About

Tuesday, August 24, 2010

.: aktiViti aHad LaLu :.

aktiviti ahad yang lalu..
pagi...di rumah, siapkan kerja rumah..
dah hampir tengahari, baru ler kuar..
hajat mau cari something pesanan dari mak + saja nak jenjalan..
so, pergilah kami ke Hypermarket Mydin USJ..

huh..panas terik hari ahad tu...
dengan ramai orangnye...tapi ok jer..
sebab puasa sekarang tak mcm puasa dedulu..
lemah dan longlai semacam jer..
sakarang, ntah datang dari mana tenaga tu..^_^

dah lak bab jenjalan, cuci mata + cuci dompet ni..hehe..
laju dan bersemangat jer..lalala..

oooh takde citer best pun..
cuma nak tempek pic yang disnap guna HP ni..
buat pertama kalinya..blogger yang kekunun tegar ni
tertinggal camera kt umah..huhu..
layan jerlah pic pakai HP ni ye..hehe..

piccas sementara tunggu abah panaskan enjin kete ^_^
arif yang mula pandai nak pose2..hehe..

food sentiasa di tangan..haissh budak tak posa nih!
suasana di dalam mall


oooh lama di sini..sebab arif berkenan kan kete n motor cumel di situ..murah je motor tu.>RM17...tapi ringan, tak safety sangat..tak beli pun..terpaksa abah dukung dan bwk lari dak arif tu..nangis la kejap..huhu..kejap jer.. ^_^


tunggu turn lambat sangat nak membayo, sempat snap =P..happy je dua beranak ni..
oooh ternmpk lak hasil belian..beli sarung kusyen tu tuk Mak di kampung..hehe..

oooh...ada majlis kempen keselamatan sempena nak raya ni kan..

ada Ketua Polis Selangor jugak..
dan ada penyanyi jemputan..tak kenal! tapi dia ada album sendiri katanya...
dan ada kanak2 jugak menyanyi lagu raya..meriah!


si anak bersama si abah!

p/s alaa..abah je interframe kali ni, mama takde ..huhu.. =P

29 comments:

♥Azie♥ said...

akak g soping mydin mana?

Izan Ishak said...

yelah..kali ni mama ayep takde dlm gambar ye. abah ayep je bergambar~~
sonok ayep pi jalan2 ye ena!

mamalieyna said...

azie:
mydin usj subang la azie..suka g situ sbb besarr...mcm2 ada..^_^

mamalieyna said...

izan:
tu la kan..huhu..ha'a ayep happy je stp kali jenjalan..^_^

chugie said...

murahnye moto tu.. selamat arif tak nangis2 sampai x mo balik kan?

hari ahad lepas memang panas sangat pun..

LYaFRINA said...

eina.. gara2 motor y ayep naik tula asya mengamuk sakan .. x nak balik.. kat sini RM18.. mahal rm1.. tu pasal tbeli basikal aritu.. sabo j la.. msti ramai orgkan kat mydin tu.. lya blum smpat nk jln2 lg.. tmpat ramai2 org, lg la.. sbb baru nk pulih.. kna rileks2 dulu.. nanti blhla berjalan sakan.

LYaFRINA said...

**kat sini hujan lebat+ribut + petir.. takut sgt2 ribut y kat melaka smpai k sini.. sbb dgr citer dh kelmarin, ribut tu dh serang kat kuantan.. tp x seteruk kat melaka tu..

Ena said...

nyempat mama ayep snap sebelum masuk kete yeh!.. kalo ena sokmo llast sekali sbb nak kena check suis lapu & kunci gate pulak.. hubby dok nunggu je lam kete..

alo cian ayep nanges yeh!.. nanti suh mama bli yeh! yg tahan lasak gitu leh simpa tuk adik ayep lak nanti =P

Zaidah said...

seronoknyer bershopping....tak ade plak gambar eina kali nie....hehehe

mamalieyna said...

chugie:
memang murah sbb totally plastik je, ringan, agak bahaya la jugak..huhu..

tu ler pasai, seb baik bila dh tak nmpk tu, dia ok..huhu..

mamalieyna said...

Lyafrina:
oohh ye ke Lya..mmg tmpt camni ada magnet kt kanak2, ada 1 lg parent pun camni gk, anaknya takmo beralih dr situ, nangis jgk..huhu..anak2..^_^

memang ramai sgt orang lya, kalau tak bape sihat lg, baik jgn pergi la tmpt2 camni, menambah parahkan lg keadaan je..huhu..

*oooh sini pun kdg2 gitu lya..lya perasan tak umah flat yg bumbung terbang tu..siap nmpk orang kt dlm umah dr ats tu..haa,,,area sini la kejadian tu..eina pun kalau angin n ribut mula nak jadi tu, tak berani nk kuar rumah..huhu..baik beringat2 kan..

MrS. F!zA said...

akak, murahnya moto tu..

ramai tol ummat manusia shopping..agaknya mggu ni komfem lg ramai kan..adui..

mana gmbr omak??hehe

mamalieyna said...

ena:
ooh ye ke..hehe..eina ni nyempatkan aje..^_^

tu la biar nangis skrg, dr nangis dpt sakit nnti..sbb nmpak tak safety sgt motor cumel tu..huhu..

mamalieyna said...

zaidah:
tu aa...abahnye tak volunteer nak snap..mamanya redha jerlah..ekeke..

mamalieyna said...

mrs fiza:
muraah tau..akak pun mula2 mmg teruja nk beli gk..tp lama2 fikir takyah la..cam tak tahan je..huhu..

mmg ghamai ler, this week sure lg2 ghamai..huhu..

ala omak, malu le nak interframe kali ni =P

mek da ©™ said...

wahlaweii..meriahnya mydin kat sana ekkk...mesti best..soping ape kak??? ayep mmg gaya mcm mn pun comei

mamalieyna said...

mekda :
ni antara mydin terbesar ida..namanya pun hypermarket mydin kan..hehe..

alaa..lupa nak snap2 buat tayangan apa yg dibeli..hehe..alaa beli sket2 je..kalau ikut hati, mau mati soping itu ini, harus tebalkan iman sbb poket takla penuh sgt! ekeke..

nieda said...

mesti ramai org kt mydin..Ahad lepas mmg panas membahang.
nida plak bulan pose thn ni ptg start lembik..hik hik

Fieza79 said...

bila time nk soping2 je harus bersemangat walo berposa..hehe

mesti byk membeli ni...tk tunjuk abis ka eina...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

seronoknyA bershopping..hehe.. kita org pompuan mmg gitu kan eina..memjg jer nak shopping shopping n shopping..hihi..:D

Mama Hanim II said...

wah2 best tu jenjalan soping sakan ye.. ahad lps kt kedah ni ujan lebat sgt.. satu hari smp malam..

slmt bershopping ye eina..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh moto ape muroh benor tu? tapi if ringan bahaya gak kan..senang terbalik

amboi mek na..bakpe dok inteprem? huhuhu

az rina a.k.a jaijina said...

kemain murah motor tu ek, tp sayang tak safety mane..

wah akak, bnyak barang sopping, penuh satu troli tu, ekeke..

fabulous.farah said...

bestnye kak ieyna kalau wiken berjalan merata-rata. farah pulak liat beno nak keluar masa wiken. huhuhu..rasa nak lepak kat rumah sepanjang hari=p

~aSHa~ said...

hensem la ayep ni..ehehe..

skrg ni puasa kejap je...sbb putaran bumi semakin pantas..

Dilla Ady said...

sporting ye abahnye...steady jek amik gambar masukkan dalam blog..

kalu papa acha takde maunye die eina..huhuhu...

comel la gambar2 arif nih..geram la!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Oo, pi mydin yg paling besaq tu ka?? tak pernah lagi sampai kat situ...

sal cukup suka la tengok arif yang suka makan ni... memang best je tengok budak2 suka makan... tapi faris sebliknya, sangat susah nak makan... susu je kuat...

Ain said...

sian ayep tak dapat beli moto, nanti raya ayep kumpul wit raya banyak2 pastu beli satu yerk....

ramainya orang bershopping, mesti sesak nafas kan....

mumyShaneQeisha said...

mmg makin handsome la arif ni..
mesti letih ikut ibu n abah shopping kan