About

Tuesday, July 13, 2010

.: TutoRiaL beSaRkaN iMage @bLog (bg yang beLum tau) :.

First time nak buat tutorial ni..
saja je suka2..
mana tau kot ada yang tercari2 or tertanya2 camna nak buat kan..

mama dpt ilmu ni pun dr rakan blogger gak.. ummumishkah
ni saja nak perturunkan..
if ada member2 blogger yang dah tau tu..
kot tau, ada lagi cara lebih mudah..
kongsi2kan lah ye..^_^

jom blajar..^_^
CARA NAK BESARKAN IMAGE DI POST N3 ANDA!













p/s faham ke...hehe..mama tak reti nak ngajor.. ^_^..dah la tepi tu tersipi2 je kan..jgn marah..if tak faham lg, leh la tanya..^_^simple step je sebenarnya..just tukar coding number dia je..!

22 comments:

MrS. F!zA said...

hikhik..sng kan camtu blh buat besar mana kita nak..kita selalu guna tu la..hehe

zue @ annaleeya said...

tak pnah wat gini... nnti ar nak try...

Nad @ MamaZakwan said...

terima kaseh cekgu! <<,gaya upin ipin & kwn2 :)

mamalieyna said...

mrs fiza:
senang kan...^_^

mamalieyna said...

zue:
try la kak, gambo beso2 baru tmbh best!! ^_^

mamalieyna said...

Nad:
sama2 anak murid...sila duduk..=P

chugie said...

heheh.. x penah try lg ni, biasenye guna ape yg ade je.. sbb kat upload image tu dh ade box untuk nak image small, big and medium.

rATu kEBaYA said...

bagus info ni.. tq

Ena said...

owh.. camtu rupenye.. tapikan.. ena nie cam blur lagi lar...a deihhh!! nak kena balik stdy nie camner nak wat nie.. hehehe

anyway.. thanks yeh!.. ;)

UmiDAnisH said...

erm, senang je kan?

maszmadi said...

ooo, tp takut la nak adjust2 coding tu.. nnti jadik lain laks.. hehe
tp leh try.. thanx

Putra Mama said...

x tau la plak boleh besarkan gmbar guna coding cenggitu.. slalu tick je kat large mase nak upload gambar tu.. hihihi..

hajarus said...

ade gak hr tu terniat nak tanyer kat akak... tp xsangka lum luahkan hasrat dihati akak dah turunkan ilmu dulu... macih kak coz cam tau2 jer hajat hati hajar ni... hehehehe...

mamamiera said...

gud.. pd yg belum tahu bleh dpt ilmu..

hang di tag contest oleh saye.. sile buat jgn x wat.. =p

ummuabdullahsyaakir said...

terima kaih mama kogsikan ni...patutlah gmbar mama smua cantik n tak pecah2 walau dibesarkan ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

terima kaih mama kogsikan ni...patutlah gmbar mama smua cantik n tak pecah2 walau dibesarkan ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

Mama...sukala tgk layout baru i...simple tapi comel n kemas je...seronk mata memandang ^_^

Nnt blh lah buat tutorial tuka templet..saya fail klu bab2 html ni huhu

Nia said...

tapi kena try and error kan, kekadang tu takut tertutup dengan side bar pulak kalau gambar besar sgt.

[-suziey-] said...

kt guna yg advance pnya..senang klik size XL jek..ekkeke:D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tqvm 4 sharing dat tutorial mama haidar.. =)

iem said...

tq for sharing...nnt leh try gak nii

Ain said...

kalau guna yang advance lagi senang tau....

klik jer nak size besar mana....