About

Monday, July 26, 2010

.: ohho..moNday iNi..bersiAraN dr RumaH :.

yesss..bersiaran dr rumah today!
mama on leave..Ibu pengasuh arif nak g check-up kat spital
tak dpt bwk arif, sbb mungkin lama..
kak balqish je Ibu bawak sbb dh besar kan..
pepun mama best jer lepak2 kt umah ni..yeaaa! hehe..

ingat coti2 ni after solat subuh, dpt la bermalas-malasan atas katil balik..
tapiiii...tau2x jerlah arif haidar ni...
hari cuti pun, dia bantai bangun awai..
kul 6pg..habis awal dia mau tidur balik pun kul 10 pg kang..

hoho..ni mama gedik2 nak online gak
sebab dr semalam tak dpt2..byk agenda..
next n3 la stori mori..
ni just nak wish..

Happy Monday Morning! ^_^
harap semuanya ceria..no blues2x..okies..heehee..
sementara bleh online ni, nak jenjalan sat umah kengkawan..
kang arif haidar dtg menyibuk sama kang susah..
skrg ni dia tgh ngadap TV, mama pasang CD lagu kanak2..leka la dia!
paling dia suka lagu "pak mamat"..ala yg pak mamat ada kebun..ia ia oo.. =P
huhu..

herm..tapi kan, bila melepak je kt umah ni
rasa tak aman jgk nak online
rasa nak buat itu ini..
terkenang pulak kain2 tak berusik lagi..
kain2 nak buat baju raya lah!
tahun ni lg byk nak menjahitnya..
mama, harus min.3psg, abah n arif..baju melayu johor, sorang sepasang jerlah..
mak, mil, sil, Ibu pengasuh..
huhu..banyak tuu..mcm mls pun ada ni..

dah cukup la bebel sikit tu..
ada masa leh tempek2 gambar lak
aktiviti sabtu & ahad..
yee..sabtu lepas aktiviti berjln lancar..
beli kain tuk buat baju melayu abah/arif, langsir..dan bla2x.. ^_^


15 comments:

nza said...

gitulh eina, kalu cuti mkn brtmbah byk kerja yg kena buat...hu....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cuti yer..sukelah Arif mama cuti..
klu cuti mmg byk jer keja umah nk buatkan..lily yg x keja ni pon..klu dh bgn subuh tu..abis solat..daddy Qis p keja..konon2 nya nk sambng tido blk..tp bila dipikirkan keja2 umah yg menanti terpaksa batalkan niat tu.. :)

Fieza79 said...

best la coti2...kalau fieza dh sambong tido ni..ni pon tgh ngantok ni...

rasanya lg byk kije nk wt kat umah dr kije2 kat opis tu kan eina..

zue @ annaleeya said...

klu duk umah lagi byk keje rasanya... mmg tak smpat nak wat taik mata pon...

rajin eina jahit sdiri baju raya... akak nih wlupon pandai jahit baju, tp tetap upah org... mmg malas sgt... huhu!!

~aSHa~ said...

nak berehat2 jugak kat umah..jeles..ehehe

Dilla Ady said...

rajin ye eina menjahit...senang kan bile pandai jahit sendiri nih..bile2 nk wat, tuk sape kite nak wat..anytime jek..huhu..

mama said...

jahit baju sendiri ker??bestnyer pndi menjahit kan..

mummy_ayu said...

wah..cuti la kira nie..best!!

norihan said...

iena...bestnya dapat cuti...tahun ni baju raya tema warna apa ye...?

mek da ©™ said...

cpt ar citer bab kain2 tuu..xsbr nk baca

Ena said...

syoknyerr.. cuti masih bersambung..
ena tak de gak monday blues harini sbb mood happy cuma sejuk bebenor pulak rasanya arini.. rasa nak beku pulak.. ehheeh.. overs!

Zaidah said...

cuti2 malaysia...semalam baru carik baju raya untuk bebudak...tema pink n orange....beli dah siap aje..klu nak jahit tak sempat n lagi satu klu zai jahit mesti senget2...tak kemas...hehehe

nieda said...

seronoknya dpt sambung cuti...biasalah keja rumah x penah habis kan

Ju@Lucky^Mummy said...

best nye cuti..

x de monday blues hr ni... huhuhu

fabulous.farah said...

kak ieyna jahit sendiri ke? wah. kagum2