About

Friday, July 9, 2010

.: shyuuuuu.. diam2..MaMa sKodeNg dePa ni maLam taDi.. :.

Salam Jumaat..

dendiam tau...ni hasil snapan mama yang ala mamarazzi mlm td...
time mama berbuka puasa..tetiba tercuit hati tengok gelagat depa berdua ni..

so, dendiam..mama capai camera..
dari jauh snapnye..hikhik..

jom tengok apa yang depa buat time magrib2 tu.. ^_^
see....



oooo..solat berjemaah...tapi...aiik..peliknya..terbalik laa..haish..sapa ajo ni ayep! abah dah duduk, dia sujud lagi..huhu..
uuuikk..curi tulang time solat..nak kena ni..dah la pakai suar pendek =P
rukuk la kononnye nih..sweet..^_^
camno gaya ni, mau pusing pulak tuk sujud =P..ayep..ayep..

daaaah tak jadi sujud..sebab apa tau..

hahaha…Ayep TERKENTUT..!!
seb baik si abah tak tergelak time solat tu..hikhik..
elok ayep nak sujud, dia boleh terkentut...

Arif ni kalau terkentut mmg kecoh..
tak henti2 la mulut dia bagitau si abah..."ntot, ntot..."..
means dia kentut la tuh! mengaku tau..

stp kali orang terkentut or diri sendiri kentut..dia mmg camtu..
mulut tak henti sebut..."ntot...ntot..."... =P

dah tu..asyik menjengok2 je ke muka abah..bgtau dia kentut!
aduhai... anak…. ^_^..mencuit hati tul!

dah sampai situ je mama snap..
pastu mama panggil dia suh kuar..tapi dia still dok sebelah di abah..
sampai abah habis solat..huhu..

49 comments:

Izan Ishak said...

hahaha...memang mencuit hati betol gelagat ayep ni ye! samalah cam twin kalau dia dengar org terkentut kecoh satu umah~~
*ayep dah makin pandai ikut abah dia solat..sejuk perut eina mengandungkan dia~~

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kelako la ayep ni....hu..hu...terkentot sudah...ragam anak2 ni memnag menghiburkan..

Alimaz-Kembara Terasing said...

hahahhahaha gelak guling2.... anak2 saya kalau time solat memasing berebut saja nak duduk sebelah mama dgn abah....

Aleeya said...

HEHEEH SO KIYUT THOSE PICCAS..LOVE IT SO MUCHHHH!!!KELAKAR LA..TAK GELAK2 MAMA NYE TIME SNAP PICCAS2 TURR HEHEHEHE

Nad @ MamaZakwan said...

cute la ayep...! :)

zue @ annaleeya said...

alamak!!! terkentot plak... hehehe.. lawakla ayep...

sama mcm airel, klu kentot mmg kepoh la bgtau dia kentot... tak malu ngaku tuh... hahaha!!!

mamalieyna said...

Izan:
tu la, ikut hati semalam, nak gelak guling2x..tapi cover aa, riso kang terganggu solat si abah..hehe..

*Alhamdulillah..sejuk perut kan..hope berkekalan sampai besar..Amin..

mamalieyna said...

Anje:
tu aa, kentut dia cam org beso jer, kuat! huhu..

mamalieyna said...

Alimaz:
alhamdulillah la kan..depa mau ikut benda2 baik ni..^_^

mamalieyna said...

Aleeya:
hahaha...mana taknye..tapi kena la cover sket gelaknye pun, takut terganggu solat si anak n si abah..^_^

mamalieyna said...

Nad:
maceeh..^_^

mamalieyna said...

zue:
tu la kak, buat muka selambe je, kepoh2 bgtau dia kentut...=P..

Zaidah said...

kelakarlah lieyna....dia tersalah kiblat ker...dianyer sujud...tingginyer punggung...hahaha

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bagus ayep, kecik2 dah rajin solat... harap2 kekal sampai ke besar la ye..

kelakar tul la ayep ni... kalau faris dia akan ketawa kalau dia kentut sambil pegang montot dia... hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hehehe..klakar lah Ayep nih..
mencuit hati btul gaya dia..
Klakar tgk gmbr dia rukuk tu.. :)

nieda said...

tergelak baca entri ni..pandai plak ayep kata kentut..hahaha

Hamizah said...

hahaha klakanya ayip..ajaran sesat mana dia ikut tuh?tp alhamdulillah dia dah tau nak ikut org solat..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ahahaha lawokla ayep! gaya dia solat tu g lucu. tp kalo tgk anak tiru nk solat sure comei je pstu sejuk je mata tgk sbb dia teringin nak tiru kan

mamalieyna said...

zaidah:
tu la pasai..bleh lak salah kiblat ni..adooi..lawak2x..hehe..

mamalieyna said...

lady salwa:
Aminnn..hendaknya gitulah sampai ke besar kan..^_^

hehe..lawak eh gelagat diorang ni..mencuit hati!

mamalieyna said...

Lily:
tu la lily..mcm2 gaya ada...mmg mencuit hati, rasa nak gelak guling2 jer..tp terpaksa tahankan diri..^_^

mamalieyna said...

nieda:
iyeeee...sweet je time dia nyebut tu.."ntot"..=P...

mamalieyna said...

Hamizah:
tu la..tersalah kiblat pulak..haish..^_^

Alhamdulillah, harapnya benda2 baik ni, senang la dia ikut kan..

mamalieyna said...

Mrs Fiza:
tu la...mmg nmpak comel aksi2 budak kecik gini tiru gaya orang dewasa...dlm rasa lucu2 tu, tersemat gak rasa syahdu..huhu..

chugie said...

kelakar pun ada.. eina hahahah:))

tp bagus dak ayep ni ye, sbb die x kacau ayahnye..

kalau anakandaku, abis dah sejadah kita di buat tempat die sujud..

unai a.k.a puan.U said...

hehehe... nothing to say.. :-)

N.A.I said...

Hahahaha..memang nk gelak guling2 nih,lawak pagi jumaat ek..

Ena said...

ekekkekeke..

memg kelakar la.. sampai besar2 ena gelak.. ntot yeh! ayep.. ;D
dah solatnya tu terbalik.. nonggeng2.. ekekkeke.. memg sweet!!

eina.. memg kena kasi dier tgk ni tau bila dah besar.. sure gelak guling2.. hahaha

wan sujaihah said...

hahah comey2...atas didikan yang bagus anak pun dah ikut solat....

kak klu saya..mau saya benti solat,..tak kusyuk dah..hahhaha

[-suziey-] said...

hahahahahaha lawak la ayep..adoi..sebijik camaQeel..time nk sujud msti kentut..pastu buat2 terpanjat..ha ntot..ekkek:D

adeii bole terbalik plak yek:p

Fieza79 said...

hahaaa....nak gelak guling2 ni eina...
adoi la kelakar btol arif ni...
saba je abah tak tergelak tu...

lau hubby fieza la...anak wt cam gitu mampus digelaknya eina...ehkekek...

hajarus said...

hahaha.. lawak tul la ayep ni... dah la lawak ngan story k.liena ni pastu siap plak ngan pic2 ayep ni tambah2 ler mencuitkan hati hajar... so sweet...

Nadiah Sidek said...

hehe..bdk2 besar ni mmg menguji kita ms solat tau. silap2 blh tergelak :p

Mama Hanim said...

hehe.. ayep nk test abah dia khusyuk ke tak solat tu kot.. mmg kelakar kan ayep tu..

bintangku said...

Ololololo..... comeinyer.... solat pakai pempes yer ayep... menonggeng2 dia.. kiut!

mamalieyna said...

chugie:
ikut mood gak chugie, kengkdg tu..ter..jugak...itu yg kena tgk gak..budak2 kan..tp biasanya ok jer la..

mamalieyna said...

unai:
hehe..^_^

mamalieyna said...

N.A.I:
hehe..tu le pasai, saja je nak wat lawak dak tecik ni..=P

mamalieyna said...

Ena:
tu aa ena, ikut hati nak gelak guling2 gak, skrg ni pun kalu tercrita balik ngn hubby, sure gelak gila2 lg, terbyg2 lagi..en hubby pun katanya tahan je gelak time solat tuh..kena habiskan solat =P

mamalieyna said...

wan sujaihah:
itu la, kalo akak pun, sure dh tergelak, en hubby akak tu, tahan je tuh..hehe..

mamalieyna said...

suziey:
tu aa suziey kan, diorang ni kengkdg buat lwk spontan yg leh buat kita gelak gila2..hehe..

mamalieyna said...

fieza:
betul kan, kalau eina dok tmpt en hubby tu, sure dh tergelak dah tu..heheh..tp en hubby pun ada ckp dia tahan je spy tak tergelak..aduhai..dugaan tul time solat! =P

mamalieyna said...

hajarus:
hehe...tu akak suka ambik pic tu, nnti2 bila tgk balik, sure mencuit hati nih kan..^_^

mamalieyna said...

Nadiah:
betul tu, kalau eina d tmpt en hubby, sure tergelak dah tu..hikhik..

mamalieyna said...

mama hanim:
hikhik..ye la agaknye..kental tul en suami eina, kalo eina dh bantai gelak dah, tak tahn..hehe,,

mamalieyna said...

bintangku:
ihiks..tu la pasai..dgn tonggek2 nya..lawak tul ^_^

fabulous.farah said...

hahahah..bahaya la kentot depan ayep=p hahahaha

ann @ hatiberbunga said...

kih!kih!kih!
kelakar betul la ayep ni. hihi..

ummuabdullahsyaakir said...

eem walpun lucu tapi bila tgk mcmni rsa sejuk hati pulak...mga jadi ank soleh ye syg