About

Wednesday, August 11, 2010

.: AkTiviti WAJIB AriF biLa di RumaH :.

Selamat berpuasa untuk semua! ^_^
Bangun sahur tak?
Sahur apa?

Mama bangun, itu pun Arif terlebih dulu bangun..
Mama kunci jam kul 4.40am..
Arif bangun kul 4.30 am..
So, mama bangun jerlah terus..
Alang2..

Arif bangun awal sebab..
Tidur awal…elok ambik dari rumah Ibu pengasuh..
Terus tertidur dalam kereta..
Sampai rumah, terus sambung tidur..
Penat seharian bermain ngan kak Balqish la tu kat rumah Ibu! ^_^

Ok……sambung pada tajuk di atas..
Ni ler aktiviti paling kerap dan WAJIB arif buat..
Setiap kali, dok berdua dgn mama..
Time cuti sabtu/ahad or time mama AL..
Port ni dia paling suka..huhu..

ngemas sajor..huhu..

begitulah adanya.. ^_^

p/s semua anak2 akan melalui saat begini kan..aktiviti mengemas rumah! Cuma membezakan adalah port favourite masing-masing..huhu…sebagai ibu..redha jerlah..hoho!


20 comments:

mek da ©™ said...

slm ramadhan kak ina.mek da sahur dgn hirup sup tulang+roti jekk..xlalu mkn nasi..eeeee

ann @ hatiberbunga said...

ha.. betul! betul! betul!
ann ni.. dulu Asyraf aje. skrg ni si Ayra pun dah mengikut jejak langkah.
adeh la.

kekadang malas nk pk, biarkan aje smpai puas. bila dorg dah tdo, baru kemas semua balik. hehe..

MrS. F!zA said...

mmg betol2 mengemas ni..hehehe biasal kot kan budak melalui tumbesaran cm gini la kot..kekeke

darwisy pon dah start mengemas hbis ditariknya alas itu ini..hangin jugak tp kdg nk gelak pon ada cane la dia leh terpk nk usik..hehhe

Mimie Fazira said...

budak2 sekarang memang mcm ni kan .. budak berdua kat rumah tu pon sama ... huhuhu terlebuh DHA ni ... sel2 otak terlebih berhubung ....

salam ramadhan to mamalieyna sekeluarga ye ..

mummy_ayu said...

sama je la..bebudak..mcm Ian tu dah kurang sikit la..Iris..semua lamari dia nak bukak...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

selamat menyambut ramadhan & selamat berpuasa eina n family..:D

Dilla Ady said...

hmmm same la ngan acha tu pun..

tp slalunye yg rajin mengemas Papanye la...

umminye boring sket nk kemas sbb kemas tak sampai lima minit da sepah balik..huhuhu

salam ramadhan tuk eina sekuarga!

~Siti Hajar~ said...

Salam Ramadhan...

ermm...sama la dgn 3 beradik kat rmh sy tu, eina xpa gak srg je, sy ni 3, srg kemas dapur, srg bilik & srg lg kat hall...adehhh!!! fenat dong..haha

Ain said...

sarah suka lipat kain baju...

kalau tak kasi memang dia ngamuk...

kalau kabinet tv ain biar kosong jer, tak dapek la anak2 nak menyelongkar....

hehehe....

selamat berpuasa ieyna...

zue @ annaleeya said...

sama mcm airel.. suka sgt kemas umah... abisla brg2 kat laci tuh diselongkar... sabo jerlah...

fabulous.farah said...

heee..nanti kunci la kabinet=p hehehe

haslina said...

selamat berpuasa kita..moga ibadah kali ini lebih baik dari yg sebelumnya...

hikhik..rajin bgn sayur yea hero ini...

Ena said...

owh.. ingatkan nak citer masak pe sahur tadik.. ekekekek..

tu la.. sonok tu seronok.. penat pun ado jugak sbb kalo 2 orang yg main abis 1 umah yg sepah dengan menan dorang.. heheh.. tapi tak pe leh mintak dorang kemas semula..
cekci ayep arini laa.. heheh

az rina a.k.a jaijina said...

boleh geng ngan echa ni dak ayep..suke no dia ngemas2 rak buku tu..kadang menan dalam bakul pon dia nak ngemas jugak, uwaaaa...

nieda said...

arif, mana baju???risau kalau dorang main kt drawer.last week jari humaira tersepit kt laci...apalagi melalak..sian hbs 5 jari dia merah2

wan sujaihah said...

haah lah...memang aktiviti mengemas adalah wajib..he he he.humaira pun saya...asik lipat baju yang dah dilipat..uwaaaaa

LYaFRINA said...

part x tahan..
tlg mengemas rumah dgn caranya tsendiri.. hehehhehe

mcm asya.. suka sgt time lya buka almari baju dia.. time tu la dia makin rajin mgemas.. kemas utk keluarkan baju.. aiyooooo...

eina.. selamat bpuasa..
lya x bgn sahur.. x sedar.. makan ubt..

hajarus said...

rajinnyer ayep mengemas.... ikikiki...

'NuReeN' said...

klau cam 2 senang la nak memasak n mengemas kan x der nyerr nak kaco..
jom join contest ni
http://nureenasir.blogspot.com/2010/08/contest-saya-dan-baby-oleh-cik-awynn.html

~aSHa~ said...

perkembangan anak2..mmg begitu...suka tiru cara kita kan