ayep..eh lawa la langsir ..tuu.ee

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

nilah calonn baru, imam muda arif haidar...tuk musim kedua...hehehe...

waahhh kita akan menyinga bila anak main remote kipas ni...ate kalu remote ilang camner kipas nak berpusing...owhhh tidak sama sekali ok...huhuhu

♥mamaQASrina♥ said...

oooo..main remote jugak yer..sama cm cik Q gak la, suka main remote..tgk22 aja dh bunyi..tet..tet.. hahaha..

alahai tomei ajew dak ayep pepagi nih ngan kupiahnye

♥mamaQASrina♥ said...

oooo..main remote jugak yer..sama cm cik Q gak la, suka main remote..tgk22 aja dh bunyi..tet..tet.. hahaha..

alahai tomei ajew dak ayep pepagi nih ngan kupiahnye

Ena said...

alolor comei nye ngan ketayap kat atas paler tu.. heheh..

kami memg tak pernah letak bawah remote kipas tu.. tak pernah bukak pong.. nasib baik dah ada bbrp remote yg memg dah rosah kije si kakak kecik dulu.. so, kasi kat dorang ke wat main.. tak usik la remote tu.. tapi skrg remote astro sokmo jadi rebutan antara si anak & si abah.. hahahahha.. yela asyik nak tengok channerl disney jekkk.. abah nak tgk berita pun susah... suh tgk kat tv lagi 1 tak nak ssb dorang tau tak de kartun.. dah maleh nak tengk cd la tu.. haihhh!!

Fieza79 said...

huhu lama2 nnt rosak la remote tu eina...dulu kat umah fieza ms memula pakai kipas yg pakai remote gitu la pe'el bdk Irfan tu asik nk men remote je...huhu

haishh arif siap pakai kopiah tp cm na leh ngelat suboh ni hehee

Adlina Husaini said...

comelnya pakai kopiah..ish ina tak ajaq pun aisy pakai..nak kena beli nih..

btw, pasal restoran mamak tu..sekarang ni bukan mamak je pekerja asing, kebanyakan restoran sekarang ni pakai pekerja asing kan..

SuZiE said...

biasala budak2.. mesti suke main remote.. kalo haikal bkn setakat remote.. sume barang2 kt umah dijadikan mainan.. x payah beli mainan mahal2.. ekekek..

Izan Ishak said...

suka ayep main remote ye eina....
jgn nnti rosak sudah le...kepanasan plak nnti ye~~comelnya pagi2 dah pakai kopiah~~

LYaFRINA said...

sama mcm asya..
suka gk main remote kipas tu...

wowww.. cun rd deko rmh eina..

nza said...

anak2 mmg suka sgt main dgn remote nie.....

az rina a.k.a jaijina said...

dak ayep kire ok lagi nak men remote..si echa ni suke sangat men kamera..kadang2 tu dia jolok2nya lensa kamera tu..aduss, kang rosak satu hal plak nak cari baru..

Zaidah said...

TOK IMAMLAH.....COMELNYER...

fabulous.farah said...

hehe..comel nye ayep pakai kopiah..die xbuang pulak..die seronok bunyi tett. tett tu kut

norihan said...

alahai arif...comelnya berketayap cam gitu...pandai ye arif,bulan puasa kena pakai ketayap....hehe..

wan sujaihah said...

ka cantik laakak hias ruang tamu akak...balack and white lagi :)

zue @ annaleeya said...

anak2 nak membesar mmg mcm2 la pangainya... klu tak bagi kang, ngamuk plak... airel pon same jerk... sabo jerlah...

comei ayep pakai ketayap tuh...

mamamiera said...

hehee.. dia suke bunyik tet tet tu ler.. same lah cam bebudak i tu..