About

Thursday, July 8, 2010

.: ShoppiNg kat Ner BerBaLoi eh ?..:.

Sesaja..
Tetiba rasa nak tanya kengkawan la..
Shopping kt ner rasa paling berbaloi?..
means soping brg keperluan dapur +keperluan si anak la..cam susu + diapers kan..

Mama takde fix tempat mana nak soping sebenarnya..
Tapi paling kerap tu TESCO lah..
Selalu gak g GIANT (dan skrg jadi HARUS..sebab dekat ngn umah ^_^)
Kadang-kadang HYPERMARKET MYDIN (Skrg dh lama tak g, sbb jauh dr rumah sket..)
BINTANG pernah gak..tapi mahai betul harga barang kt situ..huhu..
Dulu dekat je ngan kawasan perumahan, g gak la..

K-4..ni baru first time g last week kt Sri Petaling punya..
Mahai la…tokleh g dah..huhu..
Or maybe depands pada barangan kot ye..
Ada something mahal kt mall A, murah kt Mall B
Dan sebaliknya…

Setakat ni rasanya paling OK pada mama soping kat TESCO lah..
Mama selalu g TESCO puchong tu..
Kalau mood baik leh singgah IOI Mall, ada JUSCO..hehe..
Best weeh layan mata sambil kempiskan dompet =P

Ok, ni nak tempek juge..
Piccas taken on last 2 weeks Saturday …
Shopping kat TESCO, time ni borong diapers PETPET for Arif dan SUSU nye jugak..
PETPET time tu, regenye RM32.90, DRYPERS RM31.90..
tapi mama preferred PETPET! ^_^


abah snap..pakai HP je..muncung lak mulut ..huk..
arif memang suka part2 mamam ni..hehe..
budak itu mamam roti bakar...^_^
menu arif on dat day...Menu for Kids RM2.50!


28 comments:

wan sujaihah said...

k4 mahai kak ek...emm kena beralih arah ni...hujung bulan ni try tesco la plak :)

Izan Ishak said...

tesco ok...murah~ tp kalau kat bp ni, cam izan kadang2 je pi c4. kalau beli pun brg2 dlm katalog means ada offer je.
cam susu n diapers tu beli kat welward...dekat ngan umah kami je. sume brg pun murah kat situ..berbaloi-baloi....

LYaFRINA said...

bestnya tgk dishes ayep.. asya suka sgt mkn ssej tu.. tmpt shopping kat sana.. xdapt la nk suggest.. hehehe.. tp dulu time lya study, slalu k giants la.. n abg lya slalu shopping kat
K4 subang.

**eina murahnya pampers kat situ.. kat sini drypers 36.. pet pet murah j kt sini bwh 30 kot.. eyhh..kna check balik.. harga huggies+drypers kat sini lbh kurang j.. huggies mahal dlm rm1++..

asya pakai drypers & drypants... hari2 biasa pakai y biasa tu j.. tp kalo g jln pkai drypants.. sng sikit.

kalo g2, kita tuko2 la eina..murahla hrga kat sana...

mek da ©™ said...

dulu mek da suka soping kat giant ..pastu skang nih susu DL ngan drpers jarang offer kat giant..tesco selalu gak..so bertukar ke tesco aje..brg2 dapur pun beli kat tesco gak..kalo baju bdk prefer UO, the store atau jusco..

maszmadi said...

hm, kalu masz layan tesco ngn jusco.. k4 n giant kdg2 jerk.. mydin jarang skali, kl ni x pnah lagi shopping kat giant.. coz hubby x suke shopping tpt2 yg krauded nie..
hm, mane2 pon yg ptg kita slesa shopping n rege x mahal sgt..

hajarus said...

hajar pun kadang memang xtau nak soping barang dapur katne.. kadang pegi tempat ni ade barang2 yang mahal kat sana murah... kadang ade barang sane murah sini mahal... tapi bese cam akak la ke Tesco tak pun kat Giant... kadang g wonderful kat area rumah hajar ni jer...

besenyer lau ade anak ramai yang sker survey harga diapers ngan susu kan kak... ;d

sker tul hajar tengok arif ni mau makan... kalau hajar ade anak camni mesti kita senang ati sebab anak selera makan... ;d

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon nk tanya gak kat mana berbaloi shopping.. ;)
Klu kat JB ni ktorg selalu shopping kat UO jer..X byk tmpat nk jln..tu jer yg dekat ngan umah.. ;)

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

> mama ayep, ni mama afrina nk suggest 1 tempt utk bli susu+diapers toddler utk anak2 kita...cuba try kat SAVE MORE @ SPEED99 MART, mmg murah dan berbaloi2..kalo t'pksa, mmg me g jgk bli kat tesco, tp pegi ms weekdays je, (jumaat, sabtu, ahad)
> cuba ena try survey dlm paper METRO @ THE STAR dulu b4 shopping..biasanya dorg akan buat promotion utk 3ari ni..
> bnda bagus sama2 kita kongsikn ok..;))
> maaf da lama xtinggal jejak..sgt bz, nk lyn anak luar perut, yg dlm perut, dgn kondisi bdn xbape nk bgusss..haishhhh..
> jgn marahhh..;))

mamalieyna said...

wan sujaihah:
akak baru skali jer g, ada la benda2 yg akak rasa mahal, taktau lak kot ada benda yg ok kt K4 tu..

mamalieyna said...

izanishak:
welward ada kt bp je kot ye..masa eina kt pontian umah MIL, g soping kt Maslee, cam murah2 la kat situ eh..

mamalieyna said...

LyaFrina:
tu la dishes tu mmg best, mamanya pun tumpang sekaki..hehe..

herm..murah sbb promotion, kalau hari biasa RM36 something gak drypers tu lya...

mamalieyna said...

mekda :
herm..akak pun lebih kurang ida gak..cuma OU tak pernah g,,

mamalieyna said...

maszdmadi:
tu la, lebih selesa kt TESCO jer n JUSCO kan..pepun janji kita selesa n murah..betul tu..

Me_Lina said...

we all biasa shopping susu ngn pampers bila awal bulan... tgk paper ngn website dlu sblom g... biasa g c4, giant, econsave ngn jusco jer.. sbb 4 tpt ney area umah jer.. tesco jauh sikit.. kena g kajang... ehehhe ...
lagi satu kalu balik johor.. borong terus kt kedai cina.. mmg ler murah... xyah tgu sale... eehehhe

Fieza79 said...

PET PET ok..fieza pon dulu suka beli yg iteww...tp fieza rembat kat kedai kat umah je senangg...hehee

wahh jeles nengok eina dok tiup makanan tu...sedap ke eina..hehee..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

selalu suping kat tesco kajang...sebab dok putrajaya, tesco tu paling dekat...tak kena tol...carefour daku tak pandang pung...hahaha

nieda said...

kalau perasan hypermarket ni dorang pandai main harga. cthnya hari ni dia murahkan harga beras, naikkan harga tepung, esok plak naikkan harga beras, turunkan harga tepung..kawan kita keja kt giant bgtau..cara mcm tu je dorang nk untung..selalunya brg yg terlibat barang keperluan utama pengguna

nieda said...

wow menarik..bercuti sakan

chugie said...

kalau beli barang dapur, sy selalu ke Giant (hujung minggu ade certain things yg harga die murah)

kalau pampers and FM, sy beli kat 99 market.. sebab kat situ lebih murah tau!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Slalu pi K4 or Mydin... Yg tu je dekat pun. Nak pi yang lain cam jauh je.. Kos lagi... hehe

Biasanya memang camtu,org kata strategy market. Mungkin barang A mahal, tapi barang ni murah. Sebab nak balance balik keuntungan diaorang...

Amboi bukan main lagi sedap si arif mamam ye... hehe

iem said...

im biasa gie giant je sbb dekat ngan umah n senang haha

N.A.I said...

Klu rajin blh g tesco or giant wat comparison ape yg murah beli kt ctu,chinese ramai yg buat gtu,rajin giler..petpet slalu offer kt tesco plg murah RM25.90 tp khalish sesuai ng huggies,sy keje ng tesco tp susu anak beli kt speedmart...ekeke

mummy_ayu said...

ayu pun biasanye gie carefour or tesco jer...selalu carefour la..biasanya tgk price dulu..kalu ok baru beli..bab mana yg murah, tak tentu la rasanya sebab ada yg murah Carefour n ada yg muarh tesco...

emm...sedapnya hero u mamam..
so encem...!!! and good boy ye..mamam elok je...

Dilla Ady said...

sori mama mmg tak leh tolong nih...tak tau kalu kt tmpat mama tu mane yg murah..tp biase dilla gi GIANT atau PACIFIC jek la..murah la sket..

suke tgk arif makan..behave btul la..

Ain said...

kat tesco barang selalunya murah kan....

ain biasa beli kat giant jer....

fabulous.farah said...

kalo farah compare c4 ngan giant, c4 lagi murah..tapi tesco temurah lah.hehe

zue @ annaleeya said...

akak bese beli kt pasaraya yg biasa jerk... klu brg dapo beli kt pasaraya jaya gading sbb dekat dgn umah.... klu susu dan diapers bese beli kt k4 atau pasaraya tunas manja sbb slalu sale kan??? tp pasaraya tunas manja dan jaya gading tuh ader kt kuantan jer kot???

ummuabdullahsyaakir said...

klu tgk family saya selalu beli kat tesco,giant sbb bl skli byk,murah juga.