About

Friday, August 20, 2010

.: AriF 2 miNggu vs AriF 17 buLan :.

waahh..dah separuh hari la..
lalalalala...hehe..
syoknye esok cuti!!
tapi mama ada misi..ingat dpt la tido after subuh..
tapi harus dipendamkan hasrat tu..

yelah today dah masuk ramadhan yg ke-10..
tinggal 20 hari jer lagi..
mama harus menyiapkan 10 psg baju weeh...
baru siap potong 3..ada 7 psg lagi tuk dipotong dan 10 psg lagi tuk dijahit!
hukhukhuk..sempat kah?!

dan...langsir lagi..! aiyak!!
dah la cadang2 cuti next week nak balik johor..
huh..ada brpa hari minggu je tuk menjahitnye ni..

so, esok..misi harus dimulakan!

ooohh..bebel panjang la pulak..
tadinye cuma nak selitkan sket citer si arif ni..

arif yg berusia 2 minggu vs arif di usia skrg ni 17 bulan..
dulu kulitnya menggelupas tak hengat
memang nampak teruk betul..dan kulit gelap jer...tp mama totap cayang cangat2x! ^_^


tomei jer...walau kulit menggelupas..^_^

salin kulit eh..hehe..

skrg ni...hehe..berubah sudaa..^_^

segak tak anak mama?.

harus mama kata segak!..sbb arif adalah anak mama! weeh ..dok terkenang2 ni, rasa rindu saat ke'baby'an si arif..aiyaak..ni gara2 dgr berita baik member blog yang 'seorang itu' bakal mendapat cahaya mata baru next year lah ni..hehe...

37 comments:

~Siti Hajar~ said...

teruk gak ayep mengelupas yer, biasa la baby baru, tp anak hjr xla melupas teruk, sikit2 je, semua tu ikut baby sama kan..muka ayep xbyk beza, masih sama senyuman manisnya itu..

*pssstt yg nak dpt bb baru tu, mama yg sdg anjurkan contest kan? btlkah tekaanku ini..ermmm...rahsia!

zue @ annaleeya said...

rupa ayep tak byk beza pon... tp teruk gak menggelupas tuh yer... apepon ayep menten chumel... hehehe...

rindu zaman ayep baby yer?? ehem ehem....

chugie said...

ade beza tang saiz je.. tp rupa tetap sama..

eina menjahit baju ke? eh.. baru tau, nanti2 bleh anta tempah kan?

Fieza79 said...

adeihhh gigihnya menjahit baju2..tak fenat ke eina..huhu soklan bodoh ni...hehe

sama je muka arif masa kecik dgn skang tak berubah...terutama tang mulut tu kan..

Mama Hanim said...

salin kulit nk makin mulus kan..hehe..

ayep tetap cute spt biasa..

-- dh smp gift eina tu semlm. tq eina, cantik sgt.. hanim suka duk bt main..tq2..

'NuReeN' said...

muka x byk beza.. tetap comel..
teruk jgk menggelupas yerr.. ellesya dulu x menggelupas petua nyeeerrr mkn buah N sayur byk2..

Zaidah said...

tapi tak matanyer tu still sama..cuma masa baby matanyer sembab skit...

hazlina said...

harusla ditambah lagi baby..nampak gayanya sudah sampai masa yang sesuai..ahaks..;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

alo, tomeinya arif masa kecik2 dulu. dah besar segak lak...

faris dulu kulit tak la mengelupas teruk sangat... tapi dia terbalik lak. kecik2 cerah, dh besar gelap sket... hehe

ai, macma kenal je orang yg nak dapat baby baru next year tu... ^_^

cepat2 la tambah gak... hehe

**lupa sal nak cakap, hadiah dah sampai, tapi asyik la lupa nak snap gambar wat entri... adeh... apapun tq ye akak... oren gitu... syok syok...

Ena said...

10 pasang? hehehe.. camtu leh la tambah lagi 1 ena punyer yeh!.. hihiihi

alahai.. walaupun menggelupas ayep tetap comei.. dan dah besar nie bertambah encem tau.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hohoo mmg segak sokmo la arip nih..makin encem..

mek na, dpt tempahan ke? ke jahit baju sendiri? if baju sendiri mmg melampau la tu sampai 10 pasang..wakakakak

Dilla Ady said...

uit..agak kengerian tgk arif menggelupas..teruk jugak ye..abih kalu mandi pedih tak ek? nangis tak die?siannye..

wahhh...byknye baju nk kena wat..kalu dilla da stress da pikir..huhuhu

nieda said...

walau mcmane pun tetap comel..

mamalieyna said...

siti hajar~
tu la eina tgk anak2 buah eina dulu, takla seteruk tu menggelupas..rasanya sbb dia lmbt delivery, lama dok dlm perut, lmbt 2 minggu dr due tau..rmbt n bulu roma pun pnjg..huhu..kuku apatah lagi!

*eeh..penganjur contest tu eh..eh eina taktau lak, ini org lain..^_^

mamalieyna said...

zue:
tak byk bezakan..beza tang kulit je, mmg lama jgk menggelupas ni..lambt sgt nk kuar dr perut!^_^

mamalieyna said...

chugie:
ha'a..saiz je beza..hehe..

oooh tidak, buat masa ni bersara dr mengmbil sebrg tempahan, susah nk handle dak tecik tu lg..hoho..=P

mamalieyna said...

fieza:
tu le pasal, sbb nak raya je, gagahkan jgk, kalau tak mmg malas seeh..fenat la..nk tido ker ingt kalau kt umah..huhu..

sama eh..

mamalieyna said...

Mama Hanim:
tu la..salin kulit sudaa...hehe..

*ooh dh dpt eh..seronok bila kwn2 suke..^_^

mamalieyna said...

Nureen:
tu la, 1 sebab lg, mgkn sbb dia lmbt keluar, dh tua kt dlm perut, lmbt dr due hmpir 2 minggu, itu pun kena paksa, c-ser baru kuar..hehe..

mamalieyna said...

zaidah:
ha'a kecik2 mata nmpk sepet!

mamalieyna said...

hazlina:
masa dah sesuai kan..cuma rezeki belum sampai..Insyaallah..1 day!

mamalieyna said...

lady salwa:
ooh gitu lak eh..terbalik..hehe..pepun diorang tetap comei n encem di mata kita kan..

*hehe...meh la aura sal tu kt akak, nk gk ada baby baru..^_^

*ok..suke kwn2 suke..!

mamalieyna said...

Ena:
tu la, kalau hari biasa leh menjht ok gk, ni nk kena tggu hari minggu..hari biasa, penatlah!oooh tak sggup wlupun cuma sepsang lagi..huhu..tidakk..!

mamalieyna said...

rose:
weei gilo baju raya sndiri 10 psg!..hehe..itu pecahan dr..diri sndiri-3, mak, mil, sil, ibu pengasuh, anak buah, si abah, n si anak!..tak sggup nk ambl temphn weeii..huhu..

mamalieyna said...

dilla ady:
takla dilla, dia menggelupas kulit biasa jer...ntah la..mungkin sbb lama kt dlm perut, lmbt kuar, lwt dr due hampir 2 minggu..semua dh pnjg tau, rambut, kuku, bulu roma...tu yg kulit pun dh tua semacam jer..huhu..^_^

eeiii...memang dah mula rasa stress ni..cam tak jd je nk buat tuk yg lain, tp tokleh...family sndiri tuuu..huhu..

mamalieyna said...

nieda:
tQ ^_^

az rina a.k.a jaijina said...

alahai, kesianye ayeep mase tecik²..pastu akak buat macam mane tu? dah besa ni encem dah ayeep ni ..kulit putih melepak gitew..

|| NaFiRaa || said...

memang encem~ hehehe

salam kenal mamalieyna~

eT said...

wahhh...dah ensem anak teruna sorang nih...

mumyShaneQeisha said...

bestnya mamalieyna pandai jahit baju ya.
*cutenya senyuman arif masa kecik2,skrg nie mmg segak betul la dgn kemeja putih tu.

mummysyafie said...

sekarang dier dah hencem dah...

hajarus said...

walau kulit ayep mengelupas mase baby tu tp tetap comel... skang lagi la encem... hajar sker sgt tgk ayep...

Nia said...

bestnya pandai jahit kan lieyna. tak pyh tempah2 dah.

hmm,..anak lieyna ni memang segak pun..comel!

mek da ©™ said...

byk la dpt income ekk..pandai jahit baju..ok la tu kak..

bintangku said...

kalo rindu "baby".... haruslah ditambah sorang lagi ahli keluarga.. :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X byk berubah wajah baby Ayep ngan Ayep skrg ni..tetap comel.. :)

fabulous.farah said...

huhuh..muka sama jer..kenapa ek menggelupas. tapi farah tgk baby ramai mcm ni..huhu