About

Tuesday, August 10, 2010

.:aHad kaMi ke SiNi dan siNi.. :.

ohho..
tak bestnye tak dpt jenjln lebih2 semalam..
sebab meeting cum discussion dr kul 2 membawa ke kul 5 ptg..
habes tu, ada something to do!
terpaksa pendamkan hasrat nk jenjalan..

balik umah pulak..
tugasan memasak sprti biasa..
pastu ditambah pulak..sesi menjahit..oter baju member..
sudahnya..habis settle sume, terus masa untuk sleep..
huhu..tak dpt online memalam..

oooh..today maybe..boleh la kot..
dah la skrg, makin kurang berkesempatan tuk membalas komen2 kt blog mama ni..
huhu..maap ye kawan2..

ooohhh...panjg pulak bebelan..
hari ahad..kami ke jualan gudang hari last LENO
pastu singgah pulak kt GIANT Kota Damansara (first time sampai sini)

apa yg dpt kt LENO..?
huhu..dpt penat jer..eh tak la..
sempat beli 2,3 brg..yg berkenan kasut, takde saiz plk..
yelah g dah hari last kan..sesak jgn cakap la..
berpeluh2 kami termasuk si Arif..seb baik tak meragam =P

jom mama tempek sket piccas..pakai HP sajor.. ^_^

tak nmpk kesesakannya dr luar..sbb sesak kt dalam jer..hoho!
dah kuar pun, budak ni berpeluh2 weeh..
sblm balik, rehat jap..minum2..(nak tau, arif smpai skrg tak pndai hisap air pakai straw..nape eh?..tu eksyen je tu..bukan reti sedut..hukhuk..)
si mama yg kurang berpuas hati sbb tak dpt kasut yg diimpikan =P
ooh..ini jer hasil belian..pinggan nasi RM10/7pcs..man set tu..RM19.90..abah belikan tuk FIL..1 brg lg, tak bleh diinterframekan pulak..! =P

tak lama pun kt sana, pastu ajak abah singgah Giant la
nak beli susu + diapers Arif..
skali mahai bebenor tau..
susu beli la jgk..
diapers PETPET..tak beli sbb regenye RM4+.++
balik tu singgah chaeker's..baru RM32.90..jauh beza kan..huhu..
ooh..spt biasa sempt snap2 tmpt tang takde orang sgt ni..hehe..

Arif berkenaan sama itu Mickey Mouse..puas pujuk tuk beredar dr situ..huhu..
ohho..eksyen bagai BOS!
melekat kt sini, takmo beralih...memang berkenan sgt nmpk gayanya tuh..huhu..nanti eh arif, lepas raya..nak raya ni, banyak nak pakai duit...pujuk mama! ^_^

ok. itu je aktiviti ahad..balik umah penat. settlekan kerja umah dan tak sempat pun nak online..sebab tu sunyi je sabtu/ahad lepas...tertanya2 ena ye..nape eina sunyi je 2 days tu..hehe..


28 comments:

♥Azie♥ said...

syoknyer ayep g shopping yer

LYaFRINA said...

hihihi.. mcm dpt agk j apa y x blh d interframe tu....

makk aihhh mahalnya pet pet.. smpai cecah 40++.. dasyat seyh...

mamalieyna said...

Azie:
syok ler..dpt penat je arif..huhu..

mamalieyna said...

Lya:
hehe..faham2 jerlah Lya =P!

tu la pasai..mahai gile! takmp beli la kt situ! haish..

nieda said...

ramai ye kt leno tu, sib baik x pergi..hehe.
nanti tiba2 je arif pandai minum guna straw..mcm Humaira mula2 dulu mcm tu lah, dia main je kt straw sekali dia tersedut..apalgi tersedaklah humaira dan terkejut..hehe

wan sujaihah said...

ni mama shoping ke..ariff shoping..he he he...

MrS. F!zA said...

jalan sakan no wiken.. apa yg tak eh tayang tu :p

zue @ annaleeya said...

wahhh... sakan gi jalan2... arif penat tau ikutkan mama jerk... huhuhu!!

mamalieyna said...

nieda:
tu la ramai la orang..panas sesangat, bwk anak kecik mmg tak sesuai...tp ramai je yg bwk =P

ohh ye ke..1 day, pndai la dia kan..^_^

mamalieyna said...

wan sujaihah:
arif window soping jer.. ^_^

az rina a.k.a jaijina said...

syoknye jalan, soping..rina tak dapat soping last week sbb echa demam..

mmg frust kan kak kalau kasut yg berkenan tp takde saiz plak, hukhuk..

eT said...

wahh...sempat siap menjahit ke iena...bagusnyer...

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
ekeke..dah tokleh tayang tu, tokleh la jgk bgtau..hehe...=P

mamalieyna said...

zue:
sebab arif adalah anak yg taat, so arif kena taat ngikut je mana mama bwk..=P

mamalieyna said...

rina:
tu la..anak demam mmg tak dapek la, nk jln kan..takpe la, berjln time bulan pose, jimat part mkn2..^_^

tu la pasai, teringat sampai balik umah, rege dh murah tu..syg takde saiz pulak..aduss..

mamalieyna said...

eT:
mana siap menjahitnya..siap memotong kain jer..huhu..

mek da ©™ said...

murah2 tak kasut kak?? best woo

mamalieyna said...

mek da:
memang murah weeeh..RM9.90 pun ada..comel2..saiz pun comel2..akaknye saiz takdo la..huhu..

mummy_ayu said...

seronok tgk gelagat ayep...so chumel..suka header baru..encem la dia...

Iela Fazielah said...

bestyer soping.....suka gak beli barangan leno

mamalieyna said...

mummy_ayu:
suke eh...eeh..mama dia lagi suka..hehe..^_^

mamalieyna said...

Iela fazilah:
ooh ye ke..eina jrg2..ini saje je terjah ^_^

Fieza79 said...

ohho..pegi LENO best tu main bli terus takyah oder2 mcm kat sini...
tp rugi ehh tak dpt kasut yg bekenan...dh bekenan takda saiz pulakks...frust tu nmpk gaya...huhu

Dilla Ady said...

eina kena usaha lagi praktiskan arif num pakai straw..cam dilla slalu belikan acha air kotak cam susu ke milo ke..

mula2 mmg die tak pandai..kite kena tekan kotak tu bagi air naik masuk melalui straw..pastu lame2 die pandai sendiri sedut..

comel la meja tu...msti arif tak sabar nk tunggu pas raya...mama da janji kan arif kan...

hajarus said...

bestnyer ayep, jalan2 ikut mama soping ekkk...

nza said...

shopping...shopping...jgn xshopping!!!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

amboi ayep...dah macam bos dah...

fabulous.farah said...

banyak nye beza harga. sampai 8 ringgit. farah pon kalau nak beli barang banyak lagi suka pegi tesco..giant sedikit mahal lah rasa. ade jugak sesetengah barang murah..