About

Saturday, July 17, 2010

.: SeMbaNg koSonG di haRi saBtu :.

eergghh..alhamdulillah..
kenyang baru lepas pekena laksa semangkuk..
en abahnye tido, tak nyempat2 si mamanya nak pekena laksa..
baru je masak..hehe..nak panggil si abah sian die..
bior je dia tido, mama pekena dulu laksanye..
rasa je..hehe..

tadi lunch kt Giant sini..
dekat je ngn umah, lalu jln dalam je..
tak yah lalu jln raya beso..^_^
g pekena nasi ayam, after beli brg2 nak buat laksa..

mama makan sorang je laksa ni td..pastu online la kejap
bebel2 sket di sabtu ni..
lama tak buat n3 di hari sabtu kan..

arif tak mamam laksa..
asal nampak laksa je, dia buat muka kegelian..
mata dikenyit2..geli sesangat la tuh!
haissh..tak baik tau, ni mknanan faberate mama!
hehe..
maybe kecik2 ni je kot
beso sok suka la tuh..
mana boleh baka orang kedah tak suka laksa..hehe..

herrmm..ke mana lagi eh hari ni?..
dah petang pun kan..
malam tadi ikutkan si abah ajak g uptown damansara..
tapi tak jadi sbb tgk si arif tido kepenatan..
skrg ni,dia byk main kt umah Ibu pengasuh..
tido pun sikit je siang
so mlmnya, dia penatlah!

herm...macam nak ajak si abah g je mlm ni..
g uptown..damansara..
jln2..sambar2 apa yg terbekenan! hehe..

upss..panjang lak bebel..
nak p layan arif main la..
sian dier, after bgn tido tadi..
mamanya tak layan..
buat susu kasi dia, terus sambung online..

ok2..dah stop..layan arif..
ajak g mandi ke hapa ke..baru bgn tido tu..

daa..kwn2 (eh ada ke yg online n baca bebelan mama ni =P)
ok apa2pun slmt berhari minggu!

21 comments:

♥mamaQASrina♥ said...

wahh..sedapnya laksa..mama baru makan kemarin jerk.. mabeles!
addeeii..syokla nak g uptown..bleh sambar menyambar neh..hihihi

selamat berhujung minggu dgn ayep dn abahnyer yer..!~

maszmadi said...

hikhik, cam same jerk kita nie.. time2 gini hubby tido.. anak dara masz pon tgh tido nie.. tu yg leh jengah umah kengkawan nie.. hehe slmt g uptown..

Gieyana said...

adeeiii..wangian Laksa tue smpai kt Utara ni ha..meh semangkuk!huuhuh...sedapnyeee..........

Hamizah said...

kalau dpt mkn laksa hr2 pon xpe,kan?

Ena said...

mai semangkuk!
ehehhehe..
sedapnyer..
ena dah lama tak pekena laksa nie..
sejak ada kantin baru depan pintu opis.. dah lama tak merayap ke seberang jalan cari laksa.. huhu..
terbayang kat mata & terasa2 kuahnay yg sedap.. adeihhH!!

owh! ayep lom pandai lagi kot.. tunggu la bebrapa bulam lagi.. si irfan dah boleh dah ngappp.. hehehe

syoknyer p uptown.. ena dahlama tak p.. huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ayep x mamam laksa yer..
Besar nnt mesti suke tu..
Time kecik jer geli2 tu.. hehe.. ;)

Nadiah Sidek said...

sy baca! hehe. sy tak minat laksa. baunya kot buat sy rs terbantut nak mkn..ngee~

Ain said...

makan sensorang jer ke?

share la ngan kita kat sini....huhuhu

ain satu family suka laksa, lagi suka kalau makan gaul ngan tangan...

hahaha....

stail orang ganu tau...

~aSHa~ said...

lama tak makan laksa penang...terliur plak..

cat umah baru lagi ke?

mamalieyna said...

mamaqasrina:
hehe..laksa ni makan hari2 pun lepas ^_^

g mlm td uptown, sambar arif nye brg je,mamanya idok juge..layan mata je.. hukhuk..

mamalieyna said...

maszmadi:
hehe..kita time anak2 tido je, bleh layan tenet..kalau diorang berjaga jgn harap la..kan3x.. ^_^

dh g uptown! ^_^

mamalieyna said...

Gieyana:
heehee ..ada lg nih, mai ler..jemput3x..^_^

mamalieyna said...

hamizah:
betoi3x..setuju sesangat! ^_^

mamalieyna said...

Ena;
oh ye ke..beli tak puas, buat sendiri, bermangkuk2 leh pekena..hehe..

tu la, taktau bila dia nak suka ni..apa yg digelinya ntah! huhu..

ooh eina pun lama tk g uptown, g mlm td, herm..biasa2 aje..tak sambar apa2pun tuk diri sndiri..arif nye je..^_^

mamalieyna said...

Lily:
lum pndai la lily, padahal mama abah dia, penggemar laksa no1..hehe..

mamalieyna said...

Nadiah:
ehh ye ke..cam kita ..bau dia menggoda kita tuk makan! hehe..

mamalieyna said...

Ain:
meh ler jemput mkn sama..ada lg ni..hehe..ooo gitu eh, eina kalau mkn laksa johor gaul pakai tgn la, lg ada ummph..sbb ada sambal belacan kan..hoho..mcm2 cara ada ye.. ^_^

mamalieyna said...

asHa~
hehe..laksa penang best!
alaa...jgn la buat terkejut! tuan umah ni mmg suka tukar2 cat..kdg sehari, dua dia tukar lg..hehe..

fabulous.farah said...

layout baru lagi kak ieyna. rajin sungguh..huhuhu

farah pon suka g uptown ngan downtown. kadang2 tak beli pape pon. saja suka jalan2.hehehe

iem said...

lama tak makan laksa penang...terliur plak..

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal pun baru je cadang nak buat laksa hari sabtu hari tu. tapi tak sempat lak nak pi membeli barang2nya.

postpone next week la... hehe. Si faris lak suka betul makan laksa. laksa kosong pun jadi je... kalau letak kicap apatah lagi... hehe

betul tu, darah kedah ni kena gak suka laksa... hehe