About

Wednesday, July 7, 2010

.: seKaraNg taU puLak taKutt.. :.

yeee..
sekarang arif baru tau takut..
kalau dulu..
control macho ajer..
mana tau takut orang..

takut sape eh?..
tu..an'ne penggunting rambut tuu...

dia tau takut dah skrg ni tau..
bukan kata time nak potong rambut dia jer..
asal masuk dalam kedai pun
dia dah gelabah + seram semacam..
hikhik..lawak2x..

kalau dulu, arif senang nak dipotongkan rambut..
but..baru2 ni..herm..last 2 weeks kot..
g kedai yang biasa g tu..
sekali dia meraung giler2..

duduk dengan si abah pun, dia leh meraung
apatah lg, mula2 letak dia sendirian tu..

tak pernah mama tengok dia nangis bersungguh camtu skali..
memang seram tahap maksimumlah tu!

sblm ni ok jer, skali time umor dah dewasa sket ni (15 bulan laa..)
takut pulak..punya la seksa tau..!
tapi kena la potong gak sampai settle..
dh tak bape kemas dah..
tapi redha jerlah..mls nak suh tengok betul2 lagi..
sian tgk dia nangis beriya!

sudahnya kt kedai ann'ne tu gak jiruskan air seluruh badan (mandi la)
sebab ptg rmbt tak berbaju..dia takmo kena selimut! huhu..

hasilnya................cam skrg ni la...^_^

ni hasil snappan di hari2 pertama rambut telah dipotong..


makanan tak lekang di tangan =P
gaya dah macho gitu...tapi ala...takut la pulok..huhu..
ok la kan, kemas la jugak dr sebelum ni..hehe..nak harap mama potongkan..lagi la seksa..
pandangan sisi..ceewahh..^_^

ni pic selingan...dah pandai minum pakai cawan..tapi takde letak byk air, kang tumpah..

sengaja beralas sebab dia baru lepas makan buah tembikai..suka sngat dia sama tembikai..!


p/s mama ni kan, sehari kalau tak bercerita pasal arif taksah..hehe..kebetulan byk lak snap piccas dia lately ni..harus ler abadikan kt blog! ^_^

24 comments:

Ena said...

heheheh..

dah leh beza kot mama ayep.. dulu main serah diri jekkk.. hehehhe..

tak pe.. tak pernah bosan pun nak nengok dak ayep yg encem tu.. ;D

Zaidah said...

ayep dah besar..so dia dah kenal ape2 barang...tu yang dia takut tu...ciannyer dia..tapi still ensome

mamalieyna said...

Ena:
tu la kan, dia dh beso..dpt jangka apa orang nk buat..huhu..makin susah la gini..^_^

mamalieyna said...

zaidah:
ye la kan, dh beso, dh kenal mende2..nmpak mende2 menggerunkan, seramlah dia..dah dok acu2 kt kepala lak kan..hikhik..

E.L.I.Z.A said...

hehehhe eiymann pun takut gak gunting..lawak je ..tp biasa eli yg trim rambut dia so xde la takut sgt..kalu p potong kt kedai,mmg dia takut

hensem la ayep rambut baru

ezan said...

wah ayep dah byk kali g gunting rambut. jauh beza ngan sarah. nampak sgt sarah rambut sikit. hehehe.. apa2 pun ayep tetap maintain macho n handsome... suruh mama ambik gambar byk2 lagi k...

LYaFRINA said...

BGUSLA.. SBB AYEP DH KENAL N PNDAI BEZAKANNYA.. EINA..BAIKLA SLALU POSTING TTG ANK2 JER.DOSA PON X DAPAT.. SELAIN TU..ADA GAK KENANGAN KAT SINI Y AYEP BLH TGK 1 HARI NANTI.. BILA DH BESO..

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe, macam faris la... takut nak potong rambut. letak je mesin tu kat kepala terus melalak... sabo je la...

chugie said...

maybe die gerun tengok ane tu kot heheheh:D

Mama Hanim said...

hehe.. ayep kan jenis cepat belajar..
relaks ayep, tetap cute ok..

Fieza79 said...

ntah hape yg di takotkan tu...maybe takot tgk gunting agaknya eina..hehee

ok citer sal arif pon sbb best nengok dia...takpe kita nya blog kitanya suka...

Ain said...

ayep makin pandai, jadi dia dah boleh agak apa tukang gunting tu nak buat kat dia....

tu yang nangis tue...

takott ya ayep....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..Ayep dh pandai takut yer..
Bertambah comel lah ngan rambut baru tu.. ;)

zue @ annaleeya said...

ayep takut tgk an'ne tuh kot... heheh... lawak ayep nih...

klu airel plak siap gelak2 dgn pakcik yg potong rambut tuh... siap ckp "atik elli ah ami" (adik geli ah ummi)... hahahaha!!!

haslina said...

mmg..satu tahap budak2 ni akan takut nak pi potong rambut...mmg kena pandai pujuk....dan tukang gunting rambut mesti kena friendly....

hajarus said...

xpe mamalieyna... hajar memang sker tengok pic2 ayep yang encem ni... kalau tengok pic2 ayep mesti senyum sorang2... i like...

[-suziey-] said...

hiks..ha tau takut...ekeekek:D lawak la arif..

bestnye tgk dia mkn nugget pastu minum air masak..good boy

Ayu Hussien said...

mcm2 kaletah dak ayep ni yek.
lama x singgah cni..

fabulous.farah said...

anak lelaki senang sikit kak ieyna..boleh potong guna mesin.hahaha..botak terus=p

nieda said...

dah besar dia dah kenal stranger

mamamiera said...

wahhh udah potong rmbut dgn aneh ye ayep.. okeh tu hensem lg macho.. pndai dh ye mnum dgn cwn.. tp mesti tumpah2 gak nih.. dh bygkan dah same cam heqal gak.. =p

Nadiah Sidek said...

kalau senget-benget pun tetap hensem ;)

ummuabdullahsyaakir said...

makin ensem bila dh potng rambut...


hehe agknya dh makin beso,ayep makin cerdik...dh kenal org dah...hehe

ummuabdullahsyaakir said...

makin ensem bila dh potng rambut...


hehe agknya dh makin beso,ayep makin cerdik...dh kenal org dah...hehe