About

Thursday, August 19, 2010

.: AriF naK citer 1 benDa ni..sshhhuuu.. :.

Haaii sumee…
Pagi ni arif lak nak membebel ni
Ganti mama jap, mama pi toilet, sakit perut katanya..
Makan sikit je time berbuka..membuangnye lebih =P

Eheh..lari tajuk pulak..
Ni arif nak membebel pasal arif la..
Arif nak kongsi satu citer ni..
Dan nak kasi idea kat kawan2 seangkatan arif..
‘Cara Nak Kejutkan Mama @ Abah masing2 time diorang tidur…nak suruh diorang buat susu atau ambilkan air masak!’

Arif dah banyak kali guna kekdah ni..berhasil tau..!
Jadi nak tau tak..?
Taknak tau pun arif nak citer gak ni.. ^_^

Yee…kekdahnye senang jer..
Arif kan..setiap kali terjaga malam2 ataupun kadang2 siang jugak..
Arif nak susu atau cuma nak air masak jer..tapi arif tengok mama & abah tengah lena betul tidur..
Lena diulit mimpi kata orang..
Arif tak panggil direct nama mama atau abah..
Arif tak jugak terkam naik atas badan mama atau abah..

Tapi kan…………………arif terus halakan jari arif ke lubang idung mama atau abah..
Tengoklah sapa lebih dekat dengan arif..
Memang menjadi tau kawan2..mama @abah terus terjaga..
Dah tu, kadang2 tergelak2 walaupun di tengah malam..
Apa yang lawak ntah…mungkin geli kot!
Tapi suisnya memang kat situ la..
Halakan jari ke lubang idung..confirm mama & abah bangun!
Takyah nak buat 2,3 kali, sekali je dah cukup!

Kalau siang pun, kalau arif tengok mama & abah leka kan sesuatu dan tak endahkan permintaan arif
Arif terus je masukkan jari arif dlm lubang idung mama@abah..
Pastu boleh dengar mama & abah ketawa…hahaha..
Macam lawak sangat..

Ada sekali, mama kata nak ambik gambar lah!
Terus arif tarik jari cepat2
Tak jadi mama..hehe..
Jadi kawan2, silalah ikut kekdah arif ni..
Confirm, takyah nak susah2 suruh sampai kena nangis2.

Oklah, panjang lak arif bebel, ada ke kawan2 arif baca ni..^_^
Babai…eh sebelum tu…arif nak tempek muka arif eh..

Pagi2 bila mama bersiap depan cermin..arif suka main2 kt bawah kaki mama..tengok mama bersolek!
Bersolek ke mama tu, bulan2 posa ni..pakai bedak je..^_^







40 comments:

MrS. F!zA said...

hahahahahaha.... lawakla cara terbaru Arif ni.. hahahaha aduila tergelak sorg2 dpn PC..

Arif belajar sendiri ni cara ni.. gud boy Arif! hahahaha gelak lagi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehhe..ok gak tu..leh kurangkan taik idung mama & papa kamu...:-))

Aleeya said...

heheheh arif oh arif heheheh

nza said...

ooooooooooooooo..pndai ye arif buli mama n abah....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehehe..klakar lah Ayep..
mcm2 dh peel dia yer.. :D

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
hehe..nnti ajarkan kt Darwisy tau kekdah ni..hehe..

mamalieyna said...

rose:
hehe..belum smpt nak korek betul2 si mamanya dah terloncat! geli weeeh.. =P

mamalieyna said...

Aleeya:
ohh auntie! ^_^

mamalieyna said...

nza:
alaa selalu mama n abah buli arif..ni turn arif la pulak! ^_^

mamalieyna said...

lily:
makin besar makin la bijak! hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, clever boy arif nih... bagus cara dia tu...

kalau faris, merengek je mula2... tapi kalau wat tak reti or tak sedar ke, mula la pasang volume no 5... sabo je la...

LYaFRINA said...

ahahhaha.. mcm style y timbul d pikiran budak2 kan..
kelakor la ayep ni

mamalieyna said...

lady salwa:
hehe..tu la sal, stp kali dia buat gitu, sure akak tergelak dl,hehe...taktau mana mai idea bernas dia tu.. =P

mamalieyna said...

Lyafrina:
tu la lya, kdg2 idea yg tk tercapai dek akal kita ni..hehe..

rATu kEBaYA said...

lawaklah arif ni.. tapi bijak..

mek da ©™ said...

kahkah kelakar betullahhhhhhh..sure gelakkk guling2222

mamalieyna said...

ratu kebaya:
hehe..ntah mana dtg idea dia tuh! =P

mamalieyna said...

mek da:
iissh auntie ni, cukup2 le gelak..nnti bgtau kekdah ni kt abg heQal eh.. =P

chugie said...

heheh so sweet.. emm, mcm2 kerenah ank ni ye!

mamalieyna said...

chugie:
tu la chugie, seronok kan..itu la gunakan blog..1 day, dia baca sure gelak2 punya! hehe..

Ammi Sara said...

kih kih kih..kelakar gak arif ni ek,
eh tak batal ke pose mama arif cucuk idung mama, hehe

mamalieyna said...

Ammi Sara:
haa laa...baru perasan =P..tak batal la kot..sbb baru je jari nak masuk, mama or abah dh ngelat..geli weeh.. =P

Ju@Lucky^Mummy said...

siang x leh korek idong mama.. nanti batal pose.. ekekeke..

mamalieyna said...

ju:
tu la ju..hikhik..hampir lupa psl tu..ingat tuuu arif, jgn korek waktu siang =P

~aSHa~ said...

ahahah mana dia dpt cara kejutkan tu..ehehehehh bijak bijak

mamalieyna said...

~asHa~
taktaulah! tapi bila kita gelak, dia buat muka slamber je..huhu..

Nad @ MamaZakwan said...

adeyh..gelak sengsorang, haha!!
arif, arif..lawak giler la..bijak ye..

az rina a.k.a jaijina said...

hehe, bijak² dak ayeep ni..nanti echa pulak yg buat gitu kat ibu & abahnye, ekeke..

mamalieyna said...

nad@mamazakwan:
tu ler pasai, tiap kali dia buat lgu tu, sure tergelak dulu..mana dtg ideanya ntah! =P

mamalieyna said...

az rina:
tu le..nnti kasitau echa eh..tips ni..berguna ni ^_^

Dilla Ady said...

hihihi..kelakar la...mmg jarang bebudak kejut mak ayah cara arif tau..

kalu dilla pun konpem trus gelak..hihihihi

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hehe so sweet lah arif..mcm2 karenah anak2 ni yer!

mrsboan said...

hehe boleh pulak yer...
mama&abah arif pun bagos...boleh gelak masa terjaga dr tido...sesetgh org...mau melenting bila anak kaco hidung...hehe

zue @ annaleeya said...

hahaha.... kita samalah ayep... samelah cam taktik abg airel tau... suke sgt masukkan jari dlm idung abah dan ummi... lagi satu ayep... korek mata pon jadik gak.. abg airel dah wat... mmg jadilah... hahahah!!!!

fabulous.farah said...

hahaha..kelakar la ayep..nanti ajar la kawan2 ayep cara ni..=p

Mama Hanim said...

hehe..lawak btul ayep ni.. budak bijak mmg cmtu kan..

eT said...

hehe..pandai la arif nih..bijak2...

Ena said...

ekekekeke.. terkekeh ena gelak depan pc nie.. lawak la arif nie.. eh cenggitu pulak yeh!,, nie kena bg tau kat abg irfan ni.. tok sah nanges mintak susu tapi wat cam arif.. hahahaha.. senang!

mumyShaneQeisha said...

lawak n pintar juga arif ni.
suka tgok arif yg comel

♥Azie♥ said...

DAH BESAR MUKA PUN DAH BERUBAH KAN AKAK..AKAK JOM JOIN LUCKY DRAW\

http://azie-zam.blogspot.com/2010/08/lucky-draw.html