About

Monday, July 12, 2010

.: seHaRiaN tak TiDo..baLik peNgsaN.. :.

Yee semalam agak terlewat kuar jenjalan..lunch time kuar..
Destinasi semestinya nak ke ParkSoN!
Tapi banyak betul penyinggahan sampingan

Destinasi kami semalam…
RUMAH – KEDAI MAKANPARKSONRUMAH KAKAKSHELL :CUCI KERETAPASAR MALAMSINGGAH KEDAI RUNCITRUMAH!

See..6 lokasi terjahan sebelum balik semula ke rumah..
Kesannya pada si kecik ni la..

Dah baru je nak tertido kt rumah..
Mamanya dah usung nak kuar jenjalan..
Alamatnye tak menjadi la arif nak sleep..

Pastu dah singgah satu2 lokasi, masuk kete..elok buat gaya2 nak tido, dah mamanya singgah tmpt lain lak..gitulah tuk penyinggahan berikut2nya..

Kesudahan : 2nd last destinasi, pasar malam.. arif kepenatan..wajah tak bermaya je di atas dukungan si abah..

Dah bila masuk kete tuk balik tu..terus dia terlelap tak hengat punya..
Sampai umah, mama tukarkan baju/suar n diapers (dia tgh sleep, mmg tak sedar diri ler)..
Then, dia terlena sampai ke pagi (kul 6am)..(terjaga 1, 2 kali tuk minum air masak!)

Salah satu sebab kepenatan arif adalah……..
DIA SUKA BERJALAN…PI MAI..PI MAI…
Mama yang tengok ni pun terasa penatnye lah haaiii..
Time shoping kt parkson lagi la..
Mama memilih, abah ler kena kawal selia dia…berjalan tak hengat tul..

Time singgah cuci kete pun..alahai baru dpt kaki kan..gini lah!
Jom layan sekeping 2 snapan mama pakai HP ni..^_^
Cam biasa la..n3 meriah ngan gambo jer mama nih..hehe..


penat ye ayep..takmo senyum2 dah..huhu..mama pun muka sememeh =P
malas layan ye ayep..huhu..penat...



pi mai pi mai si arif ni..tak penat ye yang ooii.. ^_^

baju pun sengaja bukakkan butang..panaszz..!! ^_^

p/s pepun puas hati sebab dpt jenjalan..hehe..


24 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

amboi, berjalan sakan nampak... hehe

tu la, budak2 baru dapat kaki ni memang la payah nak kawal... dengan kita sekali penat nak ligan dia... hehe

it's all about glamhijab and shawl said...

cian arif..mesti balik umah tidor keletihan tu..hehe...

[-suziey-] said...

sama je cam aQeel..klu g mana2 pnya aktif berjln..tu yg bila xtido..balik umah flat abis..ekeekek:D

chugie said...

wah.. berjalan saje kamu ye..

arif lah paling best kan? dapat jalan2 sana sini..

Dilla Ady said...

beznye jalan2 spent mase ngan family kan..

arif tak ngamuk ke mama time jalan bebyk camni..kalu acha..hadoiiiiii...sampai dilla yg naik tensen..huhu

mamalieyna said...

lady salwa:
hehe sekali sekala berjalan sakan..^_^

betul tu sal, terasa kita lak penat nak ligan dia ja..aduhai..

mamalieyna said...

lady salwa:
hehe sekali sekala berjalan sakan..^_^

betul tu sal, terasa kita lak penat nak ligan dia ja..aduhai..

mamalieyna said...

naurah:
ye la naurah, pengsan dia tau,,tak sedar diri balik tu..hehe..

mamalieyna said...

suziey:
sian pun ada, tp tu aa time aktif berjalan tak hengat punya, balik penat teramat..hehe..

mamalieyna said...

chugie:
yelah dpt la asah kepandaian dia berjalan..ihiks..suke la dia..

MrS. F!zA said...

ehehehe.. budak2 mmg cpt letih kalo kuar.. balik je ngamuk ngantok..

mamalieyna said...

Dilla:
arif ok je...lg dia syok ada la...dpt jln sesuka hati, walaupun tau bdn penat, still happykan diri..balik umah, baru tau tak sedar diri..hehe..

mamalieyna said...

mrs fiza:
tu la, arif ni seb baik dh tertido dlm kete, balik terus smbg sleep, tak smpt la nak tunjuk ragam! ^_^

iem said...

wah sakan jalan nii

~Siti Hajar~ said...

Penat pun xpe janji dpt jalan2..btl tak ayep?

maszmadi said...

uih!! penuh aktvt smlm yerk.. masz pon mcm tu gak.. pntang cuti.. x lekat dok umah.. haha

hajarus said...

amboi mama bawa ayep jalan sakan ekkk.. bestnyer... ;d

Mama Hanim said...

dunia ni ana yg punya lah..kata ayep kan..hehe..

UmiDAnisH said...

gitu la bebudak bila berjalan.. tak larat pun buat2 larat yer ayep.. hehehe

ummuabdullahsyaakir said...

akitf tu tandanya cerdik mama...sama je dgn Abduah,dim cuma msa tidur je...hehe.Rindunya dgn ayep n mama juga..

Nia said...

diaorg ni tenaga 2 kali ganda kita..huhu..itu yang kita dah penat, diaorg tak penat2 lagi

mamamiera said...

aii iena..
byk entry zai x singgah..
susahle nk online mlm.. lps tdokan budak je mesti mate kite pon lelap same.. humm.. puas zai baca sume n3 eina..

dr uols kuar jln dgn tdo pengsan ayep,soping,mkn tomyam,smpailah ayep pi smyg ngan abahnye tu.. tp i like ayep p smyg ngan abahnye... pandai dah ade akal.. lawak plak tuh.. tergelak zai baca yg dia ntot siap kasik tahu abahnye.. kalo zai mau tergelak je kalo ank zai wat gitu..

heqal plak,kite blum sujud dia dh sujud dulu dpn kite.. maunya kite tggulah lama "bile budak nih nk bangun" haiya.. slalu bikin mommy solat x husyuk.. camno nih..

nza said...

fuh!!!1mmg penat tu....

Ain said...

penatnya tengok ayep jalan kehulu kehilir....

patutla lena jer dia tido...